Кения - сафари и плаж - Rozzi Travel

 

Кения - сафари и плаж

 
Програма
Самолет Пътуване със Самолет
10 дни / 8 нощувки
София - Истанбул - Найроби-Момбаса-Диани-София
 
Цена от:
4660 лв.
 
Дати:

10-19.02.2019г.- има места
0 - 19.02.2019г. - има места
18 - 27.02.2019г. - има места
03 - 12.03.2019г. - има места
11 - 20.03.2019г. - има места
19 - 28.03.2019г. - има места


Кения разкрива щастието в едно ново, различно и по-значимо измерение. И не само безкрайните бели плажове и тюркоазените води са причината за това, а съзвучното хармониране на природата с хората – непринудени, усмихнати, смеещи се, и животните – истински, непреднамерени, инстинктивни и пълни с жажда за живот. И всичко се слива в една пълна и плътна хармония, даваща всепоглъщащото усещане за безкрайно щастие и покой.

Програма:


1 Дeн -София - Истанбул - Найроби
Сборен пункт на летище София Терминал 2 два часа преди полета. Регистрация за полета и отпътуване за Найроби с полет на Turkish Airways по маршрут София - Истанбул – Найроби
.
2 Ден - Найроби
Пристигане в Найроби в 02:15. Посрещане, трансфер настаняване нощувка в хотел 4*.

3 Ден- Найроби - резерват Масай Мара
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Масай Мара. Кадифените хълмове на резервата и река Мара приютяват многобройни и редки представители на африканската флора и фауна. Пристигане в резервата и настаняване. Обяд. В късния следобед - сафари. Ще видите Големите 5 ( The BIG 5) - носорог, лъв, слон, леопард, бивол. И разбира се много жирафи, хипопотами, антилопи, в това число Импала и Орикс, зебри, крокодили, леопарди. Вечеря и нощувка.

4 Ден - Масай Мара
Закуска. Рано призори сафари из резервата и незабравими срещи с представители на животинския и растителния свят. Връщане в лагера за обяд. Следобед – свободно време за релакс в лоджа или край басейна или възможност за допълнително сафари. Вечеря и нощувка.

5 Ден - Масай Мара – Найроби - Момбаса
Закуска. Отпътуване за Найроби и трансфер до летището. Полет за Момбаса по разписание. Пристигане в Момбаса в 14:00. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Изхранване на база All inclusivе. Нощувка.

6 - 9 ДЕН - Диани
Свободно време за плаж. Изхранване на база All inclusive. Нощувка.

10 ДЕН - Момбаса - Истанбул - София
Освобождаване на стаите и трансфер до летището. Отпътуване по маршрут Найроби – Истанбул – София с полет на Turkish Airways. Пристигане в София Т2 около 17:00 часа.


Цени:

Oseru Camp & Baobab Beach Resort & Spa 4* или подобен

Цени в лева

Възр. в Двойна стая Стандарт

4669 лв.

Дете в Двойна стая Стандарт (2+1)

3996 лв.

Цените са с промоционални с отстъпка "Ранни записвания" до 28.01.2019г. или до изчерпване на наличностите.
Депозит 50 %. Доплащане до 30 дни преди отпътуване.

Цената включва:
• Самолетен билет София - Истанбул - Найроби // Момбаса - Истанбул - София
• Самолетен билет Найроби - Момбаса
• Летищни такси
• Багаж 1 куфар 23 кг. чекиран и 7-8 кг. ръчен
• Трансфер летище - хотел в Найроби
• Трансфер летище - хотел - летище в Момбаса
• 3-дневно сафари (с две нощувки) в национален резерват Масай Мара с трансфери от хотела и до летището
• 5 нощувки на база All inclusive в хотел 4* на плажа Диани
• 1 нощувка със закуска в Найроби, х-л 4*
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на турист
• Безплатен WiFi интернет на територията на комплекса
• Водач от фирмата при 12 записани

Цената НЕ включва :
• Виза за Кения - 50 щ.долара - заплаща се на летището, при пристигане (желателно е туристите да платят с карта - дебитна или кредитна, в краен случай с банкнота от 50 долара на цяло след 2006 г)
• Лични разходи
• Екскурзии
• Застраховка отмяна на пътуване, по желание - около 3% от стойността. При желание се подписва при сключване на договора.
• Държавна такса инфраструктура (заплаща се задължително на рецепция преди напускане)


Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.


