Бали - организирана група с водач - Rozzi Travel

 

Бали - организирана група с водач

 
Програма
Самолет Пътуване със Самолет
9 дни / 7 нощувки
 
Цена от:
Ранни записвания
3468 лв.
 
Дата на отпътуване: 30.03.2019 - 07.04.2019г.

ПЪРВИ ДЕН:
10:15 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 12:15 ч. ,след това отпътуване за Доха с полет на Qatar Airways. Кацане на летището в Доха в 18:05 ч. местно време. Възможност за нощен тур на града с екскурзовод на български (с доплащане 65 лв. Екскурзията се организира при минимум 15 участника и се заявява и заплаща преди пътуването.) - Турът включва фото пауза пред Музея на ислямското изкуство, крайбрежната улица Корниш с гледка към красиво осветените небостъргачи на Доха, старото пристанище и паметника Перла. Следва посещение на пазара Уакъф, където ще имате възможност да посетите магазини за злато и бижута, парфюми, ръчно изработени традиционни за страната изделия, различни видове птици сред които и соколи. Обща продължителност около 2 часа. Завръщане на летището.

ВТОРИ ДЕН:
В 02:45 ч. – отпътуване за летище Денпасар, Бали. Пристигане в 17:30 ч. Трансфер до хотела в Убуд. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотел Alaya Resort Ubud**** или подобен.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Целодневна екскурзия с включен обяд и екскурзовод на български - посещение на храма Тама Аюн – основният храм на кралството Менгви, построен през 1634 г., разходка из автентичния пазар Кандикунинг и посещение на храма Улун Дану – един от основните шиваистки храмове на Бали, намиращ се на бреговете на езерото Братан. Връщане в хотела в Убуд. Вечеря и нощувка в хотел Alaya Resort Ubud**** или подобен.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за почивка в хотелския комплекс или разходка из Убуд. По желание целодневна екскурзия по маршрут Пенглипуран – Кинтамани - Тирта Емпул с включен обяд и с екскурзоводско обслужване на български (с доплащане 97 лв. на човек. Екскурзията се организира при минимум 10 участника и се заявява и заплаща преди пътуването.Посещение на типичното балийско село Пенглипуран, където ще можете да се потопите в автентичната атмосфера, да разгледате къщите и да се запознаете с начина на живот на местните, от времето преди Бали да стане туристическа дестинация. Продължаване към селцето Кинтамани, от което се открива величествена гледка към връх Батур, под който се крие активен вулкан. Обяд в местен ресторант с гледка към езеро Батур. Следобед възможност за посещение на храма Тирта Емпул, известен със своите свещени изворни води, в които хиндуистите от Бали извършват ритуално пречистване. Завръщане в хотела в Убуд. Вечеря и нощувка в хотел Alaya Resort Ubud**** или подобен.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Трансфер до 5-звезден луксозен комплекс в Нуса Дуа – един от най-известните курорти на Бали (45 км). Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка в Nusa Dua Beach Hotel & SPA***** или подобен.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж, спа и почивка в 5-звезден луксозен комплекс. По желание възможност за рафринг по река Аюнг с включен обяд в хотел Royal Pitamaha (с доплащане 99 лв. на човек. В цената се включва екипировка). Връщане в Нуса Дуа. Вечеря и нощувка в Nusa Dua Beach Hotel & SPA***** или подобен.

СЕДМИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж, спа и почивка в 5-звезден луксозен комплекс. По желание – целодневна екскурзия с включен обяд до храма Бесаких (с доплащане 99 лв. на човек. Екскурзията се организира при минимум 10 участника и се заявява и заплаща преди пътуването.), намиращ се на един от склоновете на връх Агунг. Бесаких е най-големият и най-почитаният хиндуистки храм в Бали. Местните го наричат „храмът майка“. В комплекса се намират 23 отделни, но свързани храма, а гледката от склоновете на планината е омагьосваща. По пътя към храма се спира в селцето Батубулан, където може да се насладите на представление с традиционния балийски танц Баронг. Посещение на водопада Тегенунган – една от големите природни забележителности на Бали. След това следва посещение на храма Бесаких. Обядът се прави преди или след храма в зависимост от това колко е напреднал денят, като представлява блок маса в местен ресторант с прекрасна гледка към връх Агунг. Връщане в Нуса Дуа. Вечеря и нощувка в Nusa Dua Beach Hotel & SPA***** или подобен.

ОСМИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж, спа и релакс в 5-звезден луксозен комплекс. Вечеря и нощувка в Nusa Dua Beach Hotel & SPA***** или подобен.

ДЕВЕТИ ДЕН:
Закуска. Трансфер до летище Денпасар. Отпътуване за Доха с полет на Qatar Ariways в 09:25 ч. Пристигане в Доха в 14:00 ч. местно време. Отпътуване за София в 15:50 ч. Кацане на летище София в 21:00 ч.

Категория Настаняване в 4* или 5* до 01.01.2019 г. Настаняване в 4* или 5* след 01.01.2019 г.
цена на възрастен в двойна стая 3468 лв. 3599 лв.

Екскурзията е деветдневна и включва 3 нощувки в Убуд, 4 нощувки в Нуса Дуа и разглеждане с екскурзовод на храма Аюн и храма Улун Дану. Настаняването е на база полупансион в хотели 4 и 5 звезди. Лети се с редовни полети на Qatar Airways София – Доха – Денпасар и Денпасар – Доха – София (в пакетната цена са включени: летищни такси, чекиран багаж и малък салонен багаж). Вътрешните трансфери в Бали се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

Услуга Цена
Нощен тур на ДохаПрочети повече 65 лв.
Екскурзия до Пенглипуран – Кинтамани - Тирта Емпул с включен обядПрочети повече 97 лв.
Рафтинг по река Аюнг с включен обядПрочети повече 99 лв.
Екскурзия до храма Бесаких с включен обядПрочети повече 99 лв.

      • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока


Цената включва
  • Самолетен билет с Qatar Airways;
  • Летищни такси;
  • Чекиран багаж;
  • Ръчен багаж;
  • 7 нощувки в хотели 4* и 5* на база нощувка със закуска и вечеря;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • Транспорт по програмата;
  • Водач от агенцията;
  • Екскурзоводски услуги по описаната програма;
  • Входни такси в посещаваните обекти.

Цената не включва
  • Разходи от личен характер
  • Специално упоменатите с доплащане екскурзии и услуги;
  • Бакшиши;
  • Медицински застраховки – 2 лв. на човек на ден.



Настаняване :

Alaya Resort Ubud****: курортът се намира на изключително живописно място сред оризови полета и предлага външен басейн и фитнес център. Гостите имат възможност да се възползват и от безплатен следобеден чай и плодове. Луксозно обзаведените стаи разполагат с тераса, а артистично декорираните бани са с мраморен под. Курортът разполага с два ресторанта, в които се сервира индонезийска и интернационална кухня. Предлага се безплатно WiFi.

Nusa Dua Beach Hotel & SPA*****: курортът е разположен сред тропически градини и предлага 3 външни басейна и частен плаж. Хотелът е проектиран, така че да прилича на балийски дворец и предлага най-различни дневни занимания като уроци по балийски танци, гмуркане и водна гимнастика. Луксозно обзаведените стаи разполагат с тераса. Хотелът разполага с няколко ресторанта, в които се сервира както местна, така и интернационална кухня, и с 4 бара, в които можете да опитате местните коктейли. Безплатно WiFi се предлага на гостите на територията на целия курорт.

Допълнителна информация:

* Български граждани пътуват до Индонезия без визи. Нужен е само задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на завръщане.

Местна валута: Индонезийска рупия (IDR)

Общи условия:

  • Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани. Пътуването се потвърждава най-малко 45 дни преди датата на тръгване.
  • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на пакета;
  • Пълно плащане се извършва не по-късно от 65 дни преди датата на отпътуване;
  • При резервации и записване по-късно от 65 дни преди датата на отпътуване, заплащането се извършва еднократно - 100 %;
  • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
  • Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,6 лева;
  • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Анулационни условия:

  • Потребителят може да се откаже от организираното пътуване 85 (осемдесет и пет) или повече дни преди датата на отпътуване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.

    • В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

  • В интервала от 84 (осемдесет и четири) до 65 (шестдесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева.
  • В интервала от 64 (шестдесет и четири) до 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева.
  • Под 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се задържа цялата сума за организираното пътуване
  • Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.

Продължителност на полетите:

  • София – Доха и обратно: около 4 ч. и 30 мин. в посока
  • Доха – Денпасар: около 9 ч. и 45 мин.
  • Денпасар – Доха: около 9 ч. и 35 мин.