Колумбия и Панама

 

Колумбия и Панама

 
Програма
Самолет Пътуване със Самолет
13 дни / 11 нощувки
София-Панама Сити-Панамски канал-Остров Табога-Богота-Гуатавита-Сипакира-Долината Кокора-Саленто-Перейра-Картахена-Панама-София
 
Цена от:
4590 €
 
ПРОГРАМА:

1 ДЕН / СОФИЯ - ПАНАМА СИТИ
Отпътуване от летище София за Панама Сити с полет през транзитно летище. Добре дошли в Панама! Посрещане на летището в Панама сити и трансфер до хотела Ви, настаняване, нощувка в Панама Сити в хотел 4*.

2 ДЕН / ПАНАМА СИТИ – ПАНАМСКИЯ КАНАЛ – ПРИСТАНИЩЕ МИРАФЛОРЕС И СТАРИЯ ГРАД / закуска и обяд
Закуска в хотела. Днес ще започнем екскурзията си с панорамен тур на модерната част на града. Следва да видим Главната Административна сграда на Плавателните Канали, шлюзовете Мирафлорес на Панамския канал - чудо на инженерството от 20-ти век и посетителския център. Тук ще може да наблюдавате работата на Панамския канал и да научим за неговата важна роля в световната търговия, докато съзерцаваме преминаването на огромните търговски кораби, задвижвани само и единствено от силата на водата.Те са част от един от трите комплекта шлюзове на Панамския канал и се намират само на 10 минути от столицата. Ще се се насладите напълно на приказния спектакъл от преминаването на круизни кораби или огромни товарни кораби, наречени Panamax. Обратно в града, ще се разходим през Стария град покрай площад Херера, църквата Сан Хосе (Златният Олтар), Шато Арч (стара Доминиканска църква), Площад Боливар, Катедралата и Пощата. Обяд по време на тура. Пожелание: Круиз по залез слънце в Панама Бая: 70 евро / на човек. Нощувка в Панама Сити.

3 ДЕН / ПАНАМА СИТИ – ОСТРОВ ТАБОГА – ПАНАМА СИТИ / закуска и обяд
Закуска. С ферибот ще се придвижим до остров Табога, разположен в Тихия океан.При пристигане в Табога посещение на живописния град и втората най-стара църква на континента, построена в началото на 16 век. Продължаваме с кратка разходка до върха на острова по малка пътечка, за да се насладите на красивите гледки към Тихия океан и Панамския Залив. Обяд. След обяд свободно време за плаж, преди да се върнете в града. Трансфер до хотела. Нощувка в Панама Сити.

4 ДЕН / ПАНАМА – БОГОТА / закуска и вечеря
Закуска. Трансфер за полет Панама – Богота. Посрещане на международното летище на Богота "Ел Дорадо" от наш представител. Трансфер до хотела. На обширно плато в Андите, на надморска височина от 2600 метра, столицата на Колумбия, с население от близо 8 милиона, е културен и икономически център на страната, но и динамичен и модерен метрополис. Настаняване в хотел 5*. Вечеря. Нощувка в Богота.

5 ДЕН / БОГОТА закуска и вечеря
Закуска. Денят ни започва с посещение на един от най-важните пазари в Богота, където можете да намерите голямо разнообразие от екзотични плодове и зеленчуци. Това цветно и уханно място ще събуди сетивата ви. Казват, че в Колумбия има плод за всеки ден от годината. Дегустация на тропически плодове на пазара. Продължаваме към историческия център на столицата. Разходка из Канделария - колониалния квартал на Богота, ще ни позволи да почувстваме какво е бил „Санта Фе от Богота“ някога: очарованието на неговите къщи наречени "casonas" с техните ярки цветове и цветни дворове; но също и неговите площади като Plaza "Chorro de Quevedo" със своите тесни улички, символ на създаването на Богота и място за срещи на артистите бохеми. Ще продължим до площад Боливар или Плаза Майор, историческо място в Колумбия, където ще разгледаме Капитолия, Кметството, Дворецът на правосъдието, катедралата Примада, параклисът Саграрио и "La casa Nariño" - официалната резиденция и основно работно място на президента на Република Колумбия. Посещение на фондация Ботеро (затворена във вторник), очарователна колониална къща,
където ще се възхитите на колекция от творби на най-известния колумбийски художник, заедно с много шедьоври на най-големите импресионисти и модернисти, като Дали и Пикасо. Следва църквата Санта Клара (затворена в понеделник). Бивш храм, датиращ от 17 век, сега един от най-важните музеи за религиозно изкуство в страната. След това ще се разходим по известната пешеходна алея „Септима“, за да стигнем до Музея на златото (затворен в понеделник), за да откриете най-голямата колекция от златни монети и металургията на различните предколумбови култури в Латинска Америка. Посещение, което ще ни потопи в историята преди Завоеванието. Трансфер до хотела. Вечеря с с 8 степенно меню. Нощувка в Богота.

