На ски във Вал Торанс / Val Thorens, Трите долини

 

На ски във Вал Торанс / Val Thorens, Трите долини

 
Програма
Хотели
Собствен транспорт Пътуване със Собствен транспорт
8 дни / 7 нощувки
 
Цена от:
7 нощувки с включен ски пас
485 €
 
Резервирай дата:
 

На ски във Вал Торанс / Val Thorens

Оферта с пакетни цени включващи 7 нощувки в избрания хотел и 6 дневен ски пас

Важно! Очакват се нови цени на ски пасовете за сезон 2022/2023 за Трите долини, в това число и за Вал Торанс. Цените ще бъдат актуализирани.

Вал Торанс е най-високият ски курорт в Европа и е част от най-голямата ски зона Трите Долини. "European Best Destinations" го определя като най - добрият европейски зимен курорт за 2019 г ,a "World Ski Awards" го класифицира като най-добрия зимен курорт от 2013 до 2019 г. Разположен е на надморска височина 2300 м, а пистите достигат до 3230 м. Ски зоната му включва три ледника и е част от най-голямата ски зона в света със свързани писти – Трите долини (общо 600 км писти). Във Вал Торанс пистите са подходящи за каране от ноември до май. Не случайно официалното откриване на сезона става още последната събота на ноември и се закрива в първата половина на май.
Вал Торанс предлага развлечения и извън пистите. Те са многобройни: моторни шейни, пейнтбол, огромен спортен център с площ 8 000м (тенис на маса, футбол на малки врати, баскетбол, волейбол, голяма детска зона, басейни), шопинг ( има над 150 различни магазина) , концерти класическа музика и джаз, улични спектакли, нощни спускания с факли организирани редовно за всички , дискотеки , барове, ресторанти. Курортът е практически пешеходен и придвижването става на ски или пеша. С кола се отива само да се разтовари багажа или да се натовари в края на престоя. Безплатните шатъли облекчават движението из Вал Торанс.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КУРОРТА В ЦИФРИ:
Надморска височина В метри
На най-високата точка 3230
На най-ниската точка 2000
На местоположението на курорта 2300
Денивелация 1230

ПИСТИ (ски зона Вал Торанс, част от голямата зона Трите долини):
  • Писти - общ брой: 78
Зелени 11
Сини 29
Червени 30
Черни 8

•Общ брой лифтове - 27


Можете да видите настаняването на бутон "Хотели"