ПОЧИВКА В ПРОВАНС В КАСИС

 

ПРОВАНС И ЛАЗУРНИЯ БРЯГ ЗА ЦЕНИТЕЛИ - Mарсилия - Авиньон - Салон - де - Прованс - Каси – Санари-сюр-Мер - Иер – Сент Максим – СенТропе - Порт Гримо - Кан – Антиб – Кан-сюр-Мер – Ница - Moнако - Монте Карло

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Самолет Пътуване със Самолет
6 дни / 5 нощувки
Mарсилия - Авиньо – Салон-де-Прованс - Каси - Санари-сюр-Мер - Иер – Сент Максим – Сен Тропе – Порт Гримо - Кан - Антибе - Кан-сюр-Мер – Ница - Ез - Moнако - Монте Карло
 
Цена от:
875 €
 
Дати :
  • 30.09 – 5.10.2020 – 875 евро/ 1711 лв

Нашата обновена програма за самолетна екскурзия до Южна Франция, която включва посещение на Прованс и Френската Ривиера. Турът започва от Марсилия - най-старият град във Франция и втори по големина в страната. Пътуването ни отвежда в сърцето на Прованс - град Авиньон и Салон-де-Прованс. Следва посещение на красиви курортни градчета по провансалския бряг Каси, Санари-сюр-Мер и курортите на Лазурния бряг Иер, Сен Тропе, Гримо, Сент Максим, Кан, Антиб, Кан-сюр-Мер, Ница и Княжество Монако с Монте-Карло. Връщането е от Ница. Екскурзията включва богата туристическа програма на български.

6 дни / 5 нощувки

Предимства на програмата
  • Всички нощувки са в централно разположени хотели ( 4 нощувки в хотели 4* и 1 нощувка в хотел 3*)
  • Вечеря в Марсилия на Старото пристанище
  • Обяд в Монако на последния етаж на Океанариума с панорамна гледка
  • Богата туристическа програма
  • Включени екскурзии
  • Включени билети и входни такси по програмата
  • Посещение на места оставащи извън стандартните маршрути
  • Водач - екскурзовод с голям опит


ВАШАТА ПРОГРАМА :

ДЕН 1
СОФИЯ – МАРСИЛИЯ
Ще се срещнем на летище София, Терминал 2 за полета на Ryanair до Марсилия в 9,55 часа. Кацане на летището в Марсилия в 11,20 ч. Трансфер и настаняване в хотела в сърцето на Марсилия. Започва нашето културно и гастрономическо изследване на Марсилия. В началото на обиколката ще посетим най-стария и най-очарователния квартал на провансалската столица. Ще се спрем в едно магазинче, за да видим как се правят прочутите марсилски сладкиши „навет“. Рецептата е запазена непокътната от векове. Ще опитаме неповторимия им вкус. След това ще се качим на туристическо влакче, което ще ни отведе на върха на най-високия хълм, на който е издигната величествената катедрала Нотр дам де ла Гард. Тя се нарича от местните жители „Добрата майка на марсилците“, които вярват, че тя пази моряците и рибарите. Катедралата се е превърнала в емблема на Марсилия. От нея се открива невероятна панорамна гледка към града и към островите Фриул, един от които се свързва с известния роман на Александър Дюма „Граф Монте Кристо“.

Ще вечеряме на едно от емблематичните места на провансалската столица – Старото пристанище. Нощувка.

ДЕН 2
МАРСИЛИЯ – АВИНЬОН – САЛОН-ДЕ-ПРОВАНС – МАРСИЛИЯ (210 км)
Сутринта закуска и заминаване за Авиньон, столицата на папите. През 1309 година Папа Клемент V премества духовната столица в Авиньон. В продължение на един век градът е център на върховната власт на католическата църква. Това е периодът на неговият най-голям разцвет. Населението нараства десетократно и той се превръща в един от най-големите градове в Средновековна Европа и по всяка вероятност най-космополитният. В този период са възстановени двойните крепостни стени и моста Сен Бенезе, станал прочут благодарение на една детска песничка. Построен е и Папският дворец и голям брой дворци на кардиналите, които се конкурират помежду си по разкош и красота. Папският дворец е най-големият готически дворец от Средновековието. Обемът му се равнява на четири готически катедрали. Той е едновременно добре укрепена крепост и луксозно жилище на папите. Днес историческият център на Авиньон е включен в Списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще обиколим Двореца на папите с аудиогайд. Ще посетим моста Сен Бенезе.

