ЕКСКУРЗИИ

 

Шотландия – митове, замъци и уиски

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Самолет Пътуване със Самолет
7 дни / 6 нощувки
 
Цена от:
2985 лв.
 
1 ден /09.06.2020/
Полет София – Единбург. Столицата на Шотландия носи името на своя основател – принц Един. Панорамна обиколка на Единбург, по време на която ще видите известната Принцес стрийт – главната търговска улица, на която се намира Паметникът на Уолтър Скот, както и известният хотел "Балморал" с часовникова кула и великолепна викторианска архитектура. Ще видите Новия и Стария град, двореца Холирудхаус –известен днес като официална резиденция на кралица Елизабет II, сградата на парламента на Шотландия. Трансфер до хотела. Нощуване.

2 ден /10.06.2020/
Закуска. Пешеходна обиколка на Единбург , по време на която ще изминете известната Кралска миля, която писателят Даниел Дефо описва като „най-широката, най-дългата и най-красивата улица в света“. Кралската миля ще ни отведе до Единбургския замък – където Мария Стюард е родила Джеймс VI. Сред експозициите на музея ще видите кралската корона на Шотландия, Камъка на съдбада – реликва от древните шотландски крале. Следобед ще се отправим на север към живописния и впечатляващ замък Стърлинг, наричан „Ключът към Шотландия“ и монумента на Уолъс - шотландски рицар от 13 век, който е прототипът на героя на Мел Гибсън във филма „Смело сърце“. Нощуване в района на Стърлинг или Перт.

3 ден /11.06.2020/
Закуска. Днес ще посетим замъка Блеър - стара крепост от 13 век, седалище на графовете и херцозите на Атол, а сред известните гости в замъка трябва да бъдат споменати Мери Стюарт и Бони принц Чарли, които остават в замъка с армията на Хайланд в 1745 г. В този ден ще посетим и уиски дестилерията Блеър Атол – където ще научите любопитни факти, относно производството на уискито. Нощуване в района на Инвърнес.

4 ден /12.06.2020/
Закуска. По желание круиз из езерото Лох Нес, известно с митичното чудовище Неси. След което се отправяме още на север към Форт Уилям. По път разглеждане на замъка Ейлиан Донан – един от най-живописните и фотографирани замъци в света, разположен на малък остров обграден от три езера. Някога до замъка се е стигало само с лодка. Ще видим уникалните пейзажи на остров Скай – още едно любимо място на всички фотографи. Нощуване в района на Форт Уилям или Обан.

5 ден /13.06.2020/
Закуска. Днес ни очаква едно живописно пътешествие през планинската верига и планината Бен Невис – най-високата във Великобритания. Някога Бен Невис е бил действащ вулкан, срутил се при едно от изригванията си преди милиони години. По път ще спрем на езерото Ломънд – най-голямото езеро в Шотландия . Нощуване в района на Глазгоу.

6 ден /14.06.2020/
Закуска. Глазгоу – най-големият град в Шотландия и трети във Великобритания – израства от малко селище на брега на река Клайд до едно от най-големите пристанища в централната част на Средношотландската низина. Името е келтско и вероятно произлиза от словосъчетанието “glas cau or” на мъртвия кумбрийски или на родствения му гаелски език и означава “зелено корито” или “зелена долина”. Панорамна обиколка на града – площад Джордж скуеър – сърцето на града, Катедралата на Глазгоу, Художествената академия, Некрополис – викторианско готическо градинско гробище и други. Привечер трансфер до Единбург. Нощуване в Единбург.

7 ден /15.06.2020/
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до София.

На човек на двойна/ тройна стая Единична стая
2985 лв. 3365 лв.Цената включва:
 • Самолетен билет за полет с прекачване София – Единбург – София с включени летищни такси и багаж;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3 / 4 * в Единбург;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 / 4 * в Стърлинг;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 / 4 * в Инвърнес;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 / 4 * в района на Форт Уилям;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 / 4 * в Глазгоу;
 • 6 вечери без напитки;
 • Транспорт с автобус по описаната туристическа програма;
 • Обиколка с местен екскурзовод в Единбург на английски език;
 • Посещение на замък Стърлинг;
 • Разглеждане на замъка Ейлиан Донан;
 • Обиколка с местен екскурзовод в Глазгоу на английски език;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с асистанс към ЗК „Мондиал“;
 • Тур мениджър от агенцията

