Голф - Rozzi Travel

 

Лайт пакет на голф в Шотландия

 
Програма
Собствен транспорт Пътуване със Собствен транспорт
5 дни / 4 нощувки
 
Цена от:
414
 
Заминаване всяка неделя
 
5 дни/ 4 нощувки/ 3 игри
 
С  включен самолетен билет, при минимум 4 участника.
 
Възможно е да посетите родината на голфа , да играете три дни на типични шотландски игрища, да се настаните в типични шотландси семейни хотелчета, с една дума да почувствате неподправената голф атмосфера и да станете част от нея.
 
Програмата :
 
Неделя: отпътуване от летище София за Глазгоу. На летището ще ви чака минибус, който ще ви откара до вашия семеен хотел. Настаняване. Свободно време за разглeждане на района. Нощувка.
 
Понеделник:  закуска. 
Трансфер от хотела до игрището Belleisle GC, Ayr. Игра 18 дупки. Трансфер обратно до хотела. Свободно време. Нощувка.
 
Вторник: закуска. 
Трансфер от хотела до игрището Lochgreen GC, Troon. Игра 18 дупки. Трансфер обратно до хотела. Свободно време. Нощувка.
 
Сряда: закуска.
 Трансфер от хотела до игрището Darley GC, Troon Игра 18 дупки. Трансфер обратно до хотела. Свободно време. Нощувка.
 
Четвъртък: закуска. 
Трансфер до летището в Глазгоу. Полет до София.
 
Туроператорът си запазва право при необходимост да променя последователността на играта на изброените игрища.
 
 
Игрищата:
 
1.Belleisle Golf Course , 6446 ярда , пар 71.
Игрището е открито през 1927 година. Създадено е по проект на James Braid и се смята за най-доброто обществено голф игрище в Обединеното кралство. Не е случайно, че то е домакин и на професионални турнири. То е класическо парково игрище. Представлява истинско предизвикателство за голфърите с  много дълги феъруеи оградени със стари букови дървета.
 
2.Lochreen Golf Course, Troon , 6785 ярда, пар 74.
Разположено е до  град Troon и е едно от шестте игрища намиращи се в околностите му. То е най-дългото от тях. Lochgreen  е линкс игрище, но има един участък (the 'Dovecot Section'), в който дупките са от парков тип.
 
3.Darley Golf Course , Troon, 6321 ярда, пар 71.
Това е игрище за голфъри, които обичат предизвикателствата. То е линксово игрище и въпреки, че не е толкова дълго, колкото Lochreen,  изисква  точност на ударите , за да не се попадне в рафа от пирен. Игрището е било създадено през 1910 година , а сегашният му вид е от 1951 година. Скоро то бе оценено като едно от 4 най-трудни игрища в Шотландия.  Ако един играч го изиграе точно на хендикепа си, означава, че наистина играе добре.
 
Настаняването: 
В семейни хотели ( Bed & Breakfast)  с неподправена викторианска атмосфера и съвременен уют. 
 
Цена: от 414 паунда  (валидна при минимум 4 участника)
 
Цената включва:
  • Самолетен билет София-Глазгоу-София през Амстердам
  • 4 нощувки в семеен хотел  ( Bed & Breakfast) в Еършир / Шотландия
  • 4 закуски
  • 3 грийн фийта 18 дупки  на посочените в програмата игрища
  • Ежедневните трансфери хотел-голф игрище – хотел 
  • Трансферите летище-хотел-летище
 
Цената не включва:
  • Летищните такси  199 паунда към 22 юли 2012
  • Храненията и напитките, които не са упоменати в програмата
  • Допълнителните услуги
  • Личните разходи
 
Какво още може да се прави в Шотландия:
 
Районът  Еършир е с богата и славна история. 
Тук е роден  Уилям Уолъс (William Wallace 1270-1305), рицар и шотландски национален герой. Води съпротивата срещу англичаните по време на Войните за шотландска независимост. Животът му е интерпретиран във филма с два спечелени Оскара „Смело сърце” , в който образът му е изигран от Мел Гибсън
 
В замъка  Търнбъри ( Turnburry )  е роден Роберт I Брюс ( Robert the Bruce) , легендарният крал на Шотландия (1306 — 1329) . Той е един от най-великите шотландски монарси, организатор на отбраната на страната в началния период на войните за независимост срещу Англия, основател на кралската династия Брус .
 
Еършир е родното място и  на най-великият шотландси поет – Робърт Бърнс  (Robert Burns 1759-1796). Рожденият му ден се е превърнал в истински национален празник. Едно от стихотворенията му дълго е било неофициалният национален химн на Шотландия („Scots Wha Hae“).
 
В Еършир има над  40 замъка и абатства, много от които могат да се посетят.
 
Blairquhan Castle / Mansion се намира на около 16 мили югоизточно от Ayr до малкото живописно село Straiton. Замъкът може да бъде посетен през летните месеци, когато не е резервиран за сватби, празници или  снимане на филм .  
 
Абатството Crossraguel  се намира на около един и половина километра южно от Maybole, на 10 мили южно от Ayr . Абатството и прилежащата  кула  Кенеди Baltersan Tower  са тясно свързани с историята на Шотландия . Дънкан , Граф на Карик, основава Crossraguel около 1244 година, като дарява пари на монаси от Paisly за изграждане на абатството на това място. Crossraguel е отворен за посещения  в периода  1 април - 30 септември  от 09.00 до 18.30 .
 
Замъкът Dunure  е построен през 1300 за  графската фамилията Кенеди . Dunure е един от първите  владения на това семейство. Замъкът е разположен в покрайнините на малкото селце на Dunure около 6 мили южно от Ayr . На близкото пристанище има  традиционен шотландски пъб , където може да се опита местната кухня. 
 
Замъкът Maybole  е разположен в непосредствена близост до Maybole High Street. Най-старата част  на замъка е построена като градска къща за Кенеди (Граф на  Cassillis). Основната кула е построена около 1560 и завършена в  сегашния си вид през 1812.