ЕКЗОТИКА

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ С МАЧУ ПИКЧУ И ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА

 
Програма
Самолет Пътуване със Самолет
14 дни / 12 нощувки
София - Амстердам - Лима - Куско – Свещената долина: Марас и Морай – Олантайтамбо – Мачу Пикчу – Куско – Пуно: езерото Титикака, островите Урос - Арекипа – Наска - опция: полет над Наска – Паракас:Балестовите острови – Ика ‒ Лима - Париж - София
 
Цена от:
1515 €
 
Индивидуална програма, която ви дава възможност да изберете предпочитания от вас период за посещение на Перу. Програмата включва трансфери, туристическа програма с транспорт, хотелско настаняване със закуски (можете да избирате между различни категории хотели), 3 обяда, 1 вечеря, екскурзоводско обслужване на английски, застраховка за пътуване в чужбина.

Програма:

Ден 1
Лима
Пристигане в Лима,посрещане на летището и трансфер до хотела.Следобед обиколка през улиците и площадите на Лима.Започва с посещение на “Парка на любовта” в Мирафлоръс,
с невероятна гледка към Тихия океан и след това се отправя към Хуака Пуклана, церемониален център на културата. След това продължаваме до главния площад, където се намират Правителственият дворец и кметството. Ще посетим Катедралата и ще разгледаме метоха Санто Доминго, по който коридорите Сан Мартин де Поррас и Сан Роза де Лима са се обикаляли през 17 век и където останките им почиват в днешни дни .Престой в Лима.

Ден 2
Лима - Куско
Закуска. Трансфер до летището и полет до Куско. Посрещане на летището, трансфер до вашия хотел. Следобед нашата ексклузивна обиколка на града започва с посещение на Сан Кристобал Плаза, за да се насладите на панорамната му гледка към града. След това ще посетим пазара на Сан Педро, за да се потопим в неговите местни вкусове и да научим повече за продуктите, отглеждани в района, които доставят целия град. След това храмът Кориканча ще ни посрещне в цялото си великолепие; този храм, чието име на кечуа означава „злато заграждение“, все още ни озарява с мисълта за покритите със злато стени. Тогава е ред да посетим църквата Санто Доминго. Ще се разходим от Сан Блас, квартала на занаятчиите, до HatunRumiyocstreet, спирайки се до двореца Инка Рока, който днес е дом на архиепископския дворец, а също и до известните Дванадесет ъглови камъка. Ще продължим разходката си до Главния площад, за да посетим Катедралата и нейните ценни и красиви колониални шедьоври.

Ден 3
Куско
Закуска. На сутринта ще се отдалечим от тълпите и ще посетим Sacsayhuaman, огромна и впечатляваща крепост от колосални конструкции и заобиколена от красиви гледки, които се съчетават перфектно. Нашето приключение продължава в светилището на инките Qqqo, за да видим жертвения олтар, вграден в скална пещера. Най-накрая ще стигнем до гледката PucaPucara и Tambomachay, паметника на впечатляващите архитектонични знания, считани за един от стълбовете на визията на Andean Cosmo. Свободен следобед за разглеждане на града.

Ден 4
Куско - Мачу Пикчо
Закуска. Според сезона ще отидем до гарата Poroy или жп гарата Ollantaytambo, където ще отпътуваме с влак, за да посетим едно от седемте чудеса на света. Пристигаме на гарата AguasCalientes, където нашият персонал ще ни помогне да се качим на автобуса, за да се изкачим по криволичещия път към Мачу Пикчу, сред невероятна гледка към река Урубамба и нейния каньон. Изгубеният град на инките, Мачу Пикчу, ще ни учуди със своите тераси, церемониални светилища, стъпала и градски зони. Енергията ще бъде навсякъде около нас. След посещение с екскурзовод, ще обядваме в един от ресторантите в района. Нощувка в един от хотелите в AguasCalientes или Machu Picchu.

Ден 5
Мачу - Пикчо - Куско
Сутринта свободно време. Входните билети до Мачу Пикчу са ограничени. Предлагаме да кандидатствате за входните билети за по-късни дати в момента, в който резервирате цялата програма за обиколка, така че да избегнете усложнения поради задръствания или липса на местна наличност. В допълнително посещение на Мачу Пикчу ще можете да видите районите на Интипунку или Вратата на слънцето(входа на пътеката на инките към цитаделата). За тези, които търсят по-интензивно приключение и желаят да посетят Хуайна Пикчу, важно е да имате предвид, че има само 400 ежедневни места за изкачване на планината, като всички те трябва да бъдат резервирани предварително. В уговореното време ще се върнем в Куско и ще бъдем прехвърлени в хотела. Нощувка в Куско.

Ден 6
Куско - Пуно
След закуска отпътуване с туристически автобус за Пуно. По пътя ще спрем, за да посетим атракциите, които този красив маршрут може да предложи. Първата спирка: Andahuaylillas за посещение на красивия му параклис, след това неговия Racchi, храма на бога Wiracocha, където стените и тесните улички се открояват. Време за обяд и възможност да видите гледката към La Raya, естествената граница между Куско и Пуно. Преди нашата крайна дестинация ще посетим музея в Пукара и ще имаме възможност да се сдобием с една от местните класически керамики с форма на бик. Ще пристигнем в Пуно късният следобед.

Ден 7
Езерото Титикака
Целодневна обиколка за опознаване на езерото Титикака. Първо ще посетим Урос, дружелюбните обитатели на тези ръчно изработени острови, изработени от тоторна тръстика. След това остров Taquile, място, където заселниците все още поддържат своите традиции на предци и цветни типични дрехи. Чудесна възможност за разглеждане на острова с най-добрата гледка към езерото. С влючен традиционен обяд. Връщане в града следобед.

Ден 8
Пуно -Лима
След закуска свободно време, съобразно часа на полета за връщане.
Трансфер до летището.


Описание:
  • Заминавания: дата по избор
  • Минимум туристи - няма
  • Работен сезон: през цялата година.
  • Услуга: споделен тур

Цени:


Цена в евро на човек в двойна стая Цена в евро на човек в тройна стая Цена на човек в евро в единична стая
Хотели 3* 1398 1384 1727
Хотели 4* 1515 1501 1989
Хотели 5* 2339 2267 3369

Цената включва:
• 7 нощувки със закуски в избраните хотели (3*, 4* или 5*)
• 3 обеда
• 1 вечеря
• Трансфери летище – хотел – летище
• Туристическа пограма както е описана
• Транспорт по време на цялата програма
• Екскурзоводско обслужване (на английски)
• Застраховка за пътуване в чужбина Премиум с покритие 100 000 евро
• Лима-Трансфер летище / хотел / автогара / хотел / летище
• Обиколка на City 1
• Трансфери летище / хотел / гара / хотел / летище
• Градска обиколка –Sacsayhuaman,археологически парк и обиколка на Machu Picchu
• Обяд в Sanctuary's Lodge ресторант-Куско
• Посещение на Пуно с автобус с обяд и обекти по маршрут с 3 нощувки в Куско - • 1 нощувка в AguasCalientes
• Трансфер до автогара / хотел / летище
• Посещение на Uros Плаващи острови и остров Taquile с традиционен обяд и 2 нощувки
  • Застраховка за пътуване в чужбина


Цената не включва:
• Самолетни билети София – Лима –София (можем да ни поръчате закупуването им или вие да ги закупите)
• Хранения извън описаните в програмата
• Допълнителни услуги
• Лични разходи и бакшиши
  • Застраховка Отмяна на пътуването