ТАЙЛАНД – ПРИКЛЮЧЕНИЯ МЕЖДУ ДВЕ МОРЕТА С ВКЛЮЧЕНА ПОЧИВКА В КУРОРТА КРАБИ - Rozzi Travel

 

ТАЙЛАНД – ПРИКЛЮЧЕНИЯ МЕЖДУ ДВЕ МОРЕТА С ВКЛЮЧЕНА ПОЧИВКА В КУРОРТА КРАБИ

 
Програма
Самолет Пътуване със Самолет
12 дни / 10 нощувки
София- Пукет- София
 
Цена от:
1673 €
 
Дати: 04.11.2018; 18.11.2018м 02.12.2018; 16.12.2018; 06.01.2019; 20.01.2019; 03.03.2019; 17.03.2019; 07.04.2019; 21.04.2019; 05.05.2019; 19.05.2019.

ДЕН 1 СОФИЯ - ПУКЕТ
Отпътуване от летище София с полет на Катарските авиолинии или Турските авиолинии.

Ден 2 ПУКЕТ – КАО СОК (290 КМ, 6 Ч)
Пристигане на летище Пукет. След граничните формалности ще бъдете посрещнати от местен представител.
Трансфер до Националния парк Као Сок (Khao Sok ), разположен между Андаманско море и Сиамския залив, част от Южнокитайско море.
Паркът се гордее с най-обширните девствени гори в Тайланд, смятани същевременно за едни от най-старите тропически гори на планетата. Някои от удивителните особености на парка включват огромни варовикови скални образувания, които се издигат драматично над девствени езера, дълбоки долини, загадъчни пещери и много други. Ако имате късмет, може да зърнете някои от многобройните видове диви животни, които живеят в парка, включително слонове, леопарди, мечки, гибони и дори тигри. След посещението ще се настаните в хотела, където ще прекарате тиха и спокойна нощ.


ДЕН 3 . НАЦИОНАЛЕН ПАРК "КАО СОК" – ЕЗЕРО ЧУ ЛАН (66 км - 6 ч)
След закуска в хотела се отправяме към езерото Чу Лан (Cheow Lan) в Националния парк Као Сок за едно вълнуващо пътуване. Чу Лан е огромно изкуствено създадено езеро, което се отличава с извисяващи се варовикови скали, кристално чиста вода и зашеметяващи гледки. Направете разходка с лодка по езерото, за да видите всички красоти на парка, после се насладете на разходка из в джунглата, по време на която ще разгледате пещера. Ще спрем за обяд в местен ресторант. След приключване на обиколката ще се върнете в хотела за релакс и почивка. Нощувка. в хотел в Као Сок. Включени закуска и обяд. (начало 8:00, връщане приблизително в 17:00).



ДЕН 4 | КАОСОК - КАНОМ (240км - 5ч)
Започнете деня със закуска в хотела, преди да напуснете Као Сок и да се отправите към Сурат Тани. По пътя ще посетите храма Phra Boromathat в Chaiya, който датира от осми век. Този храм е запазил статута си на местно съкровище от незапомнени времена, а за старата пагода в храма разказват, че в нея се съхраняват мощи на Буда. Ще продължим къмо Сурат Тани, където ще сменим превозното средство – ще се качите на традиционна моторна лодка, наричана от местните хора „лодка с дълга опашка“ , с за едночасова обиколка на река Тапи - най-дългата река в Южен Тайланд. Ще минете покрай разположени на брега къщи и ще можете да наблюдавате местния живот в движение. Ще спрем за обяд в ресторант в града, след което ще продължим напред до Tham Khao Wang Thong – пещера, изградена от варовикова и желязна руда, пълна с внушителни сталактити. След посещението й продължаваме към Ханьом, където ще се настаните в хотел за почивка след дългия ден. Включени закуска и обяд. (тръгване в 8:00, пристигане около 18:00)

ДЕН 5 КАНОМ - НАХОН И ТАММАРАТ - ФАТТАЛУНГ (255км - 5 часа)
Тази сутрин продължете пътуването до Nakhon Si Thammarat след закуска в хотела. Пристигате в града, за да посетите Ват Фра Махатат, смятан за най-старият храм в Тайланд с огромната му пагода, наричана от местните жители chedi. Тя се извисява на височина почти 80 метра и е една от най-впечатляващите в Тайланд. Съществуват предположения, че храмът датира от 11-ти век. Продължавате към музея на традиционните в Тайланд кукли на сенките и до дома на техния майстор Suchard Subsin, за да научите за културата на Театъра на сенките. Ще обядвате в местен ресторант, след което пътуването продъжава. Скоро ще стигнете известното с чистия си въздух селце Баан Кири Уонг, което означава "село, заобиколено от планините". Запознайте се с местните жители по време на посещението си в селото и се насладете на красивата гледка към потока и планината, преди да стигнете до последната спирка на деня, Phatthalung. Нощувка в хотела в Phattalung. Включена закуска и обяд. (тръгване в 7:00, пристигане приблизително в 19:30)

