ПРАЗНИЦИ

 

ВЕЛИКДЕН в СЪРБИЯ и град СУБОТИЦА - Великолепният град на Войводина. Организиран транспорт!

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Автобус Пътуване с Автобус
4 дни / 3 нощувки
София – Нови Сад - Суботица – Келебия – Палич - София
 
Цена от:
415 лв.
 
Ранни записвания: отстъпка 30 лв. до 28.02.2019 г.
Да опознаем Войводина – място, където се срещат различни религии, нрави, разбирания и традиции!

1 ден /26.04.2019 г./ София – Нови Сад - Суботица
Отпътуване в 07.30 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски в посока Калотина – Ниш – Белград – Нови Сад. Пристигане в Нови Сад, най – големият град на автономната област Войводина, разположен на река Дунав. Известен като градът на 100 – те моста. Разходка из центъра на града, свободно време. Продължаване за Суботица. Пристигане и настаняване в хотел Patria **** с напитка за „Добре дошли“. Вечеря. Нощувка.

2 ден /27.04.2019 г./ Суботица - Келебия – Палич – винарна „Дворецът на вината“
Закуска на бюфет. Разходка из историческия център на Суботица, където стъпка по стъпка ще открием мултикултурният дух на града: Народното позорище /Народният театър/, Градският театър, Кметството или Градската куча, Синагогата (отвън), православният храм Възнесение Господне, Катедралата Св.Терезия. Зад палитрата от богато украсени сгради, можете да видите стилове от нео-барока, класицизма и по – модерните от XX-ти век. Отпътуване за Келебия, китно селище, разположено на 8 км от Суботица. Именно там освен, че ще посетите една от най – известните конеферми, в която се отглеждат породистите коне липицанер, ще можете да се включите в предвидения обяд на шведска маса в автентична обстановка с жива музика, да опитате различните видове мезета местно производство, придружено с вино и чай с ром. Също така ще можете да се разходите с карета в пряг. Продължаване за Палич, град – курорт разположен на едноименното езеро, смятано за най – голямото в Сърбия и известно със своите кални бани и СПА центрове. Със своите забележителни обекти – Водната кула, Кабарето за жени, Голямата тераса, Музикалният павилион, както и добре познатото езеро, уникалната тишина и спокойствие, всяка част от тази магия помага на туристите да открият красотите на това селище. Разходка около крайезерната алея. Посещение на винарна „Дворецът на вината“, където можете да се насладите на 8 марки отлежали вина – Talijanski rizling, Šardone, Sovinjon blan, Don Oliver, Karmen, Tempranjilo, White Bermet и Black Bermet. Дегустацията ще бъде придружена от ябълки, сирена и маслини. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден /28.04.2019 г./ Суботица – ВЕЛИКДЕН Срећан Ускрс!
Закуска на бюфет. Посещение на ботаническата и зоологическата градина, която представлява сбор от местни шороколистни, иглолистни растения. Връщане в хотела, където предстои Великденски обяд с жива музика и обилна храна. Свободно време за разходка и почивка. Вечеря с жива музика. Нощувка.

4 ден /29.04.2019 г./ Суботица - София
Закуска на бюфет. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

  • Хотел Patria е хотел 4**** (www.hotelpatria.rs), разположен в идеалния център на Суботица. Комуникативното му място позволява човек да се потопи в атмосферата на историческият център на града и да се усети уникалната смесица на архитектура, традиции и разбирания от Централна Европа и Балканския полуостров. Стаите са удобни, просторни. Ресторант Vojvodinian предлага местна и интернационална кухня, ако искате да се отпуснете с питие или парче торта, можете да го направите в кафе - сладкарница Makarena.

Хотел/категория На турист в двойна стая Доплащане за единична стая Отстъпка за дете до 9.99 г. с 2-ма възр.
HOTEL PATRIA – 4* www.hotelpatria.rs 415 лв. 54 лв. 130 лв.

Цената включва:
  • транспорт с автобус, 3 нощувки със закуски в хотел 4****, напитка за „Добре дошли“, 1 обяд в конеферма в Келебия с жива музика и вино, 1 празничен Великденски обяд в ресторанта на хотела с жива музика, 3 вечери, от които на Великден с жива музика, дегустация на 8 марки местни вина във винарна „Дворецът на вината“, посещение на зологическата градина в Палич, водач от агенцията, туристическа програма в Суботица, Палич и Нови Сад, мед. застраховка с покритие 5000 EUR на "Групама Застраховане" ЕАД.
8Забележка: тръгването от други селища на България, се осъществява при мин. записани 20 туристи и с доплащане от ~45 лв.
Цената не включва:
музейни такси и разходи от личен характер
Парична единица на Сърбия: RSD – Сръбски динар (1 EUR ~ 108 RSD)

Други:
  • Мин.бр. туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
  • Срок за уведомление при недостигнат мин.бр. туристи: 7 дни преди началната дата.
  • Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
  • Начин на плащане: депозит - 30% от пакетната цена, доплащане - до 20 дни преди отпътуване.
  • Използвани транспортни средства по програмата: • автобус