Цената не включва:
 • Бакшиши за шофьора по 2-3 британски лири на ден на човек;
 • Входна такса на дестилерията Блеър Атол и разходка с лодка по езерото Лох Ломонд – 38 британски лири;
 • Разходка с корабче по езерото Лох Нес – 16.50 британски лири;
 • Входни такси за замъците: замъка Единбург – 19 бр.лири; замъка Стърлинг – 16.50 бр. лири; Замъка Блеър – 13.20 бр. лири; замъка Елиън Донан – 10 бр. лири;
Условия:
 • Цената на екскурзията е валидна при 25 платили.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и потвърждават от България.
 • Самолетните билети са калкулирани на база цена към 05.09.2019 г. В случай на промяна в цената на самолетните билети, пакетната цена ще бъде прекалкулирана. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
 • Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 60 дни преди датата на отпътуване.
 • За пътуване до Великобритания е необходима лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
 • Не са необходими ваксинации.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.
 • Агенцията има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс, полица № 03700100001730
 • Агенцията предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗАД Мондиал.
 • Програмата е смятана при курс за британска лира към лева 2.20. При промяна в курса с над 3% ще има актуализация на цената, но не по-късно от 30 дни преди датата на отпътуване.

Период на пътуване: 09.06-15.06.2020
 • Резервации: При резервация се плаща 50% от стойността на екскурзията. Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.
 • Резервация за организирано туристическото пътуване може да се направи по тeлефон, факс, интернет, при оторизираните ни агенти или директно в офиса на ТУРОПЕРАТОРА.
 • Резервацията се смята за валидна след потвърждаването и от ТУРОПЕРАТОРА в рамките на 3 работни дни и сключване на договор за организирано пътуване и внасяне на депозит.

Цени и плащане:

Плащането се извършва в лева, онлайн с дебитна или кредитна карта, в брой или по банков път по сметката на ТУРОПЕРАТОРА и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането (в случай че организираното пътуване е с цена обявена в чужда валута).
При онлайн резервация и плащане на депозит или пълно плащане на желания туристически продукт през сайта или чрез кредитна или дебитна карта, ПОТРЕБИТЕЛЯТ удостоверява, че е прочел и е съгласен с общите условия за закупуване на туристически продукти и условията за плащане с кредитна и дебитна карта, посредством маркиране на предназначения за това chek-box.


Условия
1.Резервации се приемат след попълване на договор за пътуване и внасяне на капаро в размер на 30 % от стойността на цената на пътуването при автобусна програма и 50% при самолетна програма, ако не е упоменато друго в програмата.
2. Програмата е неразделна част от договора.
3. Остатъкът до пълната сума трябва да внесете не по късно от 14 работни дни преди датата на заминаването при автобусна екскурзия. За самолетни екскурзии и Новогодишни програми – 30 работни дни, ако не е упоменато друго в програмата. В противен случай вашият договор ще се счита за анулиран и ще дължите на агенцията неустойка, според условията за анулации.
4. Туроператорът се задължава да предостави всички описани по-горе услуги.
5. Всички щети, нанесени на автобуса, хотела или обектите, се заплащат на място от клиента с протокол
6. Вашата стая е резервирана от 14.00 часа в деня на настаняване и трябва да се освободи до 12.00 часа в деня на напускане. Всеки по-дълъг престой се заплаща допълнително.
7. Ако желаете да направите промени относно хотели, курорти или период, е необходимо да попълните нов договор за пътуване. Промените ще ви бъдат потвърдени до 3 работни дни, при наличие на свободни места
8. Клиентът може да преотстъпи своето пътуване на трето лице, без да дължи неустойки, като уведоми туроператора минимум 8 работни дни преди началната дата на пътуването, ако то не е свързано с издаването на визи, застраховки или самолетни билети.
9. Потребителят може да се откаже от договора в срок до 24 часа от датата на резервацията, без да търпи вреди от това.
10. В случай на отказ от пътуване от страна на клиента по причини, които не са по вина на агенцията, анулиране на вече депозирани и платени услуги се извършват при следните условия, в зависимост от предварително заявената дата на тръгване.
Туроператорът удържа следните неустойки:
10.1. За автобусни програми:
до 31 дни преди датата на тръгване – без неустойка, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
от 30 до 21 дни преди датата на тръгване - 30% от общата сума на пътуването
от 20 до 15дни преди датата тръгване – 50% от общата сума на пътуването
от 14 дни преди датата на тръгване – 100% от сума от общата сума на пътуването
10.2. за Самолетни програми в Европа:
до 91 дни преди датата на тръгване – без неустойка, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
от 90 до 46 дни преди датата на тръгване - 30% от общата сума на пътуването
от 45 до 31 дни преди датата тръгване – 50% от общата сума на пътуването
от 30 дни преди датата на тръгване – 100% от общата сума на пътуването
10.3. за Самолетни програми извън Европа:
до 91 дни преди датата на тръгване – без неустойка, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
от 90 до 60 дни преди датата на тръгване -30% от общата сума на пътуването
от 60 до 46 дни преди датата тръгване – 70% от общата сума на пътуването
от 45 дни преди датата на тръгване – 100% от общата сума на пътуването
10.4. за Новогодишни пътувания:
до 91 дни преди датата на тръгване - без неустойка, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
от 90 до 60 дни преди датата на тръгване- 30 % от общата сума на пътуването
от 59 до 31 дни преди датата на тръгване -50 % от общата сума на пътуването
от 01.12.2014 – 100% от общата сумата на пътуването
10.5. за Конгреси, официални празници и специализирани пътувания
важат анулационнните срокове, обявени в програмата

10.6. за Влакове и Круизи:
до 6 месеца преди дата на тръгване - без неустойка, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
от 6-я месец преди датата на тръгване – 15%, освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.
От 5-я месец преди датата на тръгване -25% от общата сума на пътуването
от 4-я месец преди датата тръгване – 40% от общата сума на пътуването
от 3-я месец преди датата на тръгване – 50% от общата сума на пътуването
от 2-я месец преди датата на тръгване -75 % от общата сума на пътуването
от 30 дни преди датата на тръгване – 100% от общата сума на пътуването
10.7. за Хотелски резервации – съобразно условията на хотела
11. В случай, че по време на пътуването се установят факти на неизпълнение или неточно изпълнение на условията на настоящия договор, Потребителят се задължава незабавно в писмена или устна форма да уведоми доставчика на услугите и Туроператора с оглед своевременно предприемане на мерки, които удовлетворяват всички заинтересовани страни.
11.1. В случай, че претенциите на Потребителя, свързани с качеството на предоставяната услуга, не могат да бъдат удовлетворени на място при предоставянето на услугата, Потребителят има право да предяви надлежно оформена рекламация към Туроператора в срок до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното. Потребителят е длъжен да предостави протокол (рекламация), подписан от представител на приемащата туристическа фирма или от администрацията на обекта, предоставящ туристическата услуга, и от самия него. Без наличието на такъв двустранно подписан протокол или рекламация Потребителят не може да предявява каквито и да е претенции към Агенцията. Агенцията уведомява клиента за своя отговор до 30 календарни дни от депозирането на рекламацията.
13. Клиентите се уведомяват по чл.80 от Закона за туризма от 13.05.2014 г. При несъбран обявен минимум туристи за дадена екскурзия в определения в договора срок, агенцията предлага няколко варианта: пълно възстановяване на заплатените суми; пренасочване към друга дата или подобна екскурзия; организиране на индивидуално пътуване, без да дължи неустойки.
14. Промяна в цената е възможна при покачване цените на горивата, изменение размера на таксите или на промяна на валутните курсове, възникнали след подписването на договора по чл. 88 ал.1, но тази промяна в цената не може да стане по-късно от 20 дни преди датата на пътуване.
15. При значителна промяна в клаузите на договора Клиентът има право да приеме промяната, което се удостоверява с допълнително писмено споразумение към договора, което уточнява нейното отражение върху цената, или да се откаже от пътуването, като туроператорът е длъжен да уведми потребителя за промяната в 2-дневен срок от настъпването й, но не по-късно от 10 дни преди началото на пътуването. Освен в случаите когато има издаден самолетен, фериботен билет. Тогава важат условията на превозвача.Туроператорът му възстановява платените от него суми по договора в 7-дневен срок от датата на получаване на уведомлението за отказ. Замяна на транспортното средство /самолет,автобус/, хотел или заведение за хранене и развлечение с друг от същата или по-висока категория или класа без промяна на цената не се счита за значителна промяна на договора.
16. Агенцията не носи отговорност при недопускане на турист от граничните власти.
17. Ако турист сам прекрати пътуването си по свое желание, всички разходи, включително и транспорта са за негова сметка. Туроператорът не възстановява пари за неизползвани предплатени услуги.
18. Туроператорът си запазва правото да прави промени в началния час и място на тръгване и часа нa пристигане.
19.Туроператорът има право да променя транспортната фирма, осъществяваща пътуването, с оглед броя на записаните туристи по определена програма, без да променя цената, вида и категорията транспортното средство.
20. Туроператорът си запазва правото да променя местата за настаняване на Потребителя в превозното средство с цел настаняване на майки с деца, бременни жени, възрастни хора и при наличие на други подобни обективни причини.
21. При дублиране на стаи от страна на хотела, туроператорът си запазва правото да настани туристите в друг хотел от същата или по-висока категория, без да дължи неустойки.
22. Туроператорът не носи отговорност за категоризацията на хотелите предложени в офертите, тъй като те са категоризирани от оторизираните органи в съответната държава.
23. Агенцията не носи отговорност при възникване на затруднения, забавяния и проблеми свързани с фактори, считани за форсмажорни и при непреодолими обстоятелства: лоши метеорологични условия; усложнена пътна обстановка; природни бедствия; затруднения, причинени от масови мероприятия /стачки, бунтове, чествания на национални или религиозни празници/, както и явления или събития, които не могат да бъдат предвидени и предотвратени от агенцията.
24. При форсмажорни обстоятелства туроператорът възстановява суми, ако събитието е прието като такова от приемащата страна или превозвача, и възстановява действително върнатите суми от контрагентите.
25. Туроператорът не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на договора, ако причините за това се дължат на потребителя; действия на трето лице, несвързано с изпълнение на договора; непредвидено събитие, което не може да бъде избегнато от страна на туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им.
26. Агенцията не носи отговорност в случай, че местните контрагенти, които предлагат допълнителните екскурзии не могат да ги осъществят изцяло или частично. При неспазване на предварителните условия по допълнителните екскурзии е необходимо туристите да потърсят правата си на място, от представителите на фирмата партньор.
27. Поведение: Когато приемете да участвате в организирано пътуване с група, вие се съгласявате да се съобразявате с решенията на тур мениджъра. От всички пътници се очаква да имат подходящо поведение спрямо останалите пътници и персонала, с които са в контакт по време на пътуването. Агенцията си запазва правото да прекъсне пътуването на турист, който с поведението си предизвиква раздразнение, проблеми или щети на останалите пътници, персонала или обектите. В този случай ние ще изискаме туристът да напусне групата на първото възможно място, без да носим никаква отговорност или финансова компенсация, свързана с неговото прибиране или неизползваната част от туристическата програма.
28. Туроператорът застрахова задължително всички свои клиенти, пътуващи организирано зад граница с медицинска застраховка.
29. Туроператорът предлага, по желание на клиента, допълнителна застраховка "Помощ при пътуване- Анулиране и прекратяване на пътуване" на следните застрахователи: "Алианц", "Мондиал Асистанс" и "Армеец".
31. Спорове възникнали между страните ТУРОПЕРАТОР и ПОТРЕБИТЕЛ при изпълнение на настоящия договор се решават по доброволен начин , а при несъгласие съгласно ЗЗД, спора се решава от съда.

Според чл. 181 от ЗЗП, потребителят може да се обърне към органите за Алтернативно решаване на спорове (АРС). Списък на всички органи за алтернативно решаване на спорове, нотифицирани от държавите-членки, е достъпен на Електронната платформа за онлайн решаване на спорове на Европейската комисия на следния линк: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show. От линка потребителят може да подаде онлайн жалба.

Списък на органите, признати за органи за алтернативно решаване на спорове между потребители и търговци на територията на Република България, може да видите в сайта на Министерството на икономиката на следния линк: https://www.mi.government.bg/bg/themes/spisak-na-organite-za-alternativno-reshavane-na-potrebitelski-sporove-elektronna-platforma-za-onlain-1608-0.html
Както и директно на линк: https://www.mi.government.bg/files/useruploads/files/zashtita_na_potrebitelite/spisuk_adr_2018.pdf