Самолетна екскурзия до Брюксел

 

Нова Година в Брюксел (Белгия) - сърцето на Европа

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Хотели
Самолет Пътуване със Самолет
4 дни / 3 нощувки
София-Брюксел-София
 
Цена от:
Промо!
475 €
 
Резервирай дата:
 

ОПИСАНИЕ

Самолетна екскурзия до Белгия

Дата на отпътуване : 30/12/2019
Дата на връщане : 2/01/2020

-Промоционални цени до 30.11.2019 г. или до изчерпване на местата

Посрещнете Нова Година 2020 в Брюксел, столицата на Белгия и сърцето на Европа.
Ето няколко причини защо да изберете Брюксел за новогодишния празник: Заради очарованието на централния му площад Grand Place, известен като един от най-красивите в света и включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Заради изживяването да опитате най-хубавия шоколад в света там където се произвежда и да се докоснете до секретите му. Заради възможността да изпиете чаша бира в някое от многобройните заведения в Брюксел. Ще имате голям проблем в избора, защото в Белгия има над 2 000 вида бира, включително прочутите манастирски трапистки бири. Заради прочутите белгийски пържени картофи и гофрети, които не трябва да пропускате. Заради изненадващата красота на калканите на десетки сгради, от които ви гледат герои от комиксите - една друга гордост на Брюксел. Заради празничната атмосфера с кулминация новогодишните фойерверки, които събират на улиците хиляди жители и гости на Брюксел. Известно е, че белгийците умеят да празнуват и да се веселят. По време на празниците съседите им от Франция, Холандия и Люксембург преминават границата, за да се включат във веселбата. Включете се и вие. Брюксел определено е мястото за посрещане на Новата година за любителите на електронната музика. В празничната нощ над 60 известни DJ се изявяват на многобройните партита.
В новогодишната нощ градският транспорт (метро, трамваи и автобуси) е с удължено работно време до 2 ч сутринта и е безплатен.


Първи ден (30/12/2019)
Сутринта отпътуване от летище София. Трансфер от летище Шарлероа до избрания хотел в Брюксел. Пред вас е цял един ден за запознаване с Брюксел. Ще видите: Европейския комплекс с основните сгради, седалище на структурите на Европейския съюз, Площада на Борсата (Place de la Bourse) с красивото й здание, Големия площад (Grandе Place) с уникалните сгради, които са му донесли световна известност (включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство), статуята на Пикаещото момченце (Mannequin Pis), превърнала се в символ на града, квартала Гран Саблон (Grand sablon), катедралата Сен Мишел и Сен Гудула (Cathédrale Saints-Michel-et-Gudule), Кралския площад и двореца, Конгресната колона (La Colonne du Congrès), символът на белгийската столица Атомиум (Atomium). Можете да направите обиколка на града с туристически автобуси с два маршрута и 22 спирки, на които можете да слизате и да се качвате когато пожелаете (билета за туристическите автобуси не е включен в цената). Така можете да посетите и символа на Брюксел Атомиум и Брюкселския музей за дизайн АДАМ (комбиниран билет, допълнително заплащане).


Втори ден (31/12/2019)
Ден за разглеждане на града и забележителностите му със собствен ритъм. Обърнете внимание на калканите с изрисувани герои на комикси – другата голяма гордост на Брюксел. Той с основание се счита за столицата на комиксите. Тук се намира и единственият музей в света, посветен на това изкуство. Можете да се отдадете на новогодишен шопинг, да се включите в турове, посветени на бирата (по желание, срещу допълнително заплащане), донесла славата на Белгия в цял свят. Каним ви да посетите експозиция посветена на друга слава на Белгия - шоколада. Ще видите как се правят прочутите шоколадови бонбони и ще опитате вкуса им (включено в цената). Може да се осъществи по избор през първия или втория ден на програмата). През този ден може да отидете до сякаш излезлия от приказките град Брюж, чийто историческия център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световната културно наследство(допълнителна екскурзия, по желание). Вечерта ще се потопите в празника. Обичайно място за празничната анимация на открито е пространството между площада Брукер (la Place de Brouckère) и Борсата (la Bourse). Желаещите да присъстват започват да пристигат още от 19 часа. Анимацията започва в 20 ч, а програмата в 23 часа и включва музика, спектакли звук и светлина и DJ шоу . В полунощ празничните фойерверки се изстрелват от Мон дез Ар (Mont des Arts) и се виждат чудесно от Големия площад. В новогодишната нощ , след полунощ, общественият транспорт в Брюксел е безплатен и работи с удължено време.

Трети ден (1/01/2020)
Честита Нова година! Време за почивка след дългата празнична нощ. Не пропускайте да започнете годината с приятното изживяване от чаша горещ шоколад или чаша бира. Нека началото на годината да е без стрес и да започне със спокойна разходка из белгийската столица. Нощувка.

Четвърти ден (2/01/2020)
Трансфер до летище Шарлероа и полет към България.


