Кабо Верде – тайната на Африка, Сезон 2020

 

Кабо Верде – тайната на Африка, Сезон 2020

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Самолет Пътуване със Самолет
7 дни / 8 нощувки
София-Кабо Верде-София
 
Цена от:
2269 лв.
 
Дати:
18-26.01, 25.01-02.02, 01-09.02, 08-16.02, 15-23.02, 22.02-01.03, 29.02-08.03, 07-15.03, 14-22.03, 21-29.03.2020 г.
Кабо Верде е островна държава, разположена до бреговете на Западна Африка. Известна най-вече с благоприятния климат и плажовете си на атлантическия океан, Кабо Верде е все още една от по-трудно достъпните туристически дестинации ( разбира се - заради редките полети). Независимо от това, туристите, търсещи плажове и приключения, ще бъдат абсолютно задоволени от престоя си тук и то на сравнително разумни цени. Остров Sal предлага безкрайни плажове и прекрасни условия за каране на сърф и уиндсърф, а дори и в най- посещаваните курорти като Санта Мария наистина е изключително спокойно без безкрайни тълпи от туристи.


Програма:
1 ДЕН
Явяване на летище София Терминал 2 в 08:30 за регистрация за полет до Милано, Бергамо. Отпътуване в 10:20 ч. Пристигане в Милано в 11:30. Получаване на багажа. Регистрация за полет до Кабо Верде в 18:30. Отпътуване за Кабо Верде по разписание. Пристигане в 22:50 ч. Получаване на багажа. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.
2 ДЕН - 7 ДЕН
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане.
8 ДЕН
Закуска. Освобождаване на стаите или срещу допълнително заплащане ( и при възможност) късен чек-аут. Около 21:00 - трансфер до летището за полет в 23:50 ч. от Кабо Верде до Милано.
9 ДЕН
Пристигане в Милано в 07:30. Получаване на багажа. Регистрация за полет до София. Отпътуване в 17:15. Пристигане на летище София Т2 в 20:20 ч.
Край на програмата!

Цени :
Настаняване Цена в лв.
Aguahotels Sal Vila Verde Resort 4* 2269
HALOS CASA RESORT 4* 2334
SOL DUNAS FAMILY RESORT & SPA 5* 2369
Melia Tortuga Beach 5* 2400
Meliá Dunas Beach Resort & Spa 5* 2453
Clubhotel Riu Funana 5* 2654
Meliá Llana Beach Resort & Spa 5* 2689
Цените са в лева на човек в двойна/ тройна стая.
Депозит 50% при записване.
Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване.


Цената включва:
  • Самолетни билети София - Милано - Кабо Верде - Милано - София с включени летищни такси
  • Чекиран багаж до 20 кг на човек и ръчен 5-6 кг.
  • 7 Нощувки на база All Inclusive в х-л по избор
  • Трансфери летище-хотел-летище в Кабо Верде
  • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро за целия период на пътуването със ЗАД „Армеец“

Цената не включва:
  • Регистрационна такса за влизане в Кабо Верде в размер на 35 евро
  • Евентуална горивна такса в размер от 25 евро до 50 евро ( определя се 15 дни преди полета)
  • Услуги, които не са упоменати като включени в програмата
  • Разходи от личен характер
  • Екскурзии
  • Бакшиши

Полетно разписание:
  • София 1020 - Милано 1130
  • Милано 1830 - Сал 2250
  • Сал 2350 - Милано 0730 (+1)
  • Милано 1715 - София 2020
  • Полетите се изпълняват с АК: Rayn air / Blue Panorama Airlines


Допълнителна информация:
Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници и определена дата.
Програмата е индивидуална. Не е предвиден водач от страна на ТО.
Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до остров Кабо Верде.

Условия за анулации:
  • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
  • От 59 работни дни до 30 дни – 20 % от пакетната цена
  • От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
Виза : за граждани на ЕС не се изисква виза за престой в Кабо Вереде до 30 дни.
За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Вид използвани транспорти: Самолет, бус
Срокове за анулации и неустойки:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
от 59 дни до 31 дни - депозита
от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно 2 месеца преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Кабо Верде.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Допълнителни екскурзии:
Обиколка на Остров Сал - 40 щ.д.
Обиколката ще започне от прекрасните дюни на Ponta Preta и спиращите дъха природни гледки на тъмни вулканични скали влизащи в океана. Следва посещение на безлюдните плажове на Монте Леао и залива Murdeira ( възможност за гмуркане) в централната част на острова. Следва посещение на селището Espargos ( столицата) и рибарския град Palmeira с неговото търговско пристанище. Ще се открие чудесна панорама към ествените басейни на Арагон и Буракона и ще се наблщдава феномена Синьото ОКО. Ще се пресече Зоната на Миражите – Terraboa, където се преминава през местата за отглеждане на местната продукция.
Катамаран - 65 щ.д.
На катамаран "Арматоре" ще се насладите на една страхотна морска разходка.
От пристанището на Palmeira се достига до красивия залив на Murdeira, където след пускане на котва, ще имате възможност да плувате, да се гмуркате и да пробвате дънен риболов.От юни до октомври могат да се наблюдават костенурки, а от Февруари до март - китове.
Салина Релакс - СПА във вулкан
Името на остров Сал означава Остров на солта. Тук вместо планини има само един кратер на изгаснал вулкан, Педра де Луме, чиято основа образува естествен солник. Океанската вода, достигаща до дъното на кратера чрез подземни канали, се изпарява, оставяйки след себе си плътен слой солни кристали. Ще имате възможността да направите кална баня или масаж със сол, да се потопите в басейни с морска вода с различна концентрация на соленост. Водите на солните мини на известния вулкан на Педра де Луме са 25 пъти по-солени от океана и имат терапевтични и лечебни свойства.

