ЕКСКУРЗИЯ ВИЕТНАМ и КАМБОДЖА - Rozzi Travel

 

Виетнам и Камбоджа

 
Програма
Самолет Пътуване със Самолет
10 дни / 9 нощувки
Sofia – Ha Noi – Ninh Binh - Ha Long – Hanoi - Siem Reap – Phnom Penh – Ho Chi Minh – Sofia
 
Цена от:
4598 лв.
 
Виетнам и Камбоджа

Маршрут: Ha Noi – Ninh Binh - Ha Long – Hanoi - Siem Reap – Phnom Penh – Ho Chi Minh
Продължителност: 9 нощи/ 10дни във Виетнам и Камбоджа + 2 полета от/до София
Размер на групата: минимум 2 човека


Резюме на програмата

Ден Дата Дневна програма Изхранване
1 12.01.2024 Полет с катарските авиолинии СОФИЯ – DOHA - HANOI без изхранванe
2 13 .01.2024 HANOI пристигане, стандартен час за настаняване, свободно време без изхранванe
3 14.01. 2024 Целодневна екскурзия NINH BINH: HOA LU и TRANG AN закуска
4 15 .01 2024 NINH BINH трансфер до HA LONG - HA LONG нощувка на корабче закуска+обяд+вечеря
5 16 .01.2024 HA LONG – трансфер до ХАНОЙ – ХАНОЙ първа част на обиколката на града, вело обиколка на Стария квартал – водно куклено шоу закускa
6 17.01. 2024 Полудневна обиколка на ХАНОЙ (част втора) - отпътуване от ХАНОЙ – пристигане СИМ РИЕП закуска
7 18.01 2024 Целодневна екскурзия ANGKOR TOUR закуска
8 19.01. 2024 SIEM REAP до PHNOM PENH - PHNOM PENH полудневна обиколка закуска
9 20 .01.2024 PHNOM PENH до MOC BAI (без екскурзовод) - HO CHI MINH CITY пристигане (посрещане на граничния пункт MOC BAI) закускa
10 21.012024 Целодневна екскурзия HOCHIMINH - BEN TRE с обяд закуска+обяд
11 22 .01. 2024 HO CHI MINH CITY заминаване. Полет до София с Катарските Авиолинии. без изхранванe
12 23.01.2024 София – пристигане (датата и времето е в зависимост от избрания полет) без изхранванe

ПОДРОБНА ПРОГРАМА
ДЕН 1:
Полет с Катарските Авиолинии СОФИЯ – ДОХА - ХАНОЙ

ДЕН 2:
ХАНОЙ пристигане, настаняване, свободно време
При пристигане на международното летище Noi Bai в Ханой ще бъдете посрещнати от вашия екскурзовод с табела с Вашето име. След около 50 - 60 минути трансфер ще бъдете в хотела ви. Стандартното време за настаняване в хотела е 14 часа. Ханой или „Град край реката“, както буквално означава името му, е столицата на Виетнам с хилядолетна история, датираща отпреди 1010 г. Очарователната красота на града, която се характеризира с уникални културни реликви, старинни улици с антични къщи, елегантни френски колониални сгради, обградени с дървета булеварди и романтични езера го превърнаха в един от най-очарователните градове на Азия. Нощувка в Ханой.

ДЕН 3:
Целодневна екскурзия NINH BINH: HOA LU и TRANG AN
Вашият водач и шофьор ще ви посрещнат в хотела, след което ще тръгнете на пътуване от около 100 км до природния резерват Trang An Scenic Landscape Complex, включен в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО в провинция Ninh Binh. След пристигането ще се качите на лодка сампан, която пътува бавно по спокойната река и минава през поредица от пещери. Пейзажът на Trang An е уникална със своите цветове - тюркоазено зеленото на дълбоките речни води, белотата на варовиковите пещери и синьото на ясното небе. Лодката сампан ще бъде управлявана от местни хора. Разходката с нея е с продължителност оо около 2 - 3 часа. Следобед отпътуване за Хоа Лу, първата столица на Виетнам. Построена е през 11 век от династията Дин. Тя е била не само мястото, където се е намирал императорският двор и административен център, но и важна крепост срещу северните нашественици. След време Хоа Лу е наследена от династията Ле. Посещение на двата стари храма. Първият храм е посветен на Дин Тиен Хоанг, единственият император от династията Дин и първият император на Виетнам. Другият храм е посветен на императорите от династията Ле. Въпреки че храмовете не са напълно запазени, все още могат да се видят някои скъпоценни антични барелефи и скулптура от камък и дърво. След посещение на пагодата Bich Dong, древна тристепенна пещерна пагода, достъпна само по стръмни каменни стъпала. Усилието да стигнете до нея си струва, защото тя е възхитителна, както и гледката, която се открива от върха. Нощувка в Ninh Binh.

