Шампанско и кралско величие – самолетна екскурзия до Франция: областта Шампан (Реймс, Еперне) и Париж

 

Шампанско и кралско величие – самолетна екскурзия до Франция: областта Шампан (Реймс, Еперне) и Париж

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Самолет Пътуване със Самолет
4 дни / 3 нощувки
София – Париж – Еперне – Реймс- Париж-София
 
Цена от:
Промоция
684 €
 
4 дни / 3 нощувки

23 - 26.10.2019

Шампанско и кралско величие – самолетна екскурзия до Франция: областта Шампан (Реймс, Еперне) и Париж

Промоционални цени за записвания до 10.09.2019 или до изчерпване на местата

Областта Шампан е прочута с пенливото вино, което е разнесло славата на Франция из целия свят. Тя е богата не само с лозови масиви и шата, които са признати от ЮНЕСКО за част от културното наследство на човечеството. Шампан е с богата история. Тук е люлката на християнството във Франция. В катедралата в Реймс, в която през 5-ти век е покръстен Кловис I, създателят на френската държава и са короновани голям брой от френските крале. Днес катедралата е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. В Реймс има още 3 обекта на ЮНЕСКО.

Предимства на програмата
• Посещение на областта Шампан с акцент върху обектите включени в списъка на ЮНЕСКО и 3 световноизвестни производители на шампанско – Mercier, Moët & Cahndon и Tattinger.
• 3 дегустации на шампанско
• Входните такси по програмата
• Подбрани хотели в Реймс и Париж с много удобна локация
• Вечеря в традиционен ресторант в Реймс
• Водач – преводач от България

Програма

Ден 1: София – Париж – Еперне – Реймс – 170 км

Директен полет с авиокомпания Bulgaria Air от София до Париж. Кацаме на летище Charles de Gaulle в 9,10 ч. Тръгваме директно с комфортен автобус директно за областта Шампан, за „столицата на шампанското“ град Еперне. Малкият китен град е заобиколен от хълмове покрити докъдето поглед стига с лозови масиви. Тези хълмове заедно с прочутия „Булевард на шампанското“ са в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. „Булевардът на шампанското“ е най-скъпият булевард в света. Той е дълъг около километър, но разположените под него изби на едни от най-известните марки шампанско са с тунели с обща дължина над 110 км. В тях се съхраняват 200 милиона бутилки с ценното пенливо вино. Булевардът на шампанското се посещава годишно от около половин милион посетители.
Първата ни спирка е при световно известният производител на шампанско Mercier.
Ще се спуснем с асансьор на 30 м под земята. Анимацията започва още при 3-минутното спускане. След това ще се качим на влакче ще минем по част от 18 километровите тунели, в които отлежава шампанското. Посещението ни ще завърши с дегустация.
Ще имаме време да се разходим из Еперне преди да посетим друга световно известна марка за шампанско – Moët & Cahndon. Отново посещението ни ще завърши с дегустация.
Ще продължим към главния град на Шампан – Реймс. Градът е наричан още „люлка на френското християнство“, защото в катедралата на Реймс през ноември 498 година е бил покръстен крал Кловис I, създателят на френската държава. най-напред ще разгледаме базиликата Сен Реми (la Basilique St Remi), посветена на епископа, който през 498 г. е покръстил Кловис. Базиликата е в романо-готически стил и е включена от ЮНЕСКО в списъка на световното културно наследство. Настаняване в хотел Ibis Reims Centre 3*, в централната част на Реймс.
Вечерта вечеря в ресторант с l’Apostrophe.
Нощувка в Реймс.