Информация:
  • Население : 539 560 души.
  • Населението на km2 : 123.7
  • Религия : Католическата (влива с местни вярвания), протестанти (най-вече църквата на Назарянина).
  • Етнически групи: креоли (мулати) 71%, африканци 28%, европейци 1%.
  • Обща площ: 4,033 km²
  • Национален химн: Cântico da Liberdade
  • Столица : Прая
  • Часово време: София 12 ч., Кабо Верде 08:00 ч. ( - 4 часа)
  • Валута: Кабовердско ешкудо (CVE)
  • Валутен курс: 1 EUR = 110 CVE, 1 BGN = 56.36 CVE
Аварийни телефонни номера: Полицията-132, Бърза помощ- 130

Климат:
Островите на Кабо Верде са слънчеви и топли през цялата година, което означава, че и посетителите без особена насоченост към специфични морски спортове могат да ги посетят по всяко време на годината. За Уиндсърф, най-добрите месеци са януари и февруари, а за водолазите - юни до декември ще бъде по-добре поради по-спокойните води, което води до увеличаване на видимостта. Най-тежките валежи настъпват между август и септември, което е и периода, когато топлината е в своя максимум.

Република Кабо Верде (на португалски: República de Cabo Verde), известна и като Зелени нос, е островна държава в Северния Атлантически океан на запад от бреговете на Африка и Сенегал, с площ 4033 km² и население от 539 560 души.
Архипелагът включва островите Сантяго, Сао Николау, Санто Антао, Сао Висенте, Боа Вища, Фого, Майо, Сал и Брава. Столицата на страната е Прая и се намира на най-големия остров – Сао Тиаго. Официалният език на републиката е португалският. В страната се говорят още креолски и местни африкански езици.

Островите са били необитавани до откриването им от португалеца Антонио Фернандеш през 1445 г. (някои източници посочват 1456 или 1460 г., съответно – други откриватели). Архипелагът е кръстен „Острови Зелен нос“ през 1461 г. Португалия ги превръща в своя колония и ги заселва с роби африканци и с португалски селяни. Островите дълго време са били център на търговията с роби, пращани в Америка. До 1869 г.(откриването на Суецкия канал) архипелагът е имал ролята на важен пункт за корабите, пътуващи от Америка и Европа за Азия. След като морският път за Азия е отбит през Средиземно море, островите загубват предишното си значение. След Втората световна война националосвободителното движение на островите се активизира под ръководството на Африканската партия за независимост на Гвинея и островите Зелени нос (ПАИГК), създадена през 1956 г. През 1951 г. метрополията обявява колонията за „отвъдморска територия“, а през 1972 г. ѝ предоставя статут на „местна автономия“. След свалянето на фашисткия режим в Португалия през 1974 г. новото португалско правителство признава ПАИГК за законен представител на населението и страна в преговорите за предоставяне на независимост. На 5.07.1975 г. е обявена независимостта и на островите е създадено преходно правителство на Република Острови Зелени нос. След преврата в Гвинея-Бисау, извършен на 14.11.1980 г., когато властта преминава в ръцете на Революционния съвет, партията ПАИГК се реорганизира и преименува в партия само на Островите Зелени нос – ПАИКВ.

Кабо Верде се проявява като една от най-стабилните демократични правителства в Африка. Повтарящите се суши през втората половина на XX век причиняват значителни трудности на местното население и предизвикват тежка миграция.

География:
Има десет основни острова, които съставляват Кабо Верде, а това са Санто Antao, Сао Висенте, Санта Luzia, Сао Николау, Сал, Боа Виста, Maio, Сантяго, Fogo и Брава. Всеки един от островите има нещо по-различно да предложи, а някои като необитаеми остров Санта Luzia могат да бъдат посетени на еднодневна екскурзия от Сао Висенте например.
Плажове- Сал, Боа Виста и Maio всички имат невероятни бели пясъчни плажове. Сал е може би най-добрият избор за гмуркане поради изобилието си от морски живот, както и възможността да се потопите в подводни пещери.

В Кабо Верде има 3 вулкани. Най високият вулкан е Fogo 2829 метра височина (е и най-високата точка). Този вулкан е категоризирана като: Стратовулкан. Последното изригване на вулкан в Кабо Верде е записано на 22 октомври 2014.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 12.04.2019г. застрахователна полица № 03700100002026, валидна за периода от 00:00 час на 19.04.2019г. до 23:59 часа на 18.04.2020г.. тук

Туроператорът издава застраховки "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.