ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА - МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ 2020

 

ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА - МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ 2020

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Самолет Пътуване със Самолет
11 дни / 8 нощувки
 
Цена от:
4415 лв.
 


ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания Turkish Airlines в 21:40 ч. за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:05 ч.

ВТОРИ ДЕН:
Полет за Ханой в 02:40 ч. Нощен полет. Кацане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 16:25 ч. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за залива Ха Лонг, чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон“, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Посрещане и начало на обиколката на легендарния залив. Обяд с морски дарове на борда на кораба. Посещение на красивата и украсена с разноцветни неонови светлини пещера Тиен Кунг (Райският Палат). Продължаване на разходката и време за снимки на едни от най-впечатляващите острови. Връщане на сушата. Посещение на ателие за керамика и ръчна бродерия. Трансфер до хотела в Ханой. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзоводска програма в Ханой: мемориалния комплекс на Хо Ши Мин, къщата на Хо Ши Мин и Едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана, заради уникалната си архитектура „пагодата на Лотуса”. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често - Храма на литературата, известен като първия виетнамски университет. Трансфер до летище „Ной Бай“ и полет към Луанг Прабанг (Лаос). След около час и половина полет - пристигане в Лаос. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
За тези, които желаят - 5:30 ч. – ранен трансфер за участие в уникалната, запазена само в Лаос традиция за събиране на милостиня от облечените в шафранови роби монаси. Обратен трансфер до хотела. Закуска. Посещение на най-стария храм в града, Ват Сене (храмът на 100 000 съкровища) и великолепния Ват Сиенг Тонг (храмът на Златния Град), където може да се види впечатляващата мозайка „дърво на живота“, направена от цветно стъкло. Денят продължава с круиз по течението на река Меконг, разкриващ красотата на провинцията. Посещение на скалното светилище Пак Оу, намиращо се в две големи пещери, съхраняващи хиляди изображения на Буда. Круизът продължава по реката, като ще бъдат разгледани и няколко типични за района села, сред които село Муангкео, известно с производството на оризово вино. Връщане в Луанг Прабанг. Изкачване по 329 стъпала до връх Фуси за приятна разходка, разглеждане на свещената позлатена ступа, както и панорамна гледка към града по залез слънце. Традиционна вечеря с фолклорна танцова програма в местен ресторант. Посещение на Нощния пазар на града, където може да се намерят множество ръчно изработени изделия от дърво и текстил. Нощувка в Луанг Прабанг.

ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Луанг Прабанг за полет до Сием Реап. Пристигане в Сием Реап в ранния следобед. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване. Посещение на традиционно плаващо селище и разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Вечеря. Връщане в хотела. Нощувка в Сием Реап.

СЕДМИ ДЕН
Закуска. Посещение на Националния музей Ангкор, съхраняващ свидетелства за величието на кхмерската цивилизация. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите украсени от скулптури на човешки лица. Гръдът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм „Байон”, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на хиндуиския храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Следобед разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс „Ангкор Ват” - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм „Ta Прохм”, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Трансфер до хотела. Традиционна вечеря с фолклорна танцова програма в местен ресторант. Нощувка в Сием Реап.

ОСМИ ДЕН:
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Сием Реап за полет до Хо Ши Мин (Сайгон). Пристигане в Сайгон. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване. Обяд. Обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон: катедралата Нотр Дам, Централната поща, Старата опера и Двореца на обединението. Някога градът е бил важен търговски център и порт и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Разходка до колоритният пазар „Бен Тхан“. Трансфер до хотела. Нощувка в Хо Ши Мин.

ДЕВЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Възможност за кратка пауза в местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционна оризови кори, кокосови бонбони и пуканки. Круизът с лодката продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Обяд в местен ресторант. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Круизът завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Традиционна вечеря с фолклорна музикална програма в местен ресторант. Нощувка в Хо Ши Мин.

ДЕСЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Трансфер до летището. Полет за Истанбул на авиокомпания Turkish Airlines в 21:10 ч.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН:
Пристигане в Истанбул в 04:15ч. Отпътуване от летището в Истанбул в 07:45 ч. за България с полет на авиокомпания Turkish Airlines. Кацане на терминал 2 на летище София в 09:05 ч.

Забележка: Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание

ДАТИ И ЦЕНИ:
15.04.2020 - 25.04.2020

ДО 15.01.2020 Г.|НАСТАНЯВАНЕ В 3* ИЛИ 4*
СЛЕД 15.01.2020 Г.|
цена на възрастен в двойна стая 4415 лв. 4615 лв.
цена на човек в индивидуална стая 4890 лв. 5090 лв.
цена на трети възрастен в стая 4315 лв. 4515 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 4186 лв. 4386 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 4286 лв. 4486 лв.

