Голф - Rozzi Travel

 

Голф на исторически игрища в Шотландия

 
Програма
Самолет Пътуване със Самолет
5 дни / 4 нощувки
 
Цена от:
574
 

Заминаване всяка неделя - 5дни/ 4нощувки/ 3 игри


С включен самолетен билет,при минимум 4 участника

Възможно е да посетите родината на голфа , да играете три дни на типични шотландски игрища , да се настаните в типични шотландси семейни хотелчета, с една дума да почувствате неподправената голф атмосфера и да станете част от нея.

Програмата:

Неделя: отпътуване от летище София за Глазгоу. На летището ще ви чака минибус, който ще ви откара до вашия семеен хотел.
Настаняване. Свободно време за разглeждане на района. Нощувка.

Понеделник:  закуска.
Трансфер от хотела до игрището St Cuthbert GC, Prestwick. Игра 18 дупки. Трансфер обратно до хотела. Свободно време. Нощувка.

Вторник: закуска.
Трансфер от хотела до игрището St Nicolas GC, Prestwick. Игра 18 дупки. Трансфер обратно до хотела. Свободно време. Нощувка.

Сряда: закуска.
Трансфер от хотела до игрището Prestwick Old GC, Prestwick. Игра 18 дупки. Трансфер обратно до хотела. Свободно време. Нощувка.

Четвъртък: закуска.
Трансфер до летището в Глазгоу. Полет до София през Амстердам.

Туроператорът си запазва право при необходимост да променя последователността на играта на изброените игрища.
 

Игрищата:

1.Saint Cuthbert Golf Course, Prestwick 18  дупки, 6,470 ярда, пар 71
Първоначално  игрището се е намирало на една миля по на север. През 1963 година се мести на днешното си място. То е парков тип игрище. През изминалите години на него са засадени хиляди дървета. Днес славата му е на достигнало разцвета си парково игрище с красиви феъруеи и чудесни грийнове. На 9 от дупките му има дог ле , а грийновете  са с наклон и доста предизвикателни.

2.Saint Nicholas Prestwick Golf Course,18 дупки,  5952 ярда, пар 69.
Едно наистина традиционно  шотландско игрище, създадено през 1851 година и запазило вида си от 1890 година. На него може да се играе практически целогодишно. От всяка дупка се открива гледка към морето и това прави играта още по-приятна. Saint Nicholas е игрище, на което печелят голфърите, които  добре обмислят стратегията си. Тези, които разчитат само на силните си удари ще останат разочеровани от резултата, защото опасностите, създадени от природата, плюс стратегически разположените бункери, плюс "Out of Bounds” на  12 от дупките ще се отразят пагубно на резултата им. 

3.Prestwick Old GC, Prestwick, 6544 ярда, пар 71.
Тук е рожденото място на Бритиш Оупън, който  се е състоял за първи път през 1860 година. По онова време игрището е имало само 12 дупки, а първата награда е бил кожен колан от червена мароканска кожа със сребърна закопчалка.  Prestwick е линксово игрище, на което  обраслите с трева дюни създават затруднения, ако не се попадне на феъруеите. Като се добавят blind shots от част от тий боксовете и трудните малки грийнове ставя ясно защо  Prestwick е предизвикателно игрище.

Настаняването:

  • В  3-звезден хотел  Carlton Prestwick  https://www.carlton-prestwick.com/index.php  или подобни.
  • Цена:  от 574 паунда  (валидна при минимум 4 участника)


Цената включва:

  • Самолетен билет София-Глазгоу-София през Амстердам
  • 4 нощувки в хотел 3 *  в Еършир / Шотландия
  • 4 закуски
  • 3 грийн фийта 18 дупки  на посочените в програмата игрища
  • Ежедневните трансфери хотел-голф игрище – хотел
  • Трансферите летище-хотел-летище


Цената не включва:

  • Летищните такси  199 паунда към 22 юли 2012
  • Храненията и напитките, които не са упоменати в програмата
  • Допълнителните услуги
  • Личните разходи


Какво още може да се прави в Шотландия:

Районът  Еършир е с богата и славна история.
Тук е роден  Уилям Уолъс (William Wallace 1270-1305 ) , рицар и шотландски национален герой. Води съпротивата срещу англичаните по време на Войните за шотландска независимост. Животът му е интерпретиран във филма с два спечелени Оскара „Смело сърце” , в който образът му е изигран от Мел Гибсън

В замъка  Търнбъри ( Turnburry )  е роден Роберт I Брюс ( Robert the Bruce) , легендарният крал на Шотландия (1306 — 1329) . Той е един от най-великите шотландски монарси, организатор на отбраната на страната в началния период на войните за независимост срещу Англия, основател на кралската династия Брус .

Еършир е родното място и  на най-великият шотландси поет – Робърт Бърнс  (Robert Burns 1759-1796 ). Рожденият му ден се е превърнал в истински национален празник. Едно от стихотворенията му дълго е било неофициалният национален химн на Шотландия („Scots Wha Hae“).В Еършир има над  40 замъка и абатства, много от които могат да се посетят.

Blairquhan Castle / Mansion се намира на около 16 мили югоизточно от Ayr до малкото живописно село Straiton. Замъкът може да бъде посетен през летните месеци, когато не е резервиран за сватби, празници или  снимане на филм . 

Абатството Crossraguel  се намира на около един и половина километра южно от Maybole, на 10 мили южно от Ayr . Абатството и прилежащата  кула  Кенеди Baltersan Tower  са тясно свързани с историята на Шотландия . Дънкан , Граф на Карик, основава Crossraguel около 1244 година, като дарява пари на монаси от Paisly за изграждане на абатството на това място. Crossraguel е отворен за посещения  в периода  1 април - 30 септември  от 09.00 до 18.30 .

Замъкът Dunure  е построен през 1300 за  графската фамилията Кенеди . Dunure е един от първите  владения на това семейство. Замъкът е разположен в покрайнините на малкото селце на Dunure около 6 мили южно от Ayr . На близкото пристанище има традиционен шотландски пъб , където може да се опита местната кухня.

Замъкът Maybole  е разположен в непосредствена близост до Maybole High Street. Най-старата част  на замъка е построена като градска къща за Кенеди (Граф на  Cassillis). Основната кула е построена около 1560 и завършена в  сегашния си вид през 1812.