Ден 2: Реймс - Париж – 150 км

Закуска в хотела. Сутринта е посветена на историческото богатство на Реймс. Ще посетим прочутата катедрала, която е шедьовър на готическото изкуство и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, както и архиепископския Дворец То (или Тау - Palais du Tau – влизане в двореца по желание), също включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Ще посетим катедралата Нотр Дам де Реймс, истински шедьовър на готическото изкуство. Нейната богата история е изпълнена с превратности. В тази катедрала са станали изключително важни исторически събития – покръстването на Кловис I през 498 година, кралят, който създал и християнизирал френската държава и коронясването на още 34 френски крале в продължение на 8 столетия. Високите колонади, извисяващите се към небето остри сводове карат човек да чувства величието и непреходността на духовното. Прекрасните витражи пресяват светлината и създават специална атмосфера. Част от витражите пострадали по време на Първата световна война са заменени с нови, създадени от именити художници от миналия век – Марк Шагал, Жак Симон, Ими Ньобел, Брижит Симон – Марк. Архиепископският Дворец то съхранява съкровищата на катедралата – предмети използвани за коронясването на френските крале, многобройни кралски подаръци, направени на катедралата, безценни гоблени от Средновековието и много скулптури.
В Реймс има цели 4 обекта на ЮНЕСКО. Четвъртият е хълмът Сен-Никез (Colline Saint-Nicaise). Наричат го подземната катедрала. В тунелите й отлежават бутилките на 6 световноизвестни производителя на шампанско от Реймс: Charles-Heidsieck, Ruinart, Pommery, Veuve Clicquot, Martel et Taittinger. След кратка пауза по обед следва посещение на световноизвестния производител на шампанско Tattinger, един от най-големите производители в Шампан с лозя с площ 2880 дка. Посещението ще завърши с дегустация.
Отправяме се към Париж. Настаняване в хотел Campanille Monparnasse 3*.
Нощувка .

Ден 3: Париж

Закуска в хотела. Сутринта посещение на кулата Монпарнас, най-високата сграда в Париж. От терасата на покрива й на височина 210 м ще се полюбуваме на прекрасната панорама към Париж и най-хубавата гледка към Айфеловата кула. Идеално място за набелязване на предпочитаните обекти за наблюдение през този ден, изцяло посветен на Париж.

Нощувка.


Ден 4: Париж - София

Трансфер за летището за полет на авиокомпания България Ер до София. Отпътуване.



Цена за ранни записвания, валидна до 31.8.2019 г. или до изчерпване на местата:

684 евро/ човек в двойна стая

Доплащане за единична стая 118 евро

Обменен курс 1 евро = 1,95583 лв

Цената включва:
• самолетни билети София – Париж - София с авиокомпания Bulgaria Air с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и кабинен багаж до 10 кг
• трансфери летище- хотел - летище
• транспорт през цялата програма
• 3 нощувки в подбрани хотели 3* в Реймс и Париж
• 3 закуски
• 3 посещения на световноизвестни производители на шампанско в Еперне и Реймс и 3 дегустации на шампанско
• Входната такса за Двореца То в Реймс
• Входната такса за кулата Монпарнас в Париж
• 1 вечеря в Реймс с 3-степенно меню (без напитките)

• водач - преводач от България
• застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро


Цената не включва:
• хранения, и напитки, които не са включени в програмата
• допълнителни услуги
• лични разходи и бакшиши за шофьора (12 евро - заплащат се задължително в София)

Полетна информация:
23.10.2019 - полет на Bulgaria Air от София в 07:00 ч, кацане в Париж в 09:10 ч
26.10.2019 - полет на Bulgaria Air от Париж в 10:10 ч, кацане в София в 14:00 ч.
Всички времена са местни.

Условия за записване:

  • Депозит 50% от стойността на пакета

  • Доплащане 40 дни преди датата на отпътуване


Необходими документи:

  • Лична карта

  • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

  • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.


Туроператорът си запазва правото да прави промени в поредността на посещенията, както и в програмата при промяна на полетното разписание от страна на авиокомпаниите.

Минимален брой участници за осъществяване на програмата - 25 записани туристи. При не достигане на минималния брой от 20 до 24 туриста - доплащане от 34 евро. При по-малък брой от 20 записани туриста програмата няма да се реализира.
Летищни такси – 91,41 евро/ 178,79 лв. към 09.08.2019 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.


Групата се потвърждава до 7 дни преди отпътуване.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи възможността за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване".


Условия за прекратяване на договор


ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.



Хотели по програмата :
Ibis Reims Centre 3* :

Хотелът е разположен в централната част на Реймс, на 900 м от прочутата катедрала и в близост до основните забележителности на Реймс, до търговските улици и до заведения. В хотела има безплатен Wi-Fi. Закуската е на блок маса.

Campanile Maine Montparnasse 3*:
Разположен на 300 м от кулата Монпарнас, в близост до метро станция Gaîté , откъдето има директен достъп до Шан-з-Елизе. Намира се в непосредствена близост до Фондация Картие за модерно изкуство, а Парижките катакомби са само на 10 минути от хотела. В стаите има кана за топла вода за приготвянето на чай и кафе. Закуската е на блок маса. В хотела има безплатен Wi-Fi.