Хотели Пакетна цена възрастен в двойна стая Пакетна цена дете до 11,99г. настанено с 2 възрастни
First Euroflat 4* 475 евро/ 929 лв Няма възможност
NH Collection Brussels Centre 4* 510 евро/ 997 лв на запитване
B Apart Hotel Grand Place 4* 517 евро/ 1011 лв на запитване
• Доплащане за единична стая: на запитване

Обменен курс 1 евро = 1,95583 лв

Цената включва :
• Самолетен билет София – Шарлероа - София на авиокомпания "Wizz Air" с включен голям салонен багаж с размери 55 х 40 х 23 см до 10 кг и ръчен багаж с размери 40 х 30 х 18 см, резервирани места и приоритетно качване
• Трансфери летище Шарлероа - хотел в Брюксел - летище Шарлероа
• 3 нощувки със закуски в избрания хотел 4* (вижте информацията за хотелите по-долу)
• Посещение на експозиция посветена на историята на шоколада с демонстрация на шоколатиер
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR


Цената не включва :
• Празнична новогодишна вечеря (по запитване)
• Туристическа такса от 4,24 евро/стая на нощ, която се заплаща задължително на място
• Чекиран багаж 20 кг – 65 лв/ посока в момента на резервацията
• Екскурзия до Брюж – тур на града с минибус с аудиогид на няколко езика 20 евро + около 30 евро билет за влака в двете посоки
•Обиколка на Брюксел с туристически двуетажен автобус и с аудиогайд на английски – 25 евро за билет за 24 часа
• Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
• Застраховка "Отмяна на пътуване“
• Допълнителни екскурзии и услуги

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

Хотел FIRST EUROFLAT 4*
Хотелът е разположен е в сърцето на Европейския квартал на Брюксел , където се намират сградите на Европейските институции. Хотелът е заобиколен от ресторанти и кафенета и се намира на 100 м от метро станция Schuman и трамвайната спирка на линии 1 и 5, които предлагат директен достъп до историческия център на града. Площад Гран Плас, търговската зона и статуята Манекен Пис са на 3,5 километра от хотела.
Хотелът е комфортен и елегантен. Стаите са светли и уютни. Закуската е на бюфет.

Хотел NH COLLECTION BRUSSELS CENTRE 4*
Хотел NH Collection Brussels Centre е централно разположен, само на 800 метра от централния площад „Гран Плас“ и емблематичната статуя Манекен Пис. Търговската улица „Рю Ньов“ е на 150 м от хотела. Метростанция De Brouckere е само на 70 метра.
Хотелът е част от веригата NH, известна с високите си стандарти на качество. Обзавеждането на хотела е модерно и стилно. Залата за закуски е на последния етаж и е с панорама към центъра на града. Стаите са модерно и комфортно обзаведени. Освен стандартните удобства предлагат и възможност за приготвяне на чай и кафе. Предлага също безплатен WiFi и фитнес зала.

Хотел B-APARTHOTEL GRAND PLACE 4*
B-Aparthotel се намира в сърцето на Брюксел, само на 260 м от площад Гран Плас. Статуята Манекен Пис се намира на 650 м от хотела. Стилните стаи и апартаменти са оборудвани с плоскоекранен телевизор със сателитни канали и кафемашина Nespresso. Всички стаи и апартаменти разполагат с DVD плейър. В хотела има безплатен WiFi. Сутрин се предлага континентална закуска.



Минимален брой участници за осъществяване на програмата - 2 туристи

Срок за уведомление за ненабран минимален брой участници:- потвърдена екскурзия.


Условия за записване:

  • Депозит 50% от стойността на пакета

  • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Условия за анулация:

  • от деня на резервацията до 15 дни преди заминаването - в рамките на депозита
  • от 15 до 8 дни преди заминаването - 70%
  • от 7 дни до деня на заминаването - 100%


Необходими документи:

  • Лична карта

За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.


Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи възможността за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване".

Туроператорът запазва правото си да прави промени по програмата.


Условия за прекратяване на договор


ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.











 



Допълнителна Информация

Обиколка на Брюксел с туристически автобус на два етажа и с аудиогайд на английски - 25 евро за 24 часов билет
Обиколката е по два маршрута – Син маршрут „Атомиум“ с 11 спирки (Central Station ,Rogier, Royal Greenhouses , Atomium , Magritte Museum , National Basilica , Tour & Taxis , Dansaert - Mima , Stock Exchange (Bourse) - Fish Market , Marolles , Manneken Pis) и Червен маршрут „Европа“ с 11 спирки (Central Station , Royal Place , Sablon , Avenue Louise - Palace of Justice , Art Nouveau - Horta , Flagey , Luxembourg Place - European Parliament , Leopold Park , Cinquantenaire , Shuman , Royal Palace). Можете да слизате на всяка една от спирките и да се качвате на някой от следващите автобуси. Двата маршрута се пресичат на спирката да Централната гара, където можете да се прехвърлите от единия на другия. Билетът за 24 часа струва 25 евро и влиза в сила при първото ви качване в автобуса.


Атомиум и Брюкселския музей за дизайн АДАМ – 15 евро
Комбиниран билет, който ви дава възможност да посетите без чакане на опашка символа на Брюксел – Атомиум. Париж има Айфеловата кула, а Брюксел – Атомиум. Историята им е много сходна. И двете забележителности са изградени за световни изложения и след това са се превърнали в емблеми на Париж и Брюксел. Влезте в Атомиум – уникална възможност да попаднете в кристал на атома на желязото увеличен 165 милиона пъти. От Атомиум се разкрива невероятна панорама към Брюксел.
Посетете Брюкселския музей за дизайн АДАМ и проследете модерния домашен и индустреален дизайн от 1950 година до наши дни. Вижте моделите създадени от Joe Colombo, Verner Panton, Eero Aarnio и от талантливи съвременни дизайнери като Philippe Starck и Charles Kaisin.


Екскурзия до Брюж (задължително се заявява от България 20 евро + билет за влак около 30 евро).
Обиколка на Брюж с комфортен минибус с панорамни прозорци и стъклен покрив. Ще видите историческия център на града, който е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, Централния площад, катедралата на Светата Кръв, където се съхранява реликвата донесена при Втория кръстоносен поход, катедралата Нотр Дам с единствената статуя на Микеланджело извън Италия, ще се изкушите от витрините на прочутите брюжки шоколатиери…Цена на тура на Брюж 20 евро + билет за влака от Брюксел (около 30 евро общо за отиване и връщане). Пътуването с влак става от Gare du Midi и продължава окло 1 час.