Почивка в АЛБАНИЯ-в Ксамил и Саранда - Rozzi Travel

 

Почивка в АЛБАНИЯ-в Ксамил и Саранда

 
Програма
Хотели
Автобус Пътуване с Автобус
8 дни / 7 нощувки
София - Кулата - Янина - Саранда - Ксамил
 
Цена от:
569 лв.
 
Резервирай дата:
 

Дати:
26.05.2018, 02.06.2018, 09.06.2018, 16.06.2018, 23.06.2018, 30.06.2018, 07.07.2018, 01.09.2018, 08.09.2018, 15.09.2018, 22.09.2018

1 ден: – Кулата – Янина – Саранда
Сутринта в 06:30 ч. отпътуване от София, храм – паметник ”Ал.Невски” по маршрута. Пътуването е през територията на Гърция по скоростната магистрала „Виа Егнатия” или още известна като Е – 90. Пристигане в курорта Ксамил – тропическият РАЙ на Европа привечер. Настаняване в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Ксамил – Саранда
Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на курорта. Това, което ще установите в този първи ден е, че в курорта Ксамил не е от голямо значение дали хотела, в който сте настанени е в непосредствена близост до плажа (такива хотели са ограничен брой) защото великият творец – Природата, тук е сътворил цяла една броеница от плажове, разполагайки ги по протежение на целия курорт (не по-дълъг от около 3 км. покрай морето) в закътани малки заливчета. Разходете се, опознайте заливчетата и изберете най-подходящият за Вас плаж и залив… Може пък да поискате да плажувате на остров…и това желание е изпълнимо!Тропическият РАЙ в Ксамил предоставя цели четири на брой островчета, пълни с живот: пищна зеленина и птича песен, които местните нарекли: Близнаците, Смарагдовият, Каменният и Малкият остров. До някои от островчетата се стига с плуване, а можете да отидете и с лодка или водно колело. На островчетата също, както и на останалите плажчета има плажен бар, предлагащ шезлонги и чадъри, напитки и храна.
След обяд в 17:00 ч. Ви каним по желание, с доплащане /5 евро/ на вълнуваща разходка в курорта Саранда, красиво разположен на живописен залив във формата на подкова с невероятна панорама към отсрещния остров Корфу, разположен само на 2 морски мили от Саранда! По протежението на целия залив е красивият крайбрежен булевард с дължина около километър, тънещ в зеленина, цветя и прекрасни огромни палми, които ведно с ласкавото слънце, създават усещане за тропически ширини.. В разходката си достигаме и до забележителностите: останки от древна синагога, принадлежала в 5 в от н.е на богата общност евреи живели тук, православната църква, пристанището и археологическият музей. Свободно време за разходка и възможност да отседнете в някое крайбрежно заведение за чашка кафе или халбаалбанска бира. За любителите на романтиката и „ловците на уникални моменти”, вълненията достигат кулминацията си в прекрасния и уникален залез на Саранда, когато ти се струва, че остров Корфу в отблясъците на залязващото слънце, сякаш плува на повърхността на чудното Йонийско море! В 19:00 часа отпътуване от Саранда за Ксамил и хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Ксамил
Закуска. В 10:00 часа Ви каним (по желание 10 евро, с вкл. входен билет) на разходка до античния и средновековен град Бутринт, обект от листата на Юнеско. На разстояние 4 км. от Ксамил - на крачка от границата с Гърция и срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк от 20 кв. км, заобиколен от великолепният канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море, е разположен спиращият дъха античен град – Бутринт. Ще чуете легенди, според които днешният Бутринт е античната „малка Троя” построена от Хелен, един от синовете на цар Приам и Андромаха, съпругата на Хектор намерил смъртта си в Троянската война. Запознавайки се отблизо с грандиозните някога постройки: административни сгради, площад, обществена баня, светилището на Асклепий и прилежащият амфитеатър, Портата кула и Лъвската порта, ще си дадем сметка за уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации: Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, последвани от Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия! Разглеждането на Бутринт отнема около 1,5 – 2 часа. Завръщане в курорта Ксамил около 12:00 часа на обяд. Свободно време за плаж и разходка.
Вечерта по желание и срещу доп. заплащане, Ви каним на албанска фолклорна вечер в замъка Лекуръси в Саранда. Нощувка.