Отправяме се към Салон-де-Прованс. Градът се слави като средище на производството на етерични масла от местни цветя и билки и едно от местата, къде се произвежда традиционният провасалски сапун, станал известен под името марсилски сапун. Посещение на Музея на марсилския сапун. Ще се потопим в автентичната атмосфера на цеховете за производството на сапун и ще проследим интересната му историята, която започва още в Средновековието.
Връщаме се в Марсилия. Нощувка в хотела в центъра на града. Чудесното му местоположение дава възможност за приятна вечерна разходка в централната част на Марсилия.

ДЕН 3
МАРСИЛИЯ – КАСИ – САНАРИ-СЮР-МЕР - ИЕР (105 км)
След закуска се отправяме към град Каси (известен още като Касис). Типично провасалско градче, известено с красивите си скалисти заливи, наречени каланки и с вината си – основно бели и розе. Поетът на Прованс Фредерик Мистрал е казал “Който е видял Париж, но не е видял Каси все едно нищо не е видял“ . Сър Уинстън Чърчил е бил влюбен в Каси и редовно е прекарвал почивките си в него. Обичал е да рисува красивия му залив от терасата на хотела си, кацнал на високите скали. Едит Пиаф също била запленена от красотата и атмосферата на това кътче на Прованса. Ще се качим на туристическо влакче, с което ще обиколим Каси и ще се изкачим на височините, ще се спрем на Порт Миу, за да се полюбуваме на панорамата на залива на Каси и на нос Канай и ще си направим снимки.

По желание обиколка с корабче на каланки (допълнителна екскурзия) или свободно време.

Продължаваме към Санари-сюр-Мер. Китното провансалско градче, е едно от най-слънчевите места във Франция с 280 слънчеви дни годишно. На пристанището му, което съществува още от 16-ти век може да се види истинска голяма колекция от типичните провансалски рибарски лодки. Те са наречени „поантю“ („остри“), заради формата си. Лодките излизат всяка сутрин на риболов и осигуряват прясна риба за многобройните заведения по крайбрежната улица. Санари се смята за рожденото място на съвременното спортно гмуркане и доста филми за подводното царство са заснети в залива му. В Санари-сюр-Мер се намира и къщата на световноизвестния океанограф и изследовател на морските дълбини Жак Ив Кусто – вила „Боабаб“. Слънцето, красивият залив и спокойната атмосфера привличат отдавна много писатели. В началото на 40-те години на миналия век писатели и интелектуалци от Германия и Австрия намират убежище от нацизма в Санари-сюр-Мер – Стефан Цвайг, Бертолд Брехт, Хайнрих и Томас Ман и много други, общо 400 писатели и интелектуалци. Свободно време.

Следващото ни спиране е в Иер – ле-Палмие. Курортният град се намира на Лазурния бряг, който се простира от Тулон до Ментон. Иер получава славата си на курорт още през 19-ти век. Привлича туристи от цяла Европа с мекия си климат и плажовете си. От този период са и многобройните красиви вили, които със своята архитектура придават достолепие и изтънченост на града. В Иер и района са засадени над 7 000 палми, които са дали разширението на името му (Иер-Палмите). В най-високата част на хълма, на който е построен стария град се намират красиви паркове и градини с екзотични растения – парка Сен-Бернар, парка Сент-Клер, парка на вила Ноаи от периода на кубизма. Вратата Масийон е началото на Стария град с тесните си средновековни улички, старите къщи с разноцветни фасади, с красивия площад Масийон с терасите на кафенетата. Разходка в Стария град. Нощувка в централно разположен хотел.