Туроператорът не носи отговорност в следните случаи:
• при промяна цената на визата за Кения
• при промяна на разписанието на самолета и/или закъснение на полетите.
• при кражби на лични вещи, пари и документи на туристите, както по време на пътуването, така и в хотела по време на престоя
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: няма

Полетно разписание:
TK1032 10FEB София-Истанбул 16:00 18:30
TK 607 10FEB Истанбул-Найроби 21:35 04:10+1
KQ 606 14FEB Найроби-Момбаса 13:00 14:00
TK 574 19FEB Момбаса-Истанбул 04:25 11:35
TK1031 19FEB Истанбул-София 14:45 15:05
Превозвачи: Turkish Airways & Kenya Airways

Описание на стаите:
Стандартна зала 31кв.м с едно двойно и две единични легла. Макс. настаняване
(деца до 11.99 г.) в стаята включва 3 възр. или 2 възр.+ 1 дете. Допълнително в стаята се включва плосък стандартен телевизор, кана за топли напитки, климатик ,хладилник, сейф, телефон, сешоар, балкон, свързани помещения и удобства за хора с увреждания.
Стая Сюпирниър 63кв.м с Queen beds 2 броя. Макс. настаняване
(деца до 11.99 г.) в стаята включва 3 възр. или 2 възр.+ 2 дете. Допълнително в стаята се включва плосък голям телевизор, кана за топли напитки, климатик ,хладилник, сейф, телефон, сешоар, балкон, свързани помещения и луксозни удобства за баня и халати.
Стая Делукс 70кв.м с King bed 1 брой. Макс. настаняване(деца до 11.99 г.) в стаята включва 3 възр. или 2 възр.+ 1 дете. . Допълнително в стаята се включва плосък голям телевизор, кана за топли напитки, климатик ,хладилник, сейф, телефон, сешоар, балкон, свързани помещения ,хол с разтегателен диван и масичка с частно джакузи, луксозни удобства за баня и халати и плодове за ,,Добре Дошли“.
Апартамент Джуниър 97кв.м с Super king bed 1 брой. Макс. настаняване(деца до 11.99 г.) в стаята включва 3 възр. или 2 възр.+ 1 дете. Допълнително в стаята се включва плосък голям телевизор, кана за топли напитки, климатик ,хладилник, сейф, телефон, сешоар, балкон, свързани помещения , луксозни удобства за баня и халати и плодове за ,,Добре Дошли“.
Изхранване:
All inclusive – закуска, обяд и вечеря на бюфет в Karibu или Maridadi. Един път седмично се провеждат тематични вечери и гала бюфет.Межди 11-17 часа и 18-19:30 часа се сервира снакс в Jambo Poolbar, Sulisuli Bar, Tapa Tapa Bar, през деня кафе и сладкиши. Определени местни алкохолни и безалкохолни напитки от 10 до 24 часа. А-ла-карт ресторантите вечер предлагат отстъпки. Вечер е препоръчително да се носят дълги панталони.
Спорт и фитнес & SPA:
Безплатно: тенис, бадминтон, басткетбол, тенис на маса, стрелба с лък, водна гимнастика, дартс, аеробика, волейбол, петанг, водна топка.
Срещу заплащане: фитнес център, уроци по тенис, сърф, курсове по сърф и гмуркане, уиндсърф, лодка с прозрачно дъно, риболов; масажи и разнообразни процедури в Afya Bora Wellness Club & Spa.
Развлечение: Редовно се провеждат различни шоу програми, мюзикъли, кабарета, плажни партита, езикови курсове.
За децата: детски басейн, високи столчета, миниклуб за деца 3-9 години.

