Голф - Rozzi Travel

 

Голф почивка в петзвезден Маракеш

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Самолет Пътуване със Самолет
7 дни / 6 нощувки
 
Цена от:
1285 €
 

Голф почивка в петзвезден Маракеш

 7 дни / 6 нощи / 5 грийн фии

( без виза )

Маракеш е царството на голфа със своите  9 игрища. Едно от най-хубавите е Палмере голф. Този шедьовър е създаден от Robert Trent Jones Senior и е разположен на площ от 770 декара. Има 27 дупки, пар 72 (18 дупки). Красивите феъруеи, стотиците палми  и седемте  езера  са в  ярък контраст с пустинята в съседство. От игрището се разкрива прекрасна панорама към високите Атласки планини. Езерата и пясъчните бункери правят играта предизвикателство за всеки голфър. Последните 9 дупки, изградени през 2009 година са най-трудните.
Тук климътът позволява да се играе целогодишно. Най-хладни са зимните месеци януари и февруари, но и тогава средните дневни температури остават приятни със своите 18-190С. През лятото те се вдигат и средните се движат от 30 до 370С. Дъждовете са по-чести през зимата.

Легендата разказва, че по време на обсадата на имперския град Маракеш, берберите се изхранвали с фурми, чийто ядки разпръсвали по безплодната земя. Така се появило и първото чудо на природата – палмовата гора на Маракеш, а после и второто - хотел Palmeraie Golf Palace & Resort, разположен сред оазис от зеленина и спокойствие.

Хотелският комплекс, който съществува от 1993 г., е заобиколен от голф игрище с площ от над 700 декара. Неговата геометрична форма на подкова съчетава традициите на мароканската архитектура с изискванията за комфорт на сграда от международна класа. Рай на светлината и магическите аромати, където бугенвилия, лаврови дървета, розови храсти, палисандър и хибискус цъфтят под балкона ви.
Хотелът е изграден в стила на мароканските дворци. Стаите и апартаментите съчетават лукс и традиция. Хотелът разполага с 286 стаи, разпределени в различни категории, 44 апартамента ексклузив , 20 едностайни апартамента, 6 двустайни апартамента, които гледат към басейните, голф игрището или Атласките планини. Стаите са просторни, около 31 м2. Имат тераса, кът за сядане, баня с вана и отделно тоалетна.
Хотелът предлага на своите клиенти няколко ресторанта и нощни заведения, басейни и СПА (хамам , джакузи, грижа за лицето и тялото, масажи, фитнес зала), детски клуб със занимания за деца от 4 до 12 години, спорт на открито: тенис, баскетбол, крикет, езда, футбол, волейбол.

Ресторантите са с разнообразна кухня:
Narjis – традиционна мароканска кухня – отворен от 19.30 до 23.00 ч.
Kiotori Club – японски специалитети  в дизайнерска обстановка
Leroys ‘s Kfé -интернационална кухня и чаен салон
Signor Santi – италиански специалитети - отворен от 19.30 до 22.30 ч.
Dar Ennassim - две звезди по Мишлен, царството на шеф готвач Fabrice VULIN, член на Френската кулинарна академия.
Légende - ресторантът на голф игрището разполага с 80 места – отворен е от 12.00 до 15.00 ч.
Grand Bleu – бюфет до басейните, който предлага закуска и обяд
Бюфетите са отворени от 12.30 до 15.00ч.
Снек барът е  отворен от 12.30 до 17.30 ч.
Nikki Beach – ресторант, бар, DJ с интернационална атмосфера
Baccarat – американски пиано бар, идеален за излизане с приятели за завършек на деня за по чаша питие.
Sport Bar – разполага с екрани, на които могат да се следят международни спортни срещи през цялата година.
19th Hole – предлага гледка към голф игрището и горен Атлас, идеално място за почивка след игра  голф.
Бар - 8.00 ч -18 ч.
Снек – 12.00 -19.00 ч.
Le Palace – нощен клуб, бар и ресторант. Продължете вечерта в Le Palace  и танцувайте до зори 23.00ч. – 3.00 ч.

Програма:
1-ви ден – Пристигане на летището в Казабланка. Трансфер до хотела Palmeraie Golf Palace 5* в Маракеш. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2-ри – 5-ти ден – Закуска. Безплатна голф игра – бонус . Свободно време.Вечеря. Нощувка.
6-ти ден – Закуска. Трансфер до Казабланка. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден – Закуска. Трансфер до летището.

Пакетните цени са за 6 нощувки на база полупансион ( закуска и вечеря ), в евро на човек, настанен в двойна стандартна стая, 5 от които са в Маракеш в Палмаре Голф Палас.

                Хотел   09. - 30. юни
  01. - 15.септември
  01. - 30. ноември 
      
 01. март - 8. април           

  09. април - 08. юни

  15. септември
  -31.октомври
                 

Hotel Palmeraie Golf Palace 5*                      1285 евро      1330 евро          1385 евро
 Доплащане за единично  настаняване         445 евро        495 евро            510 евро

      
Настаняването последната нощ е в Казабланка е в хотел Sheraton 5* .