ДЕН 4
ИЕР – СЕН-ТРОПЕ – ГРИМО – СЕНТ-МАКСИМ - КАН (150 км)
След закуска се отправяме към курорта Сент-Максим, разположен срещу Сен-Тропе, на срещуположния бряг на големия залив със същото име. От Сент-Максим ще се качим на туристическо корабче за екскурзия до Сен-Тропе. Ще разгледаме световноизвестния курорт откъм морето, откъдето се вижда Стария град с укрепленията, Цитаделата и моряшкото гробище, квартала на художниците, местата, които са превърнали Сен-Тропе в истинска снимачна площадка на открито. Най-известните филми заснети в градчето са „И Бог създаде жената“ с неповторимата Брижит Бардо, „Полицаят от Сен-Тропе“ с великия Люи дю Фюнес и „Под яркото слънце“ с незабравимите Ален Делон и Мари Лафоре. Ще видим прекрасните вили на звездите, яхтеното пристанище с едни от най-красивите яхти в света, ще научим някои интересни истории от света на звездите и всичко това ще ни бъде разказано с типичния южняшки хумор.

След това ще се отправим към Порт Гримо. Не случайно това селище се нарича провансалската Венеция. Градчето е изградено през 60-те години на миналия век. Проектът му е създаден от арх. Франсоа Спори. Улиците са канали, а пред разноцветните къщи са „гарирани“ лодки. Венециански мостчета свързват бреговете на каналите. Искрящите цветове на къщи и лодки, се открояват още по-добре на фона на зеленината на субтропичната растителност и синевата на небето и морето. Свободно време за разходка и посещение на църквата "Св. Франциск Асизки" с прекрасните витражи създадени от бащата на оптичното изкуство Виктор Васарли (Гьозо Васарели) и гроба на арх. Франсоа Спори.

Продължаваме нашия път по Лазурния бряг, за да стигнем до Кан. Всяка година през май градът се превръща в столица на световното кино. Кинотворци и артисти от цял свят се събират на това бляскаво събитие. Ще видим Фестивалния и конгресен дворец, в който се провежда фестивалът. Ще видим Алеята на славата с отпечатъци от ръцете на звезди от световното кино. Ще се разходим по един от най-известните булеварди в света – крайбрежния Ла Кроазет. От него се разкрива прекрасна гледка към плажовете, красивия залив и островите Лерен.
Нощувка в централно разположен хотел, само на 10-тина минути от Фестивалния комплекс.

ДЕН 5
КАН – АНТИБ – КАН-СЮР-МЕР – НИЦА (40 км)
Закуска и тръгваме за Антиб. Ще се разходим в Стария град, ще видим едно от най-големите яхтени пристанища на Лазурния бряг, можем да посетим музея на Пикасо, който е живял и творил тук.
Може да опитаме абсент на място пресъздаващо атмосферата на типичните бистра от времето на бума на „зелената фея“.

Продължаваме към Кан-сюр-Мер. Курортното градче отстоява успешно мястото си между най-посещаваните места на Лазурния бряг не само заради дългия си 3,5 км плаж, а и заради атмосферата си пропита с история и изкуство. Над града си извисява замъка Грималди, построен от фамилията на владетелите на Монако. Той е заобиколен от Стария град, запазил средновековната си атмосфера. Очарованието на Кан-сюр-Мер привлича много творци. Тук живее и твори през последните 12 години от живота си великият Пиер-Огюст Реноар. В градчето прекарва няколко години от живота си известния писател Жорж Сименон. Свободно време за посещение на музея на Реноар и замъка-музей Грималди (по желание).

Пътуването ни през този ден ще завърши в Ница.
Ще се разходим в Стара Ница и ще опитаме сока (socca), току-що извадена от пеща с щипка черен пипер. Този местен специалитет се харесва на всички (стига да не сте алергични към нахут). Настаняваме се в хотела в сърцето на Ница. Няма да пропуснем да се разходим до най-големия площад "Масена" и крайбрежния булевард "Променад Де-з-Англе" с най-престижните хотели на Френската Ривиера.

ДЕН 6
НИЦА – МОНАКО – МОНТЕ-КАРЛО – ЛЕТИЩЕТО НА НИЦА (55 км)
След закуска напускаме хотела и се отправяме на еднодневна екскурзия до перлата на Лазурния бряг - Княжество Монако. По пътя най-напред ще се спрем в средновековното селце Ез за среща с още една гордост на Френския Юг – парфюмите. Ще посетим един от най-старите производители на парфюми Галимар. Ще поеме уханието, доставяла наслада на кралския двор. Галимар са били доставчик на парфюми на френския кралски двор.

Този ден трябва много точно да спазваме програмата. Пристигането ни в Княжество Монако трябва да е в 11,30 ч, за да можем в 11,55ч да сме вече пред Двореца и присъстваме на смяната на почетния караул.
Следва обед на покрива на Океанографския музей. Сградата му, построен като истински дворец, е кацнала на върха на огромна скала. От музея се разкрива спираща дъха панорамна гледка към морето.
След обеда се отправяме към сърцето на Монако за да видим най-красивите места от Княжеството – площада Плас д Арм, пристанището Херкулес, трасето на Гран При на Формула 1, Монте-Карло с площада на Казиното и луксозните хотели, градския център, стария град с министерството, Княжеския дворец и катедралата.
Свободно време, за разходка из тази малка независима държава, в която всеки трети от жителите й е милионер.

Пътуването ни завършва с трансфер до летището в Ница за полета ни с Уизеър до София.


ЦЕНИ:
  • 05 – 10.04.2020 – 869 евро/ 1699 лв/ човек в двойна/тройна стая
Доплащане за единична стая 167 евро/326 лв
  • 30.09 – 05.10.2020 – 875 евро/ 1711 лв/ човек в двойна/тройна стая
Доплащане за единична стая 167 евро/326 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Самолетен билет София - Марсилия на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси и 1 брой ръчен салонен багаж с размери 40/20/25 и един кабинен багаж до 10 кг (с размери 55/20/40 см)
  • Самолетен билет Ница - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и и 1 брой ръчен салонен багаж с размери 40/20/25 и един кабинен багаж до 10 кг (с размери 55/20/40 см)
  • Трансфери летище - хотел – летище
  • Транспорт по описания във Франция маршрут с туристически автобус
  • 2 нощувки в централно разположен хотел в Марсилия " Mercure Marseille Centre Vieux Port " 4* (или подобен)
  • 1 нощувка в централен хотел в Иер-ле-Палмие"Mercure Hyères Centre" 4* (или подобен)
  • 1 нощувка в централен хотел в Кан „Novotel Suites Cannes Centre“ 4* (или подобен)
  • 1 нощувка в централно разположен хотел в Ница „Azuréa“ 3*(или подобен)
  • 5 закуски
  • 1 вечеря
  • 1 обяд
  • Туристическа програма в Марсилия
  • Туристическа програма в Каси
  • Пешеходни разходки в Авиньон, Порт Гримо, Ница, Кан, Антиб
  • Посещение на Княжество Монако
  • Входните такси и билети съгласно туристическата програма
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Мондиал " с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR"
  • Водач - екскурзовод от България познаващ добре района и с богат опит


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки - 124 лв при заявка в момента на резервацията
  • Доплащане за застраховка за пътуване на лица над 65 години - 9 лв
  • Туристическа такса във Франция: 1,50 EUR на турист на ден за хотел 3*; 2,20 EUR на турист на ден в хотел 4*
  • Разходи от личен характер
  • Разходка с корабче из каланките - 36 лева при минимум 20 човека
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
  • Резервацията се потвърждава с плащане на капаро от 65%
  • Остатъкът от плащането се извършва 45 дни преди датата на заминаването


УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:

Потребителят може да прекрати договора по всяко време преди започване на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати такса за прекратяване на договора както следва:
  • Потребителят дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет.
  • Потребителят дължи такса в размера на пълната стойност на договора, ако прекрати договора между 30 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.




Хотели по програмата

  • Марсилия - MERCURE CENTRE VIEUX PORT 4* или подобен

  • Иер-ле-Палмие - MERCURE HYERES CENTRE 4* или подобен

  • Кан - NOVOTEL SUITES CANNES CENTRE 4* или подобен

  • Ница - HOTEL AZUREA 3* или подобен

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

  • Туристическата програма се осъществява на български език или със симултанен превод на български.
  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
  • Часово време: България 12 ч. Франция 11 ч.
  • Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи. Ако не се достигне тази бройка има доплащане от 125 лв. при 25 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 30 дни преди датата на отпътуване.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Монако, Франция: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Монако, Франция: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.