Полезна информация:
Кения е разположена на площ от 580 367 кв.км. в източното африканско плато. Граничи с Танзания, Уганда, Сомалия и Етиопия и с Индийския океан на изток. Еднакво привлекателна е за туристите както с подходящите условия и дадености за сафари, така и с ослепително белите си плажове и възможности за гмуркане и почивка. Подходяща е за туризъм целогодишно – намира се

Населението е 40 млн. души по данни от 2010г., от които 4 млн. живеят в столицата Найроби. Повечето от тях за християни- протестанти и римокатолици.
На територията на Кения са открити едни от най-древните останки от представители на човешкия род. През 7-ми век по бреговете на Кения възникват първите арабски и африкански селища (от народността банту). От 11 до 15 век се появяват първите градове-държави, когато проникват португалците. През 19 век те са заменени от германци и англичани и скоро, през 1895г. Кения става британски протекторат, а след 25 години и колония. През 1925 г. Дж. Кениата застава начело на националноосвободителното движение, чиято борба се увенчава с успех на 12 декември 1963 г, когато Кения получава независимост. Така действащата конституция на страната е от 1963 г. Днес Кения е президентска република. Ръководител на изпълнителната власт е президентът, който назначава вицепрезидент и правителство. Президентът може да разпуска парламента по всяко време. Избира се чрез пряк вот за срок от 5 години. Парламентът е съставен от 210 депутати, избирани чрез всеобщи избори, също за 5 годишен мандат.

Официален език: английски и суахили
Часова зона: Часовата разликата с България е 1 ч. напред
Визови изисквания: Пътува се с международен паспорт и виза.
Валута: кенийски шилинг, 100 KSH = 1 USD.

Мерки за безопасност и сигурност:
• Консумацията на бутилирана вода е задължителна.
• Задължително е да се взимат профилактично таблетки против малария. При взимане на тези таблетки /обикновено на седмица по 1 таблетка/ не съществува никакъв санитарен риск. Те се закупуват в Кения и се приемат редовно
• Репелентите против комари са задължителни.
• Ваксинация за Жълта треска е задължителна.
• Найроби има лошата слава на един от най-престъпните градове в Африка, затова не излизайте нощем сами особено в неподходящи райони.

Масай Мара е най-посещаваният резерват в масайската степ на границата с Танзания, част от голямата екосистема Серенгети - Масай Мара. Свободно придвижващите се стада от антилопи гну и зебри и неизбежно съпътстващите ги зрелищни хищници са главни актьори на сцента на неподправената природа.
В резерватът се помещават маасайски села, отворени за посещение на туристи. Племената на масаите са номадски, понастоящем постоянно обитаващи Масайската степ, разделена между Кения и Танзания, както и величественото езеро Виктория, откъдетоизвира и река Нил.

Посолство на Република България в Кения:
Еmbassy of the Republic of Bulgaria Етиопия Haile G/Selassie Road Woreda 17 Kebele 13 P.O.Box 987 Addis Ababa Ethiopia Тел.( 0025111 ) 66 100 32 Факс: ( 0025111 ) 66 133 73 е-mail: bulemba@ethionet.et
Еmbassy of the Republic of Bulgaria Zimbabwe, Harare 15, Maasdorp Avenue, Alexandra Park P.O. Box 1809; 2758 Тел: (002634) 730-509; 730 596 Тел/факс: (002634) 732-504; 730 509 е-mail: bgembhre@ecoweb.co.zw





Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Алианц България", ЦУ - София 1504, бул. "Княз Дондуков" № 59, и има издадена на 17.04.2018 г. застрахователна полица № 13160183320000010, валидна за периода от 20.04.2018 г. до 19.04.2019 г. тук

Туроператорът издава застраховки "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук.

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, около 2% от стойността на пътуването.