Голф - Rozzi Travel

 

Плаж,приключения и спорт в Агадир

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Самолет Пътуване със Самолет
7 дни / 6 нощувки
 
Цена от:
805 €
 

Плаж,приключения и спорт в Агадир

7дни / 6 нощи

Агадир е едно от най слънчевите места в света със своите 340 слънчеви дни годишно. Като се прибави и 20 километровия  плаж  той се превръща в едно от най-добрите попадения за морска почивка , дори и през зимата.
Наричан е също и пристанището на Сус - богат земеделски район , градината на Мароко. Градът е с европейско лице и същевременно е в пряк контакт с традициите , запазени в близките градчета и селца. Представлява изходна точка за  вълнуващи екскурзии в пустинята  и посещения на богатите с културно наследство Маракеш и Есауира.

Любителите на активната почивка няма да бъдат разочаровани - могат да се възползват и от базите за водни спортове на плажа: 

  • уиндсърф, сърф, бодиборд, водни ски, каяк, тримаран.

Голфърите също ще останат доволни от почивката си. Агадир се гордее с четири чудесни голф игрища.

Програма:

1-ви ден: Пристигане на летището в Казабланка. Трансфер до хотела в Агадир. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2-ри – 5-ти ден: Закуска. Време за плаж, разходки, водни спортове, голф и екскурзии . Вечеря. Нощувка.
6-ти ден: Закуска: Трансфер до Казабланка. Настаняване в хотела. Свободно време за разглеждане на града. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден: Закуска. Трансфер до летището.

 Хотел
Royal Atlas 4*
  (или сходен )

 2 януари - 28 март


30 април- 30 юни 2012

 11 август – 31 октомври 2012

 29 март – 29 април


1 юли – 10 август   2012

 Цена на човек  в двойна стая  при 4 човека     835 евро         865 евро      885 евро
 Цена  на човек в двойна стая  при 8 човека     805 евро         825 евро      835 евро
 Доплащане за единично настаняване     110 евро         110 евро      110 евро


Пакетните цени са  за 6 нощувки на база полупансион ( закуска и вечеря ) в евро на човек, настанен в двойна стандартна стая. Пет от нощувките са в Агадир, а шестата е в Казабланка.

Настаняването последната нощ е в Казабланка е в хотел  Kenzi Basma 4* .

Цената включва:

  • Самолетен билет София - Париж , Париж - Казабланка и обратно
  • 6 нощувки на полупансион от вечерята на първия ден до закуската на последния ден в  хотели 4*. Пет от тях са в хотел Royal Atlas ( или сходен )  в Агадир , а шестата нощувка е в Казабланка в хотел Kenzi Basma 4*.
  • Трансферите Казабланка – Агадир и Агадир - Казабланка
  • Трансфера от хотела в Казабланка до летището


Цената не включва:

  • Летищните такси ( 233 евро към 30 януари 2012 )
  • Обядите и всички неупоменати в програмата хранения
  • Напитките
  • Наемането на  сърф/кайт екипировка и грийн фийта
  • Допълнителните екскурзии
  • Личните разходи и бакшишите


Хотелите:

Роял Атлас Агадир 4*
Хотелът е разположен до самия плаж покрит със ситен пясък. Роял Атлас е идеално място за морска почивка. Стаите му са просторни, с големи балкони ,  с прекрасна гледка към океана. Обзаведени са  луксозно.
Роял Атлас има  впечатляващ  външен басейн и красиво озеленяване. Вътрешният басейн е част от големия СПА център ( 1500 м2 ), който е под марката Daniel Jouvance. В него има традиционни и индивидуални хамами, сауни , масажни кабинети , релакс зона, бюти зона , фитнес и чайна.
В хотела има три ресторанта с мароканска, италианска и азиатска кухня. Вечерите могат да продължат в двата бара на Роял Атлас.
За децата има детски клуб.

Kензи Басма 4*  (Казабланка )
Хотелът е разположен в централната част на столицата и е чудесна отправна точка за разглеждане на града. Стаите са комфортни , обзаведени с всичко необходимо, включително и Wi Fi. Ресторантът предлага международна и мароканска кухня.


Голф игрищата:

Golf Royal Club Agadir
Открито е през 1955 г. Това е игрище, което  изглежда лесно,  но има скрити предизвикателства. Гъстите храсти и многобройните дървета приканват към игра без предприемане на рискове. Игрището е много красиво със своята архитектура и с гледката към океана.