Цената включва:

  • Самолетен билет София-Париж , Париж - Казабланка и обратно
  • 6 нощувки на полупансион от вечерята на първия ден до закуската на последния ден. Пет от тях са в Палмера Голф Палас 5* в Маракеш , а шестата нощувка е в Казабланка в хотел Шератон 5*.
  • Трансферите Казабланка – Маракеш и Маракеш - Казабланка
  • 5 green fees 18 дупки на игрище Палмере Голф – бонус за гостите на хотела
  • Трансфера от хотела в Казабланка до летището


Цената не включва:

  • Летищните такси ( 233 евро към 30 януари 2012 )
  • Обядите и всички неопоменати в програмата хранения
  • Напитките
  • Допълнителните екскурзии
  • Личните разходи и бакшишите

 


Допълнителни екскурзии ( минимум 4 човека ):

Историческа обиколка и обиколка на суковете /пазарите /на Маракеш
Еднодневна с лек обяд, цена 35 €
Еднодневна без обяд, цена 25 €

Тази обиколка съчетава от една страна историческото лице на Маракеш посредством неговото славно минало и политическата позиция в мюсюлманския свят и от друга страна неговата икономическо и културно лице, което се проявява чрез спектакъла и вечния празник както свидетелства площад Djemaâ El Fna. Посещава се и музея на Маракеш, който очертава историята на този имперски град от векове и представя предмети на мароканското изкуство (керамика , дърво ....) След това се насочваме към знаменития площад Djemaâ El Fna през пъстрите сукове на Маракеш ( боядисване на платове , обработване на кожа , дърво , мед .... ). Разхладителна напитка или чай на тересата на Café de France, което се издига над площада.

Историческа обиколка на Маракеш
Полудневна, цена 15 €

Маракеш се простира в подножието на величествения Атлас, украсен през част от годината със заснежни върхове. Заобиколен от голяма палмова гора, Маракеш е наричан “ ПЕРЛАТА НА ЮГА”, град на архитектурата и паметницит , които пазят спомена за славата на влиятелни владетели.
Съдбата му е била свързана с тази на различни династии и сиянието на неговата политическа и икономическа мощ винаги е доминирал историята на Магреб. Маракеш е също градът спектакъл , където тече вечен празник. Площадът Djemaâ El Fna от векове представлява най-невероятният народен театър в света : змиеукротители, музиканти, танцьори, разказвачи на приказки, врачки,улични артисти, гадатели и още персонажи,
излезли от приказките ...
Ще имате удоволствието да откриете исторически паметници като джамията Кутубия, двореца Бахия, Саадитските гробници .

Обиколка на околностите на Маракеш
Полудневна, цена 15 €

Като допълнение към историческата обиколка можете да посетите Водните площи и Градините на Менара, които датират от времето на алмохадите. Дългите 20 км крепостни стени вървят покрай булевардите и ограждат истински чудеса : минарета и дворци ...
Кварталът на кожарите е мястото, където въпреки силната миризма, ще имате възможността да откриете различните етапи от обработката на кожа. Екзотичните Градини на Градината Majorelle/принадлежаща на г-н Ив-Сен Лоран / и накрая Палмовата гора на Маракеш със своите 100 000 палми, ви позволяват да поемете глътка свежест.

Обиколка на суковете на Маракеш
Полудневна, цена 15 €

В сърцето на традиционния Маракеш , всичко е скрито и всичко се вижда , всичко се завърта във вихъра на ежедневието . Покорени сте от Медината с тесните й и криволичещи улици , преплетени като лабиринт . Занаятчиите , които са истински творци , са се настанили там по сдружения : бижутери , ковачи , бояджии,дърводелци.... ,превръщат в живописни картини тесните улички . На суковете се купува , разменя , изработва и лекува . Пиршество за сетивата : ароматите на подправките и билките, ярките цветовете и глъчта.

Долината на Урика
Еднодневна с лек обяд, цена 30 €
Полудневна без обяд , цена 25 €

Отпътуване към разкошната Долина на Урика, разположена в полите на високия Атлас. В този район се е намирал град Ахмат, който ебил основан от берберите houara преди приемането на исляма. Към края на X век градът е бил столица на малкото княжество, после през 1058 завладян от алморавидите е бил обезлюден, а населението се пренесло в Маракеш. Долината на Урика е известна със с воите уеди/сухи реки/ и със скалните гравюри на Djebel Yagour. Ако я посетите през пазарните дни понеделник и петък, ще имате възможност да се насладите на типичната атмосфера на берберските селища. (Обяд ) и връщане в Маракеш (13.30 ч. или 16.00ч., в зависимост от това дали екскурзията е ½ или 1 ден )

Мароканска вечер
Цена 30 € евро

Вечеря в стар дворец в Медината .Включва марокански специалитети и спектакъл (берберски танци, ориенталски танци, гнауас и и андалуска музика).