4 ден: Ксамил
Закуска. Свободно време за плаж. Ако сте любопитни да опознаете околностите на Ксамил, нашият екскурзовод ще Ви ориентира как да достигнете до съвсем близко разположените до курорта Ксамил плажове: плажът на Чайката и плажът на Огледалото. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Ксамил - Синьото око – Гирокастра – Ксамил – 150 км.
Закуска. Свободно време за плаж.
По желание и срещу доп. заплащане - целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото око” - един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица и уникалният каменен град на хилядата стъпки – Сребърната Крепост ( Аргирокастро от гръцки) – Гирокастра – град-музей под защитата на Юнеско. Вълнуващо пътуване в земите на Месопотам с древната църква „Свети Никола”, в земите на Финия – политически център на древните Каони и гърци ( този район, както и в самата Саранда гръцкото население е повече от малцинство и региона е естествен център за всички гърци на територията на днешна Албания, предпочели да останат да живеят тук), пътуване покрай 25 километра дългата река Бистрица с води толкова бистри, че дори от автобуса виждате камъчетата по дъното й! Разглеждането ни започва от града – музей Гирокастра, чиято история, както и наименование са забулени в мистерията на многочислени легенди, които ще чуете по време на пътуването. Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век наличната крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни продължава в стария град и местния базар с магазинчета, предлагащи сувенири, все тук е и църквата „Св. Сотир” и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки, самостоятелна разходка и възможност за обяд. На връщане за Ксамил ще посетим редкия природен феномен – Синьото око. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Ксамил – Химара – плаж Джале – Ксамил – 160 км.
Закуска. Свободен ден за плаж в Ксамил.
По желание и срещу доп. заплащане - целодневна екскурзия по Албанската Ривиера – БРЕГУ, както я наричат албанците. В 09:30 часа се отправяме на вълнуващо пътуване, което в разстоянието от 70 километра пропътувани по живописен и панорамен път, все покрай Йонийско море ще ни направи свидетели на дивни гледки. Пътят ни превежда покрай крепостта Porto Palermo, разположена на остров свързан със сушата с тесен провлак. Крепостта е строена през 1622 год. от Венецианците, после е притежание на Али паша – Янинският лъв, а турците мечтаят да я притежават, за да я използват за атаките си срещу остров Корфу. Кратка спирка и фотопауза при крепостта. Още под давлението на красивата гледка към крепостта идва ред и на красотите на скътаня плаж „Горещият плаж”, селцето Кепаро и триетажната кула на Али Паша изградена в селото, прилежащият му плаж и така до градчето Борш с най-дългата плажна полоса в Албания – цели 7 км.! Отбиваме се в Борш за чашка ароматно кафе на плажа, снимки и гладки снежно бели камъчета за Вашата колекция… Нашата основна цел обаче е удивителният плаж Джале в района на Химара, покрит с фин пясък, гален от изумрудено сини води. Плажът принадлежи на Химара – древно селище с история от 3500 год. Името си дължи на епископа, който го основава. В антични времена е столица на каоните, едно от четирите елинизирани илирийски племена. Многобройни са забележителностите на Химара, поделена днес на нова и стара Химара. Свободно време за плажни забавления, по желание обяд и в 15:30 часа отпътуване обратно за курорта Ксамил с попътна спирка за плаж и къпане на плажа Ламан. Вечеря. Нощувка.

7 ден: Ксамил
Закуска. Свободно време за плаж и разходки.
По желание и срещу доп. заплащане - целодневна екскурзия до остров Корфу и двореца Ахилион. Завръщане в Ксамил привечер. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Ксамил – Янина – София
Закуска. В 09:30 часа отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Изберете своя хотел:
  • хотел DIVO PALACE 3*
  • хотел LUXURY 4*
  • хотел ARDIANI 3*

Hotel LUXURY 4*
Хотел LUXURY 4* е нов хотел и отвори врати през месец юни в Лято 2016. Препоръчваме хотел LUXURY 4* на привържениците на съвършения лукс и удобствата на модерната техника. Хотел LUXURY 4* е единственият четиризвезден хотел в курорта Ксамил и напълно отговаря на категория 4*. Обзаведен е с много вкус, а собствениците правят всичко възможно да осигурят и поддържат висок стандарт на обслужване в целия комплекс: хотел и ресторант.
Местоположение: хотелът е разположен в края на курорта Ксамил в близост до плаж "Лори" и плаж "Парадайз". Хотелът е разположен на височина с прекрасна панорамна гледка към целия курорт!
В хотела: рецепция, асансьор, ресторант и прекрасна градина към ресторанта.
Видове стаи: капацитет 34 помещения: двойни стаи изглед планина, Deluxe двойни стаи ( страничен изглед море), Premium Deluxe двойни стаи (директен изглед море), Premium Deluxe Suite (директен изглед море)
Ресторант: собствен ресторант на закрито с прилежаща прекрасна тераса с панорама към курорта. Предлага: богата закуска на блок маса, вечеря с 4-степенно меню за организираните от нас групи. Работи на свободна консумация на повече от приемливи цени.
Плаж: хотелът е на 100 м. от плаж "Лори" и на 150 м. от плаж "Парадайз". Плаж "Три острова" е на около 1, 500 м.
Безплатни услуги: безплатен безжичен интернет на територията на хотела
Платени услуги: румсървиз
Хранене: полупансион: закуска и вечеря