Грийн фий :

18 дупки: 36 евро
 9 дупки:  25 евро

Caddies:  8 евро


Golf de l'Océan
Това е най-новото игреще в Агадир, открито през 2010 година. То се намира в близост до гората Бенсергао  и се простира на площ от 900 декара. 27-те му дупки са разположени между дюни и езера , палми и евкалипти. Феъруеите са тесни и изскват точност на удара.
Трите девятки са :

  • Пустиня 9 дупки 2856 m, пар 36.
  • Градина 9 дупки 2954 m, пар 36.
  • Дюни 9 дупки 3142 m, пар 36.


Освен това игрището се намира  в близост до две други игрища Golf du Soleil  и  Golf des Dunes, което създава уникалната възможност да се  комбинират игри на 81 дупки !

Грийн фий :

18 дупки: 65 евро
9 дупки: 40 евро

Caddies:
18 дупки : 10 евро
9 дупки : 7 евро

Dunes Golf Agadir
Игрището е комбинация от предизвикателен релеф  с водни площи и много дървета. Трите девятки са всяка с пар 36 и всяка в различен цвят.
Синя девятка (Eucalyptus) 3124 м,  е чудесна за загряванеЧервена девятка (Tamaris) 3175 м, е много разнообразна и на нея се използват всички клъбове и всички видове удари.
Жълта девятка (Oued) 3068 м,  изисква много умения.

Golf du Soleil Agadir
Това игрище  открито през 1999 година  се състои  от 4 девятки и предлага  разнообразна игра, изискваща добра техника.
Жълтото игрище (9 дупки , 3025 м ) е с пар 3 . То е е с много цветя и опасни феъруей бункери. Дърветата са по-малко, феъруеите са по-тясни , а грийновете относително малки.
Синьото игрище ( 18 дупки , 5539 м , пар 72 ) е изградено всред евкалиптова гора. Изисква вярна стратегия и точна игра. Налага се да се използват всички клубове.
Червеното игрище пар ( 9 дупки , 2951 м) е с пар 36. Осеяно е с водни препятствия и широки бункери . Грииновете са леко повдигнати.

Грийн фий:
18 дупки 65 евро
9 дупки  40 евро

Caddies :
18 дупки : 10 евро
9 дупки : 70 евро
 


Допълнителни екскурзии:

Агадир и сука на Inezgane
Еднодневна екскурзия с включен обяд , цена 35 евро
Посещение на първото риболовно пристанище за сардини на Мароко , където има търг за продажба на риба.
Казба , старият житен склад , се издига над целия града и околностите му . От него се разкрива много красива панорама. Крепостните стени на Казба са единствените останки от стария Агадир . посещение на новия град и неговите занаяти/бижута ,кожа , килими .../посещение на седмичния сук на Агадир /без понеделник/,на берберския музей и на долината на птиците.
Сслед обедн обиколка продължава към Inezgane,малък много оживен и цветен град ,където берберите от Сус идват на пазар . Денят зъвършва с посещение на местен билкар.

Приключение с Landrover
Еднодневна екскурзия с обяд , цена 45 евро .
С Land Rover се отправяте по впечатляващи пътища , за да откриете многобройните страни на берберския живот. В подстъпите към Анти атлас ще видите бента на Youssef Ben Tachefine. След това се продължава към Tassila за обяд. След обед се достига до устието на Oued Massa , където се намира гробницата на Sidi Rbat . От 1991 г. районът на устието на Oued Massa е обявен за природен резерват, в който живеят различни видове птици и влечуги. През пясъчните дюни пристигате в Tifnit , малко рибарско селище. След това връщане в Агадир .

Tafraout и Taznit
Еднодневна екскурзия , цена с обяд 40 евро ,цена без обяд 35 евро
Отпътуване за Tafraout ,който е разположен на 200 км. от от Агадир . Пред погледа се разкрива великолепен пейзаж към долината , оградена от циркуса на планината от розов гранит.Огромни скали със заоблени форми, са едни върху други и стряскат с акробатичното си равновесие. Tafraout, прекрасен с розовите и охра къщи накацали по скалите. Гледката е необикновена. В долината на Almens е като в приказките - стари селища разположени по склоновете на хълмовете , палмови гори и миниатюрни градини , разделени от потчета бистра вода. По пътя за Tafraout ще видите типичните за Мароко арганови дървета , от които се произвежда вече прочутото в цял свят арганово масло. Гледката е много забавна, защото техните листа са любими за козите и те се катерят по клоните им. Обяд в Tafraout и връщане в Агадир . Предвидена е спиране в Taznit , градът известен с берберските бижута.

