Почивки във Франция - Rozzi Travel

 

Екскурзия до Франция с Пюи дю Фу, замъците на Лоара и Париж - Роззи Травел

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Самолет Пътуване със Самолет
8 дни / 7 нощувки
 
Цена от:
1219 €
 
Екскурзия до Франция с Пюи дю Фу, замъците на Лоара и Париж

(за тези, които не обичат пътуването с група)

Маршрут: София – Париж – Анже – Пюи дю Фу – Тур – замъка Шеверни – замъка Шамбор – замъка Шенонсо – замъка – Амбоаз – Париж – София

Период на провеждане : април – октомври 2023 година

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимален брой участници.
Това е една уникална програма, която освен посещение на замъците по Лоара и Париж с богата екскурзоводска програма, включва два дни забавления и нощувка в тематичен хотел във втория по посещаемост атракционен парк във Франция Puy du Fou (Пюи дю Фу – над 2 300 000 туриста годишно). Пюи дю Фу е истинска машина на времето с която за часове прекосявате епохи – от времето на римляните чак до 20-ти век. Със своите 60 спектакъла всеки ден Пюи дю Фу ви кара да забравите за забързаното ежедневие и ви потапя в една приказна атмосфера. А когато тъмнината падне феерията продължава – огън и вода се преплитат, музиката и светлината, прекрасните танци и огромните декори, които като приказни гиганти изплуват от дълбините на езерото съставляват част от този впечатляващ спектакъл. Само още един спектакъл в Пюи дю Фу може да му съперничи и това е Ла Синесени (La Cinéscénie) – най-големият нощен спектакъл в света, който се представя 28 вечери годишно. А след изпълнения с преживяване ден можете да отдъхнете в един от 7-те тематични хотела, които възпроизвеждат в детайли обстановката от съответната епоха, без да ви лишават от съвременните удобства.

Този вариант на програмата е без използване на рент а кар. Пътува се с влак, като трябва да се подчертае, че във Франция железопътният транспорт е на много високо ниво на комфорт. Включени са трансфери с автобуси и коли, като всичките те са предварително резервирани и платени. С една дума постарали сме се да включим удобствата на организираното пътуване, като се избегнат неудобствата от пътуване в група.

Ден 1: София – Париж – Анже
Пътуването започва със сутрешен полет на редовните авиолинии до летище Париж CDG. От самото летище се взима високоскоростен влак до Анже. Вашето приключение в Pays de la Loire започва. Анже е град на историята и изкуството. Играл е основна роля в средновековна Франция. Днес се гордее с напълно запазения средновековен замък със 17 кули и ров , в който се съхранява едно истинско културно съкровище – гобленът на Апокалипсиса създаден през 14-ти век. Той поразява и днес с красотата на изобразените сцени и с размерите си – 104 м дължина и 4,5 м височина. От замъка минете през стария град по тесните калдъръмени улички, за да достигнете до катедралата Сен Морис със стъклописите от 12 век и колекцията от църковна утвар. Друга гордост на Анже е скурпторът Давид д’Анже увековечил много исторически личности. Нощувка в Анже.

