Великден - Rozzi Travel

 

Екскурзия за Великден в Румъния - Букурещ и замъка на Дракула

 
Програма
Автобус Пътуване с Автобус
3 дни / 2 нощувки
 
Цена от:
215 лв.
 

Посетете Румъния - Букурещ и замъка на Дракула за Векикден

Дата:  19.04.2014*
*възможност за качване в автобуса от Плевен, Велико Търново, Русе.

1 ДЕН - 19.04.2014
Отпътуване в 6.00 ч. - от София от стадион “В. Левски” по маршрут София – Русе – Джурджу за. Отпътуване за Букурещ –град основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовита, известен още като "Малкия Париж" заради артистичния си живот и красивата архитектура. Между двете световни войни тук са построени десетки красиви и изискани сгради от френски архитекти в стил "fin du siecle".  По предварителна заявка посещение на двореца Чаушеску – сега действащ Парламент на Румъния - втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от при управлението на Николае Чеушеско. Посещение на Патриархалната катедрала - духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи.
Автобусно- панорамна  обиколка на столицата – Университета, площада на Авиаторите, Триумфалната арка - копие на тази в Париж.
Площадът на революцията; Кралският дворец; храмът на музиката-  румънския Антенеум - концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м.; Народната библиотека, Съдебната палата; Военният клуб. Настаняване в хотел около 17.00- 17.30 ч. Нощувка.
 
2 ДЕН20.04.2014
Закуска. Около 8.00 ч. Отпътуване за Трансилвания – един от най-интересните региони в Европа с невероятна смесица от различни култури и цивилизации Пристигане в Синая - планински град и курорт, наричан “Перлата на Карпатите” най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Синая се намира в сърцето на Карпатите. Името на града е свързано с манастира построен тук през 17 век от румънски благородник, след завърщането му от Светите места и Синайския полуостров в Египет. Градът е част от курортен комплекс, разположен в долината на река Прахова, подходящо място за зимна ски ваканция или лятна почивка. Посещение на двореца “Пелеш” - издигнат между годините 1873-та и 1883-та като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елисабета. Той е вторият по посещаемост исторически обект в страната след Замъка на Дракула с над 300 хиляди туристи на година и е сред 7-те чудеса на Румъния. Отпътуване към замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула – впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Отпътуване за Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа програма: църквата “Св. Николай”- най-старият архитектурен паметник в града, площада на старото кметство, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата “Св. Бартоломей”. Свободно време. Връщане в Синая и настаняване в хотел. Възможност за празнична вечеря в традиционен румънски ресторант с много музика и танци. По- късно ПОСРЕЩАНЕ НА ВЕЛИКДЕН С ПРАЗНИЧНА  ЛИТУРГИЯ  В СИНАЙСКИЯ МАНАСТИР. Нощувка.
 
3 ДЕН - 21.04.2013
Закуска. Отпътуване за Букурещ- посещение на етнографски комплекс “Румънско село”.  Кратко свободно време там и отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта около 21.00- 22.00 ч.
 
Цена на човек настанен в двойна или тройна стая:  215 лв.

 • Обиколката в двореца Пелеш е стандартен тур с няколко зали.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни.Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 1 нощувка със закуска в Букурещ хотел 3*
 • 1 нощувка със закуска в Синая хотел 2/3*
 • Екскурзоводско обслужване по програмата на български език.
 • Пътни и гранични такси, паркинги


Цената не включва:

 • входните такси за туристическите обекти около 86 румънски лей (около 43 лв.) -  двореца Пелеш; замъка Бран; Парламента; етнографски комлекс румънско село; Черната църква в Брашов.
 • Вечеря в традиционен румънски ресторант в Синая- 35 лева на човек- заявява се и се заплаща предварително в офиса или по банков път, при крайно плащане
 • всички разходи от личен характер.
 • Доплащане за единична стая – 50.00 лв.
 • Медицинска застраховка върху 5000 Евро (лица до 64г. - 5 лева; до 75г. - 8 лева; от 76г. до 80г. - 15 лева )