Нова Година 2016 в Барселона със самолет - цени за хотел HCC St Moritz 4*

 

Нова Година 2016 в Барселона със самолет

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Самолет Пътуване със Самолет
5 дни / 4 нощувки
София - Барселона - София
 
Цена от:
1147 лв.
 
1-ви ден - 29.12.2015
Отпътуване от София с редовен полет на България Еър в 15.30 ч. Пристигане в Барселона в 17.30 ч. Организиран трансфер летище - хотел. Настаняване в хотел HCC St Moritz 4* в ТОП ЦЕНТЪРА на Барселона, на пешеходно разстояние от площад Каталуня - сърцето на града, в непосредствена близост до Пасаж де Грасия – основната търговска улица на Барселона и само на 5 минути пеша от историческия център и прочутата улица Рамбла. Някои казват, че сърцето на Барселона тупти в ритъма на Рамбла, а според статистиката средно на ден от тук минават по 150 000 души. Ла Рамбла е и своеобразен архитектурен музей на открито. От двете и страни са фасадите на едни от най-необичайните и дръзки сгради в града. На Ла Рамбла пъстрите магазинчета и сувенирни лавки се редуват с типичните барове Тапас и кафета, разположили масички насред булеварда. Покрай Ла Рамбла е и прочутия закрит пазар Ла Бокериа, от където пазаруват най-добрите ресторантьори в града. Свободно време за самостоятелна разходка. Нощувка.

2-ри ден - 30.12.2015
Закуска. От 10.00 ч. организирана пешеходна туристическа обиколка на Барселона – Готическият квартал, който според специалисти е най-добре запазения готически архитектурен ансамбъл в Европа; пл. Св. Хайме, от двете страни на който са разположени сградите на Женералитета на Каталуня и на Кметството на Барселона; Кралския дворец, където Фернандо и Изабела посрещат Колумб при завръщането му от Америка; катедралата „Св. Еуалия”, в чийто готически двор можете винаги да преброите 13 бели гъски – символ на 13-те невинни години живот на светицата; пл. Каталуня - най-големият в Барселона; ул. Рамбла с множество магазини за сувенири, ресторантчета и улични артисти; пл. Рейал, дължащ екзотичния си вид на засадените около него палми и на ексцентричните улични фенери; Палау Гюел, една от първите градски къщи построени от Гауди за богатия бизнесмен Еусебио Гюел; паметника на Христофор Колумб - великия испански мореплавател от италиански произход, който убеден, че е достигнал бреговете на Индия, така и не разбрал, до края на живота си, че е открил Америка. Свободно време за посещения по интереси. Вечерта по желание посещение на фламенко шоу: извиващи се ръце, горда осанка, ритмични стъпки на токове, пронизващ поглед, страст и огън... Чувствен испански танц на вътрешното освобождение с отчетлив ритъм и красива китарна музика - това е фламенкото...Нощувка.

3-ти ден - 31.12.2015
Закуска. Ден посветен на творчеството на гениалния Антонио Гауди, за който можем да кажем, че в пълна сила важи латинската максима "Omnis ars imitatio naturae" - Всяко изкуство е подражание на природата. От 10.00 ч. посещение на парка Гюел, чийто павилиони и стълби са пренесени сякаш от някоя приказка на Андерсен. Саграда Фамилия, чието строителство започва през далечната 1881 г. и продължава и до днес. По замисъла на Гауди Саграда Фамилия трябва да бъде сграда-символ, грандиозна алегория на Рождеството Христово. Casa Mila – последната построена от Гауди сграда, преди да се посвети изцяло на построяването на Саграда Фамилия. Поглеждайки я отвън фасадата прилича на крайбрежна скала прорязана от пещери. Ето защо хората и до днес наричат Каса Мила по-често с името La Рedrera.Когато попитали Гауди защо сградата е с такива форми, той отговорил: „Това са очертанията на планините, които ограждат Барселона и тези планини се виждат от това място, на което е разположена къщата”. Casa Batlo - тук откриваме личното виждане на Гауди по отношение на модернизма, а именно култа към извитите линии. Вечерта посрещане на Новата 2016 година в зала „Глория” на Новотел Барселона Сити 4*.За поредна година хотелът организира в зала Глория новогодишна празнична вечеря. Тя включва коктейл за добре дошли, богато меню и open bar с дискотека след полунощ. Нощувка.

4-ти ден - 01.01.2016
Закуска. От 13.00 ч. организирана туристическа програма: изкачване с фуникуляр и въжена линия на хълма Монджуик: Крепостта, от която се открива великолепна гледка към града, действаща понастоящем като Военен музей; Олимпийския стадион; галерията Хуан Миро; площад Венеция; Кралския дворец с пеещите фонтани пред него. Посещение на Испанското село или както още го наричат “Испания в миниатюра”. Разположено на 2 хектара земя, в испанското село са представени всички архитектурни стилове характерни за различните райони на Испания – Каталуния, Арагон, Андалусия, Галиция, Кастилия, Балеарските острови и др. Свободно време. По желание посещение на Аквариума – един от най-големите аквариуми в Европа. Нощувка.

