На ски в Австрия - Rozzi Travel

 

НА СКИ В АВСТРИЯ


Австрия отдавна си е спечелила репутацията на истински рай за скиорите и това съвсем не е случайно. Около 70% от територията на страната е заета от Алпите, които предлагат 22 000 километра ски писти. Удобният достъп до ски зоните се осигурява от 3500 лифта и ски-влека, ски пистите са просторни и добре поддържани и предлагат разнообразна степен на трудност.
За своята зимна ваканция можете да избирате сред общо над 800 високопланински курорта и около 50 ски зони, седем от които работят целогодишно.
Благодарение на системите за изкуствен сняг и изобилието от ледници снежната покривка е гарантирана поне осем месеца в годината при всякакво време. Невероятно красивата природа на Австрийските Алпи с многобройните китни долини и езера, качественото обслужване в хотелите от всички категории, разнообразието от занимания извън ски пистите привличат ежегодно милиони скиори и любители на планината.
Най-популярните ски курорти са в провинциите Залцбург и Тирол.
Често наричат Залцбург „алпийското сърце на Австрия”. Точно тук се намират световно известните курорти Цел ам Зее и Капрун, прочути с качеството на ски пистите, чиято дължина е 130 км. Тук се намира ледникът Китцщайнхорн, където ски могат да се карат през цялата година. Курортът е много популярен сред сноубордистите, които са го избрали за традиционното състезание Apres Ski, провеждано ежегодно през декември. Любителите на екстремното каране също се чувстват комфортно на склоновете. В региона има много природни забележителности, в това число националният парк Висок Тауерн – най-големият в Алпите и най-старият в Австрия.
Не по-малко популярни са курортите в долината Гащайн, най-известен сред които е Бад Гащайн заради съчетанието на отличните възможности за ски почивка и термалните извори. Ски пистите тук са с по-висока степен на трудност и привличат предимно опитни скиори.
Тирол и Форалберг са основни конкуренти на Залцбург по отношение на ските. В Арлберг се намират скъпите и престижни курорти Санкт Антон и Лех, които се смятат за пионери в ски туризма. Те са включени в десятката на най-добрите курорти в Алпите. Тук можете да карате ски с карта, валидна за целия регион Арлберг. Общата дължина на пистите е 278 км.
Най-луксозен сред курортите е Ишгъл, разполагащ с една от най-големите ски зони в Алпите. Често го наричат „австрийския Куршевел“, защото съперничи на френския курорт по ниво на лукса. За гостите тук се предлагат всякакви удобства, включително подземни ескалатори, които свързват луксозните хотели със ски лифтовете. Ако искате да срещнете на пистите звезди на шоубизнеса, това е вашето място.
През последните години все по-голяма популярност придобива курортът Зьолден, който притежава 150 км. ски писти. Особено подходящ е за семейства с деца, за които се предлагат разнообразни занимания на и извън пистите. Курортът привлича и с многобройните си уютни кафенета, ресторантчета и барове.
Трудно е да си представим Австрия без още един регион – долината Цилертал, в която се намира курортът Майрхофен. Това е идеално място както за младежите, които обичат забавленията и наситения нощен живот, така и за семейства с деца, за които са създадени отлични условия за почивка.
5 причини да изберете Роззи Травел да организира ски почивката ви:

  • Създаваме почивка по мярка, в зависимост от предпочитанията и бюджета на клиента.
  • От общо 800 ски курорта в Австрия сме подбрали най-качествените – Санкт Антон, Лех, Бад Гащайн, Цел ам Зее, Зьолден, Майрхофен и др., но при желание можем да ви предложим и всеки от останалите.
  • Ваканция, съобразена с подготовката ви – ако сте майстор на ските, ще Ви предложим олимпийските ски писти на Кицбюел или Инсбрук, ако почивате заедно с децата си – Майрхофен или Зьолден, а ако държите на нощния живот и забавленията – Ишгъл.
  • Разнообразни хотели. Предлагаме хотели за всякакви предпочитания и възможности – от малкия семеен пансион през комфортни апартхотели до луксозни четири и петзвездни хотели със СПА центрове и басейни.