Ден 2: Анже – Пюи дю Фу
Сутринта с директен трансфер се отправяте към Пюи дю Фу. Предстоят ви 2 дни забавления и среща с историята.
Пюи дю Фу оживяло кътче от историята, разположено сред вековни гори. Това е място, в което се срещате на живо с рицарите и дресьорите на соколи , гладиатори, викинги , мускетари , средновековни пътуващи музиканти и магьосници. Всеки си има своето място в Големия парк . Влезте в средновековното село. Минете по подвижния мост, разходете се из уличките , които са реалистични до най-малките подробности. Запознайте се на живо с тази епоха и с уменията, които тя е развила. За тях можете да научите от действащите занаятчии. Отделете време и за селото от 18-ти век и неговата мелница . Там ще се срещнете не само със занаятчии, но и с музиканти . Не пропускайте и града от 1900 година. Разхождате се по площада носещ атмосферата на Бел епок и си представяте как са живели нашите пра-баби и дядовци. Вижте типичните за онова време магазини – за играчки , за бонбони. Порадвайте се на красивата въртележка и чуйте съобщенията на градския глашатай , който ги възвестява с удари на тъпан. В амфитеатърът , копие на римския Колизеум , можете да проследите яростна битка на гладиатори . Поспрете да погледате представлението на марионетките на Легендата за Мартен. Разпределете времето си така, че да видите максимално от 60- те спектакъла, които се представят ежедневно. Позабавлявайте се с игривите фонтани. Вечерта се насладете на спектакъла Les Noces de Feu – симфония от музика, светлина и вода. А ако сте в парка в петък или събота вечер от средата на юни до средата на септември, можете да видите и най-големия нощен спектакъл в света - Синесени (Cinéscénie), който заличава границата между реалност и фантазия , връща възрастните в детството , а на децата дава мечти , но най-важното е , че носи радост на всички. Няма друга такава сцена. Тя е с площ 230 декара . В спектакъла участват 1200 актьора , а броят на костюмите надминава 8 000. Вече повече от 10 милиона зрители са се насладили на представленията и са почувствали магията на ферията от цветове, светлини и музика.
Можете да се подкрепите в някое от многобройните заведения за хранене. Изборът е наистина голям – от сандвичи до цялостни менюта, като се мине и през ресторант-бюфет. А вечерята може също да е спектакъл в ресторант-кабаре.
Нощувката е част от пътуването във времето. Може да избирате между дали да прекарате нощта в наколни жилища, или в голяма средновековна цитадела, или в гало-романска вила, или в лагера на Drap d’Or или в ренесансов замък.

Ден 3: Пюи дю Фу – Анже
Приключението Пюи дю Фу продължава – още спектакли, разходки, вкусна храна и създаването на много спомени. Надвечер трансфер до Анже. Нощувка в Анже.

Ден 4: Анже – Тур –замък Шеверни – замък Шамбор
Сутринта отпътуване с влак до сърцето на Долината на Лоара – град Тур, известен още като столицата на Val de Loire, родният град на Балзак. Разходка из стария град със запазената средновековна атмосфера, къщите с коломбаж на площад Plumereau, величествената катедрала Saint-Gatien, букет от стилове от 12в. до 15 в., кулата Charlemagne и разбира се дегустация на местните специалитети, повече от чиито рецепти са от 15 век. Тур е известен като международен център на гастровномията и френската кухня.
След обед посещение на замъците Cheverny и Chambord с организиран транспорт и без чакане на опашка за влизане в тях.
Ренесансовият замък Шеверни (Château de Cheverny) е обитаван от 6 века от една и съща фамилия. Интрериорът му е запазил обзавеждането от Grand siècle (17 век, царуването на Луи 14-ти) до наши дни. Във всяко помещение обзавеждането и декорацията показват изкуството да се живее по френски. И според сезоните декорацията се променя и вдъхва живот на замъка.
Замъкът Шамбор (Châateau de Chambord) е вдъхновен от Леонардо да Винчи, роден от мечтите на Франсоа 1-ви, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство като емблематичен за Ренесанса. Това е най-големият замък в Долината на Лоара. Обзаведените апартаменти са запазили духа на изминалите столетия, от панорамните тераси се откриват спиращи дъха гледки към огромното имение, двойната стълба, по която слизащите и качващите се не се срещат, отдавна е включена в световната история на архитектурата.
Нощувка в Тур.