5-ти ден - 02.01.2016
Закуска. Свободен ден за посещения по интереси. Препоръчваме ви посещение на музея на Пикасо, официално признат за най-добрият художник за последните 100 години, както и за най-скъпият и най-краденият; Морския музей - тук можете да видите превъзходният образец на кораба на Магелан Санта Мария де ла Виктория, с който е направена първата обиколка на света през периода 1519 г - 1522 г, както и копие на кораба, с който Колумб отплава през 1492 година; стадиона Nou Camp, една от най-добрите спортни постройки в света, чийто собственик е ФК Барселона. Има възможност да посетите съоръженията, съблекалните, игрището. Тук е и Музеят на футболен клуб Барселона, в който са изложени много сувенири на известния клуб, всички купи от състезанията и не само по футбол, а и купите на другите спортове - баскетбол, хандбал, хокей на лед и трева, лека атлетика, бейзбол, фигурно пързаляне. Без съмнение, най-ценната купа е Европейската купа от 1992 г., получена за първи път в историята на Барселона. 16.00 ч. трансфер хотел - летище. Отпътуване от Барселона с редовен полет на България Еър в 18.20 ч. Пристигане в София в 22.10 ч.

ЦЕНИ:
Хотел Възрастен в двойна стая Трети възрастен Дете до 12 г. в стая с двама възрастни Дете до 2 г. в стая с двама възрастни Единична стая
HCC St Moritz 4* 585 евро / 1147 лева 535 евро / 1048 лева 485 евро / 950 лева 115 евро / 225 лева 840 евро / 1647 лева

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Самолетен билет София - Барселона - София с АК България Еър
  • Такса багаж - 23 кг чекиран багаж + 10 кг ръчен багаж с размери 55 x 40 x 20 cм.
  • Трансфери летище - хотел - летище
  • 4 нощувки със закуски в хотел HCC St Moritz4* в ТОП ЦЕНТЪРА на Барселона
  • Посочената туристическа програма в Барселона с екскурзовод на български език (за осъществяване на програмата е нужно ползването на градски транспорт)
  • Представител на фирмата, придружаващ групата

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Летищни такси - 114 евро / 223 лв. (към дата 25.07.2015 г., деца до 2 г не заплащат летищни такси)
  • Сити такса - 1,25 евро на човек на вечер (от 01.11.2012 г. общината в Барселона въвежда задължителна сити такса за лица над 16 г., която се заплаща от всеки турист в брой на място на рецепция в деня на настаняване)
  • Входните такси за туристическите обекти
  • Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ С ДОПЛАЩАНЕ ПО ЖЕЛАНИЕ:
  • Медицинска застраховка - 10 лева
  • Фламенко шоу - 35 евро без вечеря / 50 евро с вечеря
  • Новогодишната вечеря - 100 евро възрастен, 50 евро деца до 12

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
  • Депозит - 50% от общата сума при подписването на договора
  • Доплащане - до 10.12.2015

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  • Лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията - копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
  • За деца под 18 години - нотариално заверена декларация от единия или двамата родители - попълва се по образец.

НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ:
  • Новотел Барселона Сити, зала Глория:
Новотел Барселона Сити 4*е разположен на 3 км от хотел St Moritz 4*, в непосредствена близост до кулата Агбар. За поредна година хотелът организира в зала Глория новогодишна празнична вечеря. Тя включва коктейл за добре дошли, богато меню и open bar с дискотека след полунощ.
  • Информация за новогодишното меню: след 15.11.2015 г.

Информация за фламенко вечерта:
  • Дата: 30.12.2015 г. или 01.01.2016 г.
  • Шоу: от 20:20 до 21:20 ч
  • Включено в цената: чаша сангрия
  • Цена: 35 евро

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ HCC ST MORITZ 4*:
Хотел St Moritz 4* е разположен в постройка от 19-ти век, обявена за архитектурно наследство. В сградата са запазени оригиналното централно стълбище и мраморната рецепция.
Предлагат се модерни, климатизирани стаи с безплатен Wi-Fi и LCD телевизор със сателитни програми. Хотелските стаи са с класически декор, минибар и самостоятелна баня със сешоар, чехли и тоалетни принадлежности.
Всеки ден се сервира разнообразна закуска, а за вечеря може да опитате избор от средиземноморски ястия в ресторант St Gallen, който използва за кухнята си пресни сезонни продукти. В допълнение на това има тераса и лоби бар, както и бизнес център.
Хотелът е разположен на пешеходно разстояние от площад Каталуня - сърцето на града, в непосредствена близост до Пасаж де Грасия - основната търговска улица на Барселона и само на 5 минути пеша от историческия център и прочутата улица Рамбла.