6 ДЕН / БОГОТА-ГУАТАВИТА-СИПАКИРА-БОГОТА / закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване за местността Гуатавита, намираща се на 1h30 път с автобус от Богота. Пристигнали там ще започнем посещението на Лагуната Гуатавита. Пеша, ще се разходим до върха на хълма, за да наблюдаваме лагуната, която отразява небето като огледало в идиличната обстановка на върховете на Андите. Това е свещено място за местните жители на Муиска, защото именно тук техните предци са извършили церемонията по тронизирането на техния нов "Cacique" (вожд) с ритуал, състоящ се в принасяне на златни предмети на "Madre Tierra (майката земя). Това е известната легенда за Ел Дорадо. Продължаване към град Зипакира. Посещение на Солената катедрала. Тази катедрала, издълбана в скалата, е потопена в дълбините на земята над 8500 km2 (и повече от 4 хектара на открито). Това е голямо архитектурно произведение, истински храм със сакрален характер. Вътре катедралата е разделена на три основни пътеки: една пътека, водеща до Кръстната станция, друга до купола, а последната дава достъп до спалните, горните балкони и двора. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Богота.

7 ДЕН / ОТКРИВАНЕ НА КУЛТУРАТА НА КАФЕТО / закуска, обяд и вечеря
Закуска. Трансфер до летище Ел Дорадо за полет Богота – Армения 08:59 / 10:04). Пристигане и трансфер до кафе Хасиендата (20 минути трансфер). Типичен обяд и откриване на културата на кафето, където ще ни бъде обяснен целият процес, от прибирането на реколтата до чашата. Това потапяне в света на кафето ще ни позволи да открием методите за събиране и селекция на зърната, но и процеса на сушене и печене на семената до получаване на крайния продукт с отличното качество. Ще завършим посещението с чаша ароматно кафе. Трансфер и настаняване в хотел MOCAWA 4*. Нощувка в Ла Тебайда.

8 ДЕН / ДОЛИНАТА КОКОРА – САЛЕНТО / закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване за село Саленто, където можете да отидете многократно и винаги ще запази магията и очарованието на първото посещение. С цветни колониални къщи, музиканти по уличните ъгли, невероятно разнообразие от занаяти. Това очарователно село типично за района на кафето е задължително за всеки, който посещава Колумбия. Трансфер до Cocora Valley с Jeep Willys (30 минути трансфер). Jeep Willys бяха внесени в Колумбия след войната, за да позволят на фермерите да се придвижват по-лесно в този планински регион. Джипът Willys все още има тази функция, но се използва и като туристически транспорт. Населена с гигантски палми, които изглеждат по-близо до небето, отколкото до земята, долината на Кокора е опияняващо място с рядка красота, която изненадва с разнообразието на своята фауна и флора на зеленина с множество нюанси. Кратка разходка в средата на Восъчните длани. Трансфер до ресторанта, разположен близо до село Саленто за обяд по желание. След обяд дегустация на едно от най-добрите кафета в Колумбия в село Саленто (включено 1 еспресо или дълго кафе/човек). Свободно време в Саленто, за да откриете оживените му улици и магазините за занаяти. Връщане в хотела следобед. За да завършим този ден, ще опитаме Tejo, традиционна колумбийска игра! Играта се състои от взривяване на петарда с метално камъче, хвърлено от определено разстояние от целта (включена 1 бира / човек). Вечеря. Нощувка в Ла Тебайда.

9 ДЕН / ПЕРЕЙРА – КАРТАХЕНА / закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване за летище Перейра. Полет Перейра – Картахена (13:44 / 15:00). Пристигане в Картахена и трансфер хотел 4*. Настаняване. Коктейл по залез на стената на историческия център. Вечерта, след обиколката ще вечеряте в историческия център на Картахена, много добре известен със своята архитектура. Тук ще намерите голямо разнообразие от барове, можете да слушате местните музиканти, които свирят салса, кумбия, валенато..., да се насладите на терасите и типичните стари улици, където да изпиете чаша от любимата си напитка, наслаждавайки се на изгледа към Карибите. Нощувка в Картахена.

10 ДЕН / КАРТАХЕНА / закуска, обяд и вечеря
Закуска. Пешеходен разходка до главния кей (15 минути). Трансфер с корабче до един от островите Росарио (1ч трансфер). Архипелагът Росарио е един от 56-те природни парка в Колумбия. Разположен само на 35 км от Картахена, той се състои от 27 коралови острова. Пристигане на острова и напитка за добре дошли. Отпуснете се на частния плаж с кристално чиста вода. Обяд в ресторанта на курорта. Ще имате възможност за няколко вида дейности по избор като гмуркане с шнорхел, масажи или гмуркане. Трансфер обратно до Картахена. