Екскурзии в Белгия и Холандия

 

Уикенд в Брюксел и Люксембург – един уикенд, две държави (Белгия и Люксембург)

 
Програма
Пътуване
4 дни / 3 нощувки
София – Брюксел – Антверпен - Люксембург – Динан – Брюксел - София
 
Цена от:
Промоция
398 €
 
Резервирай дата:
0 €
 
Дати на заминаване: 14.10.2017, 21.10.2017, 28.10.2017

Промоционална цена от 398 евро на човек в двойна стая

Ако искате в рамките на един дълъг уикенд да посетите две европейски държави, Кралство Белгия и Великото Херцогство Люксембург, това е вашето пътуване. Посетете столиците им – Брюксел и Люксембург, красивия валонски град Динан и фламандсия Антверпен, "градът на диамантите".
В пакетната цена са включени всичке посещения: Брюксел, Антверпен, Люксембург, Динан. По желание вместо екскурзията да Антверпен може да се включи екскурзия до Гент и Брюж.

Програма

1-ви София - Шарлероа - Брюксел и екскурзия до Антверпен
Трансфер с шатъл до Брюксел /Gare du Midi (Хотелът се намира в този район). Свободно време, за да се потопите в атмосферата на Брюксел, да изпиете едно кафе с прочутите белгийски гофрети или чаша белгийска бира с не по-малко прочутите пържени картофи, превърнали се в една от емблемите на Белгия.
След обед екскурзия до Антверпен*. „Градът на диамантите“ вече векове наред е голям търговски център, благодарение на едно от най-големите пристанища в света. Днес градът е прочут и като моден център. Антверпен привлича с многовековната си история и красива архитектура. В Антверпен могат да се видят красиви барокови катедрали и сгради в стил Арт Нуво. Това е родният град на Рубенс. Пешеходна разходка в центъра на Антверпен, която включва крепостните стени, катедралата Нотр-Дам (Cathédrale Notre-Dame d’Anvers ), която е най-голямата катедрала в Бенелюкс. Тя е забележителна и с монументалните фрески на майстора на фламандския барок Рубенс; Свободно време в центъра на Антверпен с Големия площад (Grande Place, Grote Markt) с Кметството, Къщите на Гилдиите и статуята на Брабо , пристанището на река Шелда (Schelde, на френски: Escaut) и, разбира се, диамантите в Диамантния павилион. Връщане в Брюксел.
Нощувка.

2-ри ден Еднодневна екскурзия до Люксембург и Динан
Сутринта отпътуване към Великото Херцогство Люксембург на еднодневна екскурзия. Старата част на едноименната му столица и крепостните стени са включени от ЮНЕСКО в Списъка на световното културно наследство. Разглеждането на Люксембург е като разходка във времето. Първо се разглежда старият град или „горният град“– Катедралата Нотр Дам, херцогският дворец, площадът Плас д’Арм с красивите сгради и многобройните кафенета и ресторанти. Следва запознанство с „долния град“, който е модерната част на столицата на Люксембург. Тук се намират сградите на Европейския съд, Секретариатът на европейския парламент, част от Европейската комисия и други европейски институции. В долината се посещават укрепленията дю Бок и незавършеният 23 километров тунел от стария замък. Посещава се и абатството Ноймюнстер и стената Венцел. Свободно време в центъра на града.
Пътуването продължава през белгийските Ардени към красивия град Динан. Наричат го „градът на саксофоните“, защото е родното място на създателя на саксофона Адолф Сакс. Посещава се цитаделата на Динан и възможност да се посети малкия музей на саксофона (допълнително, по желание). На връщане към Брюксел ще пътувате през красивата долина на река Мьозел.
Нощувка.