  • Пакетни цени за 7 нощувки с автобус на база закуска и вечеря:

Дати На турист в двойна стая Трети възрастен Дете 0-12.99 г.
26.05.2018– 02.06.2018 645 лева 520 лева 435 лева
02.06.2018– 09.06.2018 715 лева 570 лева 445 лева
09.06.2018– 16.06.2018 715 лева 570 лева 445 лева
16.06.2018– 23.06.2018 715 лева 570 лева 445 лева
23.06.2018– 30.06.2018 715 лева 570 лева 445 лева
30.06.2018– 07.07.2018 785 лева 620 лева 485 лева
07.07.2018– 14.07.2018 785 лева 620 лева 485 лева
01.09.2018– 08.09.2018 715 лева 570 лева 445 лева
08.09.2018– 15.09.2018 675 лева 540 лева 465 лева
15.09.2018– 22.09.2018 645 лева 520 лева 435 лева
22.09.2018– 29.09.2018 645 лева 520 лева 435 лева

Доплащане за предпочитан изглед на стаята на турист за 7 дни:
  • до 30 юни и през септември за страничен изглед море – 70 лева на турист за целия период
  • до 30 юни и през септември за директен изглед море – 140 лева на турист за целия период
  • до 30 юли за страничен изглед море – 140 лева на турист за целия период
  • до 30 юли за директен изглед море - 280 лева на турист за целия период

Hotel DIVO PALACE 3*
Хотел DIVO PALACE 3* е построен през 2010 г. Препоръчваме хотел Divo Palace 3* на тези туристи, които обичат да бъдат в центъра на курорта. Divo Palace 3* е семеен хотел на три етажа и почти всички стаи са с изглед море - директен или страничен, а малкото оставащи стаи са с не по-малко красив изглед към езерото Бутринт.
Хотел Divo Palace 3* получи заслужена оценка "ОТЛИЧЕН" от туристите в изминалото лято по всички критерии: гостоприемни и отзивчиви стопани , безукорна чистота и хигиена, вкусна кухня, централно разположение, близък плажа.
В хотела: триетажна сграда с прекрасна озеленена площ в красиво оформен двор с цветя. На разположение на гостите е ресторант с модерно обзаведена кухня и изкусна готвачка в лицето на собственичката на хотела
Стаи: 16 помещения - двойни стаи, тройни стаи, фамилни стаи - повечето с гледка към морето: странична и директна. Предимство на хотела е наличието на фамилни стаи, състоящи се от две преходни помещения отделени с врата. Ежедневно почистване и подреждане на стаята! Смяна на спално бельо на три дни, смяна на кърпите на два дни.
Удобства: разположен на централната крайбрежна улица, свързваща хотели и плажове в курота
Ресторант: собствен ресторант
Плаж: хотелът е на 200 м. от най-близкия плаж "Замъка" и на около 300 м. от най-харесвания плаж " ТРИ острова". Централното разположение на хотела е предимство за туристите да бъдат по средата измежду общо 12 плажа на курорта!
Безплатни услуги: безжичен интернет на територията на целия хотел
Хранене: полупансион: закуска и вечеря

  • Пакетни цени за 7 нощувки с автобус на база закуска и вечеря:

26.05.2018– 02.06.2018 580 лева 510 лева 415 лева 2099 лева
02.06.2018– 09.06.2018 580 лева 510 лева 415 лева 2099 лева
09.06.2018– 16.06.2018 580 лева 510 лева 415 лева 2099 лева
16.06.2018– 23.06.2018 615 лева 580 лева 449 лева 2355 лева
23.06.2018– 30.06.2018 615 лева 580 лева 449 лева 2355 лева
30.06.2018– 07.07.2018 679 лева 599 лева 529 лева 2515 лева
07.07.2018– 14.07.2018 679 лева 599 лева 529 лева 2515 лева
01.09.2018– 08.09.2018 589 лева 550 лева 415 лева 2270 лева
08.09.2018– 15.09.2018 589 лева 550 лева 415 лева 2270 лева
15.09.2018– 22.09.2018 569 лева 499 лева 415 лева 2099 лева
22.09.2018– 29.09.2018 569 лева 499 лева 415 лева 2099 лева