Вечер „ Фантазия” При Али
Цена 45 € евро

Посрещането се прави от ескорт от конници и шпалир от “сини мъже“( бел. пр. туарег ), носещи факли и от фолклорни групи, представящи основните региони на Мароко ( Chikhates, Zayanne, Gnawa, Ahwache Ouarzazate, Dekka, Raysates…).
Дегустация на мешуи (печено на пещ агнешко), кускус с пиле и 7 зеленчука. По време на вечерята фолклорните групи ще дефилират последователно пред вашата маса. Спектакълът завършва с „Фантазия” (La Fantasia)- орда конници в галоп изпълняват различни тактически маневри и произвеждат едновременно изстрел. Виртуозността на изпълнението се състои в техния синхрон. Множеството изстрели прозвучават като един .

Екскурзия до Платото на Kик с джип и обяд в номадска шатра
Еднодневна , цена 65 € евро

Заминаване с Land Rovеr . Пътува се по Tizin’Test, минава се през каньона Мoulay Brahim, и се стига до Val d’Asni (долината на Asni) с разнообразие от живописни гледки. След това пътят се качва на 1350 метра надморска височина и пред погледа се разкрива Платото Кик, богато на житни култури и маслини. Посещение на берберските селища и слизане към към язовира lalla Takerkoust. Кирпичени постройки, обяд в шатра – като
пътешествие във времето. След обяда – свободно време. Връщане в Маракеш.

Екскурзия до Ouarzazate, естествен декор на много известни филми
Еднодневна екскурзия с лек обяд , цена 50€

Тръгване за Ouarzazate през селцето Toufliht, построен от кирпич между двепланини, запазило своя типично берберски вид. По-далече, две други селца построени от жълт камък са накацали по склона и се радват на панорамата на върховете на планината. Красивите гледки нямат край.Точно преди клисурата Tizi N’Tichka, 2260м надморска височина, красотата спира дъха. Кратка почивка за снимки в селцето Aguelmousse и на път към следващото китно селище Tizintoute, където снимките продължават. Пристигане в Ouarzazate, посещение на Казба Ait Ben Haddou, станала световно известната като естесвен декор на прочути филми между които: „Лорънс Арабски”с Питър О’Туул „ Чай в пустинята”на Бернардо Бертолучи и др.
След обяда, посещение на Казба Taourirt. Връщане в Маракеш със спиране в средата на пътуването. Пристигане в Маракеш към 19:00 часа.

Екскурзия до Есауира за среща с океана
Еднодневна екскурзия с лек обяд, цена 40€
Еднодневна екскурзия без обяд, цена35€

Заминаване за Есауира (бивш Могадор), един от най-привлекателните крайбрежни градове в Мароко с голямо рибарско пристанище и живописна Медина класирана от ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Есауира служи за декор за много международни кино продукции като: „Перлата на Нил”с Майкъл Дъглас и Катрин Търнър, „Отело” филм на Франко Дзефирели с участието на Пласидо Доминго... и др. Есауира е културно средище , в което всяка година през юни се провежда фестивалът Гнауа. По пътя забавния се наблюдава необикновен спектакъл на високопланински кози , които се катерят по аргановите дървета , емблематични за Мароко. Спиране точно преди Есауира, там, откъдето се разкрива гледка към града. Посещение на пристанището, на пазара за риба, продавачи на тамян и подправки, на пазара за антикварни вещи , на суковете , на магазинчетата с типичните изделия от дърво (най-вече от туя ). Свободен обяд (специалитети от Есауира: морски дарове и риба). Разходка из Медината или на брега на морето. Връщане в Маракеш.

Водопадът Узуд
Еднодневна екскурзия с обяд, цена 40€
Еднодневна екскурзия без обяд, цена 30€

Този великолепен водопад висок повече от 100 м. е една от най-забележителните атракции на мароканските Атласки планини. До подножието му се стига по пътека , която минава през маслинова горичка . От нея се разкрива величието му. Друга пътека позволява изкачване до горната част на водопада, откъдето гледката към пропастта е впечатляваща. На ръба й са накацали множество малки мелници за жито , малки колибики , които и днес са действащи. Обяд пикник и свободно време за наслада на гледките .

Asni Ouirgane
Еднодневна екскурзия с обяд, цена 30€
Еднодневна екскурзия без обяд, цена 25€

Това е пътуване за запознаване с традиционните берберски селища с типичните за тях кирпичени постройки . Asni е живописно селце, разлопожено на 1 150 м надморска височина в центъра на котловината Tamarout. Над него се издига най-високият връх в Магреб - Jbel Toubkal със своите 4 167 м. Ouirgane е друго селце, потънало в зеленина . В близост се намират солни мини .Пейзажът е почти алпийски .