Ден 5: Тур – замък Шенонсо – замък Амбоаз
Преди обед посещение на замъците Amboise и Chenonceau с организиран транспорт и без чакане на опашка за влизане в тях.
Замъкът Шенонсо (Château de Chenonceau) е издигнат в река Шерприток на Лоара и се отличава с много красота и елегантност. . Известен е като „замъкът на дамите“ , защото той е свързан с живота на фаворитката на Анри II Диан де Поатие, съпругата на Анри II Катерина Медичи и съпругата на Анри III Луиз де Лорен. Това е вторият по посещаемост замък във Франция, след Версай и най-красивият, по мнението на посетителите му.
Замъкът Амбоаз (Château d’Amboise) е добил известност, като резиденция на френския кралски двор от 15-ти до 19-ти веки място, където са се родили и израсли бъдещите крале на Франция Шарл VIII, Франсоа I и децата на Анри II и Катерина Медичи. Замъкът Амбоаз е ярка илюстрация на промяната настъпила през 15-ти и 16-ти век, когато френските крале се завърнали от военните походи в Италия и донесли със себе си нов светоглед и нов начин на живот. От долината на Лоара започва изграждането на нови тип замъци с прекрасна архитектура, заобиколени от изящни градини.
Нощувка в Тур

Ден 6: Тур – Париж
Денят започва с пътуване с влак от Тур до Париж / гара Монпарнас, с продължителност около 1ч и 20 минути.
Програмата включва разходка с екскурзовод на острова Сите, люлката на Париж, разходка с екскурзовод в сърцето на аристократичния квартал Маре и разходка с екскурзовод в артистичния Монмартр.
Нощувка в Париж.

Ден 7: Париж
Богатата екскурзоводска програма в Париж продължава. Можете да избелете между пакет „Спорт“, който включва посещение на емблематичния Стад де Франс и бекстейджа на стадиона Ролан-Гарос и пакет „Архитектура“ – посещение от основите до купола на световноизвестния магазин Прентан и на покритите пасажи на Париж.
Нощувка в Париж.

Ден 8: Париж – София
Това е краят на пътешествието във Франция. Индивидуален трансфер до летище Шарл де Гол. Полет до София.

Цени:
1219 евро/ човек в двойна стая в хотели 3*
1350 евро/ човек в двойна стая в хотели 4*

Обменен курс: 1 евро = 1,95583 лв.

Цената включва:
• Самолетни билети с редовни авиолинии с включени летищни такси (148 лв., при промяна на летищните такси цената съответно се променя), кабинен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг
• Влакови билети летище CDG – Angers, Angers – Tours, Tours – Рaris Montparnasse (2-ра класа)
• Трансфери Angers Gare St Laud – Puy du Fou – Angers gare St Laud (споделени)
• Индивидуални трансфери хотел Париж Монпарнас – летище Шарл де Гол (CDG)
• 7 нощувки – 2 нощувки със закуски в Анже, (3* или 4*), 2 нощувки със закуски в Тур (3* или 4*), 2 нощувки със закуски в Париж (3* или 4*), 1 нощувка в тематичен хотел в Puy du Fou
• Билет за 2 дни посещение на парка Puy du Fou с включен вечерен спектакъл les Noces de Feu
• Посещение с организиран транспорт и избягване на опашките на замъците Château de Cheverny, Château de Chambord, Château de Chenonceau, Ch6ateau d’Amboise
• Обиколки с екскурзовод в Париж на: la Cité, le Marais, le Montmartre
• Пакет „Спорт“ (Stade de France и бекстейджа на стадиона Rolland- Garros) или пакет „Архитектура“ (Printemps, les passages couverts)
• Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро за лица до 65 години

Цената не включва:
• Изхранване извън упоменатото в „Цената включва“
• Допълнителни услуги (всички услуги освен упоменатите в „Цената включва“)
• Застраховка отмяна на пътуването – сключва се до 5 дни след сключване на договора, но не по-малко от 20 дни от датата на заминаване
• Входни такси
• Доплащане на летищни такси, ако се увеличат над посочения размер от 148 лв.
• Доплащане за вечерния спектакъл Синесени 21 евро/ човек ( петък или събота вечер от средата на юни до средата на септември)
• Доплащане от 11 лв. за застраховка Помощ при пътуване в чужбина за лица над 65 години и 33 лв за лица от 75 до 85 години.
• Лични разходи







Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:
• ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
• ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
• ако прекратяването е от 49 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
• ако прекратяването е от 29 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
• ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.