17.10.2020 - 27.10.2020

ДО 31.03.2020 Г.|НАСТАНЯВАНЕ В 3* ИЛИ 4*
СЛЕД 31.03.2020 Г.|
цена на човек в индивидуална стая 5020 лв. 5170 лв.
цена на трети възрастен в стая 4369 лв. 4519 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 4240 лв. 4390 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 4340 лв. 4490 лв.

Такси визи:

 • Такса за издаване на многократна виетнамска виза – издава се в България. Необходима е 1 бр. цветна снимка и попълнена анкетна карта - 215 лв;
 • Такса за издаване на виза за Лаос (Издава се на място при пристигане. Необходими са 2 бр цветни снимки и 2 празни страници във Вашия паспорт.) – 31 USD на човек;
 • Такса за издаване на виза за Камбоджа (Издава се на място при пристигане. Необходими са 2 бр цветни снимки и 2 празни страници във Вашия паспорт.) – 30 USD на човек.

Такса за издаване на виетнамска виза 215 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

ХОТЕЛИ:
 • Ханой - хотел MK Premier Boutique 4*, или подобен;
 • Луанг Прабанг - хотел Santi Resort & Spa 4*, или подобен;
 • Сием Реап - хотел Bay Hotel Ho Chi Minh 4*, или подобен;
 • Хо Ши Мин - хотел Somadevi Angkor 4*, или подобен.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Продължителност на полетите:
 • София – Истанбул - около 1 ч. и 25 мин.
 • Истанбул – Ханой - около 9 ч. и 45 мин.
 • Хо Ши Мин – Истанбул - около 11 ч. и 05 мин.
 • Истанбул – София - около 1 ч. и 20 мин

Забележка: Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

 • Цените на организираните екскурзии са пакетни, публикувани са на интернет страницата на Организатора и са изработени при следния курс: един щатски долар = 1,68709 лева.

 • При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на Организатора.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 85 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Местни Валути: Виетнамски Донг, Камбоджански риел и Лаоски нов кип;

Информация и необходими документи за издаване на туристически визи за Виетнам, Лаос и Камбоджа:

 • Задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
 • Такса за издаване на многократна виетнамска виза в размер на - 215 лв., издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см. Приблизителен срок за издаване: 10 дни;
 • Такса за издаване на виза за Лаос (Издава се на място при пристигане). *Необходими са 2 бр цветни снимки и 2 празни страници във Вашия паспорт – 31 долара на човек;
 • Такса за издаване на виза за Камбоджа в размер на 30 долара (издава се на летище в Сием Реап). Заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт. Необходими са 2 бр цветни снимки и 2 празни страници във Вашия паспорт.
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – ХАНОЙ И ХО ШИ МИН – СОФИЯ;
 • САЛОНЕН И ЧЕКИРАН БАГАЖ
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ЗА ВЪТРЕШНИТЕ ПОЛЕТИ И ЛЕТИЩНИ ТАКСИ:
 • ХАНОЙ - ЛУАНГ ПРАБАНГ;
 • ЛУАНГ ПРАБАНГ - СИЕМ РЕАП;
 • СИЕМ РЕАП - ХО ШИ МИН
 • ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПО МАРШРУТА;
 • ОПИСАНАТА ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА;
 • 2 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ 4* В ХАНОЙ;
 • 2 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ 4* В ЛУАНГ ПРАБАНГ;
 • 2 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ 4* В СЕАМ РЕАП;
 • 2 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ 4* В САЙГОН;
 • 8 ЗАКУСКИ;
 • 5 ОБЯДА;
 • 1 СТАНДАРТНА ВЕЧЕРЯ;
 • 3 ТРАДИЦИОННИ ВЕЧЕРИ С ПРОГРАМА;
 • ТРАНСПОРТ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА С ТУРИСТИЧЕСКИ МИКРОБУС/ *АВТОБУС;
 • ВХОДНИ ТАКСИ НА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ ОТ ЛИЦЕНЗИРАН МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД НА *АНГЛИЙСКИ ЕЗИК С ПРЕВОД ОТ ВОДАЧА НА БЪЛГАРСКИ.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА МНОГОКРАТНА ВИЕТНАМСКА ВИЗА;
 • ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА ЗА ЛАОС;
 • ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА КАМБОДЖАНСКА ВИЗА;
 • НАПИТКИ;
 • БАКШИШИ В РАЗМЕР НА 4 ДОЛАРА НА ЧОВЕК НА ДЕН;
 • МЕД. ЗАСТРАХОВКА – С ДОПЛАЩАНЕ 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
 • ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.