ДЕН 4:
От NINH BINH трансфер до HA LONG – круиз и нощувка на корабче в залива HA LONG
От Ninh Binh вашият екскурзовод сще ви вземе за трансфер до Ha Long. Пътуването продължава около 3 часа. Пристигане на кея в Ha Long City към обяд и формалностите по настаняване на корабчето. Обядът ще бъде сервиран по време на круиза към самия залив. Следобед ще може да се насладите на посещения и/или дейности (според програмата на съответното кораб), или можете да се отдадете на почивка на борда. Към края на деня корабчето пуска котва сред красиви карстовите образувания. Вечерята се сервира на борда. Нощувка на круиз Ха Лонг.

ДЕН 5:
HA LONG – трансфер до ХАНОЙ – ХАНОЙ първа част на обиколката на града, вело обиколка на Стария квартал – водно куклено шоу
Насладете се на свежата сутрин насред залива Ха Лонг. На кораба се сервира закуска (брънч, според настаняването), докато корабите бавно пътуват през великолепните скални образувания и обратно към пристанището. Слизане и трансфер обратно в Ханой. Пристигане в Ханой късно следобед. След пристигането започва кратка обиколка на града (тя е първа част от обиколката на Ханой) и включва обиколка с велосипед в Стария квартал на Ханой. Насладете се на чаша кафе с яйце - специалитет на Ханой, след което ще се насладите на Водно куклено шоу. Насладете се на традиционно театрално представление. Водните кукли са уникална виетнамска форма на изкуство, изпълнявана в голям басейн, използвайки водата като сцена. Смята се за една от най-традиционните и важни части от виетнамската култура. Ще се насладите и на виетнамския оркестър, който осигурява фоновата музика за шоуто. Оркестърът се придружава от набор от талантливи певци. Оркестърът се състои от традиционни музикални инструменти. Шоуто е чудесен начин да научите повече за виетнамския живот и фолклор. Нощувка в Ханой.

ДЕН 6:
Полудневна обиколка на ХАНОЙ (част втора) - отпътуване от ХАНОЙ – пристигане СИМ РИЕП
Полудневната обиколка на Ханой започва с посещение на комплекса Хо Ши Мин и площад Ба Дин, важна точка за поклонение за много виетнамци. Районът около комплекса е зона без движение. В района му се намират ботанически градини, паметници, мемориали и пагоди и също мавзолея на Хо Ши Мин (разглеждане отвън), къщата на колове на Хо Ши Мин, президентския дворец, музея на Хо Ши Мин. Това е пътуване назад във времето, до годините, в които Хо Ши Мин е живял и работил в простата къща на колове, по време на скромното си начало като революционер. Само на няколко пресечки от комплекса Хо Ши Мин се намира будистката „Пагодата с един стълб“, едно от емблематичните места на Ханой. Построена е през 11-ти век като посвещение на Бодхисатва Авалокитешвара или Буда на състраданието и напомняне на лотосов цвят, издигащ се от езерце. Продължава се към Храма на литературата, който се явява първият университет във Виетнам, построен през 1070 г. от династията Ли в чест на Конфуций и на виетнамски мъдреци и учени. След посещението на комплекса се отправете на разходка в Стария квартал, известен със своите старинни улици, представящи традиционни занаяти от миналото. Свободното време, преди трансфера до международното летище Noi Bai за за полет до Сием Риеп. Пристигане в Сием Риеп, една от дванадесетте провинции на Камбоджа и вход към храмовия комплекс Ангкор. Уреждане на визови формалности. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Сием Риеп.

ДЕН 7:
ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ АНГОР
Целият ден е посветен на Ангор. След закуска ще се отправите към Западната порта, откъдето се влиза в Ангор Том, наричан още „Големия град“. Ще разгледате храма Байон, Южната порта, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. След това ще продължите към приказния Ta Prohm, храмът, който джунглата си е взела обратно. Завзет е от гигантски пълзящи растения и коренища. Следобед ще влезете в Ангор Ват, най-известният храм от храмовия комплекс Ангор. Връщане в хотела. Нощувка в Сием Рийп.