  • Фамилната стая се състои от 2 преходни стаи и цената е за 4 възрастни

Hotel ARDIANI 3*
Хотел ARDIANI 3* е построен 2010 г. Препоръчваме хотел ARDIANI 3* на тези туристи, които обичат да бъдат в хотели централно разположени и на комуникативни места!
Местоположение: хотелът е разположен на основната крайбрежна улица, пред симпатичен малък площад. В непосредствена близост е супермаркет и автобусна спирка. Най-близкия плаж е на 80 м. Разстояние до същинският площад на курорта Ксамил около 1 км.
В хотела: сграда на два етажа и разполага с прекрасен и обширен ресторант. В момента на публикуване на офертата (януари 2017) в хотела протича реновация, изразяваща се в подмяна на: входни врати, мебели и санитарен фаянс.
Стаи: 14 стаи, от които 6 тройни стаи, разположени на два етажа. Стаите са застроени по дължината на сградата и всички предлагат страничен изглед море. Всяка стая разполага с телевизор със сателитни програми, баня, тоалетна и балкон.
Ресторант: прекрасен и обширен ресторант с професионален екип от готвачи и сервитьори! Ресторантът е с прекрасна панорамна тераса към морето и професионална пещ на дърва за приготвяне на пици.
Плаж: най-близкият плаж до хотел Ардиани е на 80 м. Пешеходна крайбрежна алея скъсява разстоянието до красивите плажове: "ГУВАТ" на около 200 м. до плаж "ТРИ острова" около 350 - 400 м.
Безплатни услуги: безжичен интернет на територията на ресторанта и хотела.
Хранене: полупансион: закуска и вечеря

  • Пакетни цени за 7 нощувки с автобус на база закуска и вечеря:

Дати На турист в двойна стая Трети възрастен Дете 0-11.99 г. Единична стая
26.05.2018– 02.06.2018 595 лева 510 лева 469 лева 775 лева
02.06.2018– 09.06.2018 595 лева 510 лева 469 лева 775 лева
09.06.2018– 16.06.2018 595 лева 510 лева 469 лева 775 лева
16.06.2018– 23.06.2018 635 лева 585 лева 485 лева

23.06.2018– 30.06.2018 635 лева 585 лева 485 лева

30.06.2018– 07.07.2018 698 лева 599 лева 529 лева

07.07.2018– 14.07.2018 698 лева 599 лева 529 лева

01.09.2018– 08.09.2018 599 лева 540 лева 469 лева

08.09.2018– 15.09.2018 599 лева 565 лева 469 лева

15.09.2018– 22.09.2018 569 лева 525 лева 455 лева 775 лева
22.09.2018– 29.09.2018 569 лева 525 лева 455 лева 775 лева

Пакетните цени за всички посочени хотели включват:
  • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
  • 7 нощувки със закуски в избрания хотел (само в хотелите: Диво палас и Лъкшъри закуската е на блок маса)
  • 6 стандартни вечери по меню в ресторантите на хотелите: 4-степенно меню включващо: салата, предястие, основно ястие по избор от две предложени, десерт и вода по време на вечерите
  • Посещение в Янина – столицата на ЕПИР
  • Водач от агенцията по време на целия престой

Пакетните цени НЕ включват:
  • Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Уника”: при лимит 5000 евро до 65 г. - 7 лв.; над 65 г. до 70 г. - 14 лв.
  • Доплащане за ползване на двойна седалка от 1 турист – 70 лева
  • Трансфер до Саранда – 5 евро на турист, осъществява се при мин. 20 души
  • Трансфер до античен и средновековен Бутринт – 10 евро на турист (вкл. входен билет) при мин. 20 души
  • Еднодневна екскурзия до Гирокастра и Синьото око – 25 евро (не вкл. входни такси) при минимум 20 туриста
  • Еднодневна обзорна екскурзия Албанска Ривиера с плажуване на плажове: Джале и Ламан – 25 евро при мин. 20 души
  • Албанска фолклорна вечер в замъка „Лекуръси” в Саранда – 30 евро на човек при мин. 30 души
  • Екскурзия до остров Корфу с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод – 70 евро при мин. 30 души

  • За пътуващи със собствен транспорт – отстъпка от цената – 70 лева!
  • Пътуващите със собствен транспорт се възползват от допълнителните екскурзии,
само ако има места в автобуса!

Необходими документи:
  • Лична карта или задграничен паспорт
  • За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
  • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане:
  • Депозит - при записване 30 %
  • Доплащане - 20 дни преди отпътуване

Полезна информация:
  • Валута: 1 лев = 70,42 Албански леки
  • Часово време: България 12:00 часа – Албания 11:00 часа

Общи условия:
  • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.
  • Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
  • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват.
  • Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в ЗД „Евроинс “ АД и номерът на застрахователната полица е № 03700100001305/ 23.11.2017 г.