ДЕН 6 ФАТАЛУНГ - TРАНГ (130км - 3 часа)
Събудете се рано сутринта за екскурзия до езерото Талее Ной, една от най-важните екосистеми на влажните зони в страната и най-големия резерват за водни птици в Тайланд. Насладете се на живописните гледки от района, където можете да наблюдавате многобройни видове птици около езерото в естественото им местообитание. Ако дойдете през сезона, можете да видите езерото, изпълнено с цъфтящи водни лилии и цветя на лотос. Върнете се в хотела, за да се насладите на закуска и да възстановите енергията си, преди да се отправите към следващите предизвикателства. Продължете пътуването си до Транг, като по пътя посетете пещерата Tham Le Khao Kob. Тук можете да наблюдавате отвътре протичащия през пещерата поток и красивите образувания, които ще ви покаже вашият водач. Завършете деня в Транг, където ще мжете да се отпуснете в хотела или пък да посетите живописния нощен пазар. Нощувка. Включени закуска и обяд. (Тръгване 7:00, пристигане в хотела около 18:00)



ДЕН 7 ТРАНГ - ОСТРОВ ХОПИНГ - КРАБИ (150км - 6ч)
Насладете се на закуска в хотела, след което се пригответе за вълнуваща еднодневна разходка из островите Крадан (Koh Kradan), Моок (Koh Mook ) и Чуак (Koh Chuak). Ще видите Смарагдовата пещера на остров Крадан, ако времето позволява). Тази релаксираща разходка с лодка ще ви отведе до островите, където можете да се насладите на слънце в този земен рай и на красивите белоснежни плажове, кристално чистите води и не на последно място – на вкусния пикник сред природата. Връщане обратно на пристанището, откъдето заминавате за курорта Краби. Настаняване в хотела (тръгване около 7:00, пристигане в хотела около 17:00). Нощувка.
ДЕН 8. КРАБИ
След закуска тръгваме на полудневна екскурзия до малкия остров Кланг (Koh Klang), разположен до устието на река Краби при вливането й в Андаманско море. Ще предприемете разходка с вече познаната ви „дългоопашата“ лодка, а из самия остров, където не е разрешено придвижването с моторни превозни средства, ще се разходите с тук-тук. Тук ще се докоснете до автентичния стил на живот, архитектура и изкуство. Ще можете да видите оризови полета, да посетите някой от занаятчийските работилнички, където майстори по традиционен начин резбоват дървени предмети, рисуват върху тъканите и пр. Ще обядвате в местен ресторант, където ще ви сервират вкусни местни специалитети от прочутата тайландска кухня. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 9-11. КРАБИ
Закуска в хотела. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря.

ДЕН 12. КРАБИ.
Закуска. Трансфер до летище Пукет. Полет до България.


ПАКЕТНА ЦЕНА в евро на човек при настаняване в двойна, тройна стая
Брой туристи Цена на човек
11-15 1687
6-10 1853
3-5 1993
2 2248

Обменен курс 1 евро - 1.95583 лв.

Организиран тур (интернационална сборна група). Минимален брой участници – 2. Екскурзоводското обслужване на място е на английски език (френски, немски, италиански или испански език - по заявка).


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Самолетен билет София – Пукет – София с включени летищни такси
  • Трансфери летище – хотел – летище
  • Транспорт с климатизиран бус/лек автомобил по маршрута
  • 6 нощувки в хотели 3-4* по време на обиколния тур
  • 4 нощувки в хотел Pavillion Queen’s Bay Krabi 4* (или подобен) в делукс стая
  • Всички входни такси в обектите по програмата
  • 10 закуски, 6 обяда, 1 вечеря (без включени напитки)
  • Екскурзоводско обслужване на английски език
  • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро
  • застраховка отговорност на туроператора


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Туристическа виза за Тайланд в размер на 30 Евро за еднократно влизане (туроператорът съдейства за издаване на визата)
  • Хранения, не упоменати в програмата
  • Застраховка Oтмяна на пътуване
  • Допълнителни екскурзии и услуги
  • Лични разходи и бакшиши за шофьора и екскурзовода

Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.