3-ти ден Брюксел
Закуска. Всеки град има своите „задължителни“ места, които не може да не се посетят, защото са се превърнали в негови символи и изразители на духа му. В Брюксел това са: Големият площад (La Grande Place) – централният площад, който се слави като един от най-красивите площади в света; Пикаещото момченце (Manneken-Pis) – малката бронзова статуя, която от 1619 година неизменно се свързва с Брюксел. Традиционно всички официални гости на града подаряват по един костюм на момченцето. Днес те съставляват голяма колекция, която може да се види в Градския музей на Брюксел (Musée de la Ville de Bruxelles), на Големия площад; Елегантната Галерия Сен Юбер (Les galeries Saint-Hubert) е първата закрита търговска галерия в Европа. Кафенета, ресторанти, книжарници и бутици привличат вече почти два века посетители от цял свят; От 1958 година Брюксел има още един символ – Атомиум (Atomium). Създаден е за Световното изложение и е бил запазен и след приключването му. В подножието му се намира паркът Мини Европа. В него са разположени умалените копия на 350 европейски забележителности. В неделя можете да посетите колоритния антикварен пазар на площад Jeu-de-Balle. Навсякъде в центъра ще видите сгради с изрисувани калкани с герои на комиксите – славата на Брюксел. Тук се намира и единственият в света Музей на комиксите (Musée de la B.D. - CBBD). Други забележителности са Кралският дворец, Националната базилика на Светото сърце, Белгийският кралски музей за изящни изкуства , Музеят на бирата, Музеят на шоколада, официалните седалища на Европейската комисия, Съветът на Европейския съюз, Съдебната палата и др. Най-добрият начин да се разгледа Брюксел със собствен ритъм е с двуетажните туристически автобуси, от които може да се слиза на всяка от многобройните спирки и да се вземе следващ автобус (по желание, допълнително заплащане на 24-часов билет).
Нощувка.

4-ти ден Брюксел - Шарлероа - София
Трансфер с шатъл от Брюксел/ Gare du Midi до летището в Шарлероа. Полет до София.

Всички екскурзии се провеждат на английски език.

Дати на заминаване: 14.10.2017, 21.10.2017, 28.10.2017

Промоционална пакетна цена, валидна до изчерпване на самолетните билети :
Hotel Floris Ustel 3* или подобен
398 евро

Обменен курс 1 евро = 1,95583 лева .

Цената е в евро на човек, настанен в двойна стая за изброените дати.
Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София - Шарлероа - София с летищни такси
 • Голям салонен багаж 55см x 40cм x 20cм до 10 кг
 • 3 нощувки със закуски в двойна стая в хотел 3*
 • Полудневна екскурзия до Антверпен с включена входна такса за катедралата Нотр Дам
 • Целодневна екскурзия до Великото Херцогство Люксембург и до град Динан
 • Трансфери летище - Брюксел/Gare du Midi - летище
 • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Багаж в багажното отделение
 • Екскурзия до Гент и Брюж вместо екскурзията до Антверпен – доплащане 15 евро
 • Билет за двуетажните туристически автобуси с аудиогид на няколко езика, със свободно качване и слизане от спирките по маршрута им в рамките на 24 часа – 25 евро
 • Входните такси за забележителностите
 • Застраховка „Отмяна на пътуването“
 • Лични разходи


ЗАБЕЛЕЖКА:

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата – поредност на екскурзиите и полетни времена
 • Полудневната екскурзия до Антверпен може да бъде заменена с целодневна екскурзия до Гент и Брюж, която ще се проведе третия ден. Доплащане 15 евро.

Минимален брой участници за осъществяване на програмата - няма, програмата е за индивидуални туристи.

Условия за записване:

Депозит 50% от стойността на пакета

Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване


Необходими документи:

Лична карта

За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.


Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи възможността за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване".


Кралство Белгия
 
В Европа не са много държавите, в които официално си съжителстват няколко общности и се говори на няколко различни езика. Пример за една такава симбиоза е Кралство Белгия - федерална държава от Западна Европа, която се състои се от три рай
...