Маракеш
Еднодневна екскурзия с обяд 60 евро.
Маракеш, град ът дал името си на Мароко , е на 250 км. от Агадир.След като е бил най- бляскавият имперски град на страната , той остава обаятелната столица на юга . Това място е кръстопът с престижна история, където всеки ден животът предлага феерия, достойна за “Хиляда и една нощ ”. Маракеш е град в четири цвята : охрата на къщите , зеленият на палмовите гори , яркосиния цвят на небето и далечното бяло на заснежените върхове.
Над стария град се издига минарето на джамията Кутубия , голямата гордост на Маракеш, сграда ,която датира от 12 в. Издигната е от династията на Алморавидите. Обиколката на паметниците включва : дворецът Бахия / освен при затваряне при извънредни обстоятелства / : ориенталски декор в целия си блясък . Саадитските гробници: най-хубавият пример за мавърска архитектура от 16 в. Величествената Кутубия и градините Менара с чудесна гледка към върховете на Атлас. Обяд в марокански ресторант . Ще се потопите в суматохата на суковете , най-големите в страната : малки магазинчета и бижутерски ателиета , тъкачи ,бояджии , дърводелци , каменоделци , които и днес работят по традиционния начин ... Тук ,сред огромната гъста тълпа ,с преливащи се цветове и сред ароматите бие сърцето на Маракеш! Колкото до площад Джамаа ел Фна , той винаги е оживен, пъстър и шумен . Там има акробати , музиканти , жонгльори , змиеукротители , писатели ... Площадът предлага незабравим спектакъл всеки ден !

Tiout и Taroudant
Еднодневна с обяд 40 евро , полудневна цена 25 евро
Отпътуване за берберското селище Tiout, което се намира на около 90 км. източно от Агадир , то е оградено от изумителна палмова гора . Казбата на Tiout ви представлява пример за чистата мароканска традиция. Обяд на място с ястия от традиционната кунхя. Панорамна гледка към палмовата гора. След обед среща с Taroudant, наречен “ малкия Маракеш” със своите тесни улички и заобикалящи го крепостни стени. Връщане към 17.00ч.

Берберска вечер в Tасила - 30 евро
На 60 км. от Агади ,в долината на Маssaе, е сгушена една изцяло розова Казба, останала на страна от модерния свят. Автентична атмосфера , в която се извършва ще дегустацията на специалитети като “Tajines” ( тажин ) от риба ,пиле и зеленчуци, всичко полято с вино . Гнауа, още едно лице на населението на Мароко, представя своя фолклор. Около огъня се разиграва цял спектакъл от техните песни и танци , чиито ритми ви увличат и ви приканват да се включите.

Есауира
Еднодневна екскурзия , с обяд ,цена 35 евро
Отпътуване за Есауира /бивш Могадор / по красивия крайбрежен . Есауира е много привлеателен град със своето риболовно пристанище , средновековната архитектура в ориганална Медина , чието реноме е достигнало до четирите краища на света и е обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство . Есауира е служил за декор на много международни филмови продукции : като „Перлата на Нил” с Макъл Дъглас , „Отело”... и др. По пътя може би ще имате възможност да присъствате на забавен природен спектакъл : кози, качили се на аргановите дървета. Пристигане в Есауира , посещение на пристанището, рибния пазар , търговци на тамян и подправки, суковете , занаятчиите , които изработват от дърво красиви предмети. За целта те използват туя и техните изделия имат аромата на юга. Разходка в медината, покрай крепостните стени и по брега на морето . Връщане в Агадир.

Вечеря с лангуста - цена 35 евро
В хубавия ресторант LA LANGOUSTE , ще имате възможноста да опитате лангуста , изтънчено блюдо , което създава репутацията на региона. Ще бъдете омаяни от разнообразното меню , част от което е pastille с морски дарове с несравними изтънченост и богатство. Това може да се запише сред най-хубавите спомени ,запазени от пътуването в Мароко.