ДЕН 8:
От SIEM REAP до PHNOM PENH - полудневна обиколка на PHNOM PENH
След закуска ще започне на 5-часовото пътуване до Пном Пен. По пътя ще спрете в село Skoon, прочуто със своите гигантски тарантули. Ще имане възможността да опитате от местните деликатеси - пържени тарантули и щурци. Пристигане в Пном Пен. Не случайно наричат камбоджанската столица "Перлата на Азия" и „Бисера на Индокитай“. Пном Пен е построен при сливането на три реки – Басак, Саб и Меконг. Следва обиколка на най-известните забележителности в града, след което ще излезете от града, за да посетите „Полетата на смъртта“. Разстоянието до тях е 17 км. Връщане в хотела. Нощувка в Пном Пен.

ДЕН 9:
От ПНОМ ПЕН трансфер до границата с Виетнам и до град ХО ШИ МИН
Закуска. Трансферът до границата с Виетнам продължава около 4 часа (той е без екскурзовод). Пристигане на граничния пункт Bavet/Moc Bai. Уреждане на митнически и визови формалности. На Moc Bai, ще ви посрещане вашия виетнамски екскурзовод и ще осъществите трансфера до хотела в град Хо Ши Мин. Градът все още е известен като Сайгон и е най-големият град във Виетнам. Вибриращ с енергия и иновации, градът е икономическото сърце на Виетнам и главният център на южния регион. Той е космополитен и динамичен. Градският му пейзаж, съчетава старото и новото. Нощувка в Хо Ши Мин.

ДЕН 10:
Целодневна екскурзия от HOCHIMINH - BEN TRE (ДЕЛТАТА НА МЕКОНГ) с обяд
Закуска. Този ден е посветен на делтата на река Меконг и нейните жители. Делтата на река Меконг, разпростряла се на много голяма площ, покрита с кокосови насаждение, плодни дръвчета и градини е една от основните забележителности на Южен Виетнам. Сутринта вашият екскурзовод ще ви вземе от хотела и ще започне вашето водно приключение. С лодка по реката ще стигнете до традиционна фабрика за тухли, за да видите ръчното им производство, един запазен занаят от миналото. Ще поемете по криволичещия канал Cai Son. По бреговете му ще видите кокосови плантации. Ще посетите работилница, в която се обработват кокосовите орехи. Ще видите етапите на обработката. След това по един малъ канал ще стигнете до работилница за производството на кокосови бонбони. Отново традиционно ръчно производство. Ще можете да ги опитате, да похапнете местни плодове и да послушате традиционна музика от Южен Виетнам. Водната ви разходка ще продължи и ще ви отведе до място, където се произвеждат рогозки, използвани за спане. Качени на най-използваното превозно средство в Азия, тук, ще навлезете в кокосова плантация Nhon Thanh и ще стигнете в скритото в джунглата селце Thuan Dien. Ще Продължите с лодка по сенчест канал до кея Cai Tac. Там ще обядвате в местен ресторант край реката. След обяда отново ще пътувате с лодка из делтата, докъто стигнете кея Chet Say, последния пункт от екскурзията. Връщане в хотела. Нощувка в хотел в Хо Ши Мин.

ДЕН 11:
Полудневен тур на ГРАД ХО ШИ МИН – трансфер до летището и отпътуване
След закуска напускане на хотела. Ще разгледате град Хо Ши Мин по време на полудневния тур. Вашият екскурзовод ще ви изпрати до летище Tan Son Nhat International Airport за обратния полет към България.

ДЕН 12:
ПРИСТИГАНЕ В СОФИЯ *
  • Датата и часа на пристигане в София зависят от това, дали полетът от град Хо Ши Мин ще е през Кула Лумпур и Доха или само през Доха.
Пакетна цена на човек в двойна стая 2351 евро / 4598 лв.
Важно: пакетната цена е изчислена при цена на двупсочния билет 867 евро. При промяна на цената му пакетната цена ще бъде преизчислена.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Самолетен билет София – Ханой – Хо Ши Мин – София с включени летищни такси, ръчен багаж, кабинен багаж до 7 кг, чекиран багаж до 25 кг.
• 9 нощувки в хотелите дадени по-долу:
8 нощувки със закуски Ханой (2), Нин Бин (1), Сием Рийп (2), Пном Пен (1), гр. Хо Ши Мин (2)
1 нощувка със закуска, обяд и вечера на круиза в Ха Лонг
• Всички екскурзии, описани в програмата.
• Опитен английско говорящи екскурзоводи по време на всички екскурзии и трансфери (с изключение на трансфера от Пном Пен до границата с Виетнам).
• Всички трансфери по програмата са индивидуални, с климатизиран 7-местен микробус (с изключение на трансфера до залива Ха Лонг, който се осъществява с шатъла на круизния кораб).
• Хранения, както са описани в програмата: 9 закуски (едната може да е брънч), 2 обяда, 1 вечеря.
• Входни такси за забележителностите, описани в програмата.
• Минерална вода.
• Писмо одобрение за виетнамска виза.
• Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 20 000 евро (за лица до 65 години. За 65+ години автоматично се начислява увеличение).

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Билет за вътрешния полет от Ханой до Сием Реп – около 220 щ.дол. (Цената се потвърждава в момента на резервацията и е платима в лева по фиксинга на деня на плащането).
• Ранно настаняване в хотелите и късно напускане.
• Хранения, които не са описани в програмата.
• Лични разходи като мини бар, пералня, телефон, напитки и др. Всички услуги, които не са описани в програмата.
• Визи на летището (25 щ.дол. виза за Виетнам и 30 щ.дол. виза за Камбоджа) или Evisa за Виетнам 65 щ.дол. за многократни влизания
• Застраховка „Отмяна на пътуването“ (препоръчваме сключването й). Срокът за сключването й може да стане до 3 дни след резервацията, но не по-малкоот 20 дни преди датата на пътуването.
• Бакшиши (детайлите са по-долу)

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ И ПЛАЩАНЕ:
При резервацията се заплаща 50% от стойността на пакета. Останалите 50% се заплащат 45 дни преди датата на заминаване.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛИРАНЕ:
Записаните туристи имат право да прехвърлят правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети, но не по-късно от 2 месеца преди отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с преиздаването на билетите.

СТАНДАРТНИ ТАКСИ ЗА АНУЛИРАНЕ:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
2/ от 64 до 35 календарни дни преди датата на отпътуване - 50% от общата цена на организираното пътуване в лева;
3/ под 34 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване в лева;
Няма минимален брой туристи за осъществяване на пътуването : 2
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването : 2

Необходими документи:
• Международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
• Няма изискване за задължително ваксиниране
• Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
Визови изисквания
• За Виетнам е необходима многократна виза. За издаването й се представя писмо за приемане (предоставя се от нашите местни партньори). Визата може да се издаде при пристигане на летището – цена 50 щ.дол. , или Е-виза – 65 щ.дол. (включително таксата за подпечатването й).
• За Камбоджа визата се издава на летището при пристигането – 30 щ.дол.

СПИСЪК НА ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

Destination Hotel / Train / Boat
HA NOI THE Q HOTEL; Executive Deluxe; https://theqhotel.com.vn/
NINH BINH NINH BINH HIDDEN CHARM; Deluxe; www.hiddencharmresort.com
HAI PHONG/ HA LONG PEONY CRUISE (BIG BAY GROUP); Cabin first floor; www.peonycruises.com
SIEM REAP TARA ANGKOR HOTEL; Superior room; https://taraangkorhotel.com/
PHNOM PENH PALACE GATE HOTEL & RESIDENCE 4*; Studio room; https://palacegatepp.com/
HO CHI MINH EDEN STAR HOTEL SAIGON; Premium Deluxe; www.edenstarsaigonhotel.com


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
Местните бакшиши са обичайни в Индокитай. Това обаче често може да доведе до неудобств, защото не винаги се знае кога е подходящо да се дадат и колко. За ваше удобство, нашите местни партньори, които са с дългогодишен опит в предоставянето на най-доброто обслужване на клиентите, поемат тази грижа, така че вашият екскурзовод ще се заеме с този аспект от вашето пътуване вместо вас. Той също така гарантира, че платените суми са разумни за вас, но все пак справедливи за местните хора.
Сумата е посочена по-долу за ваша справка.
• За група от 2 – 4 човека: US $ 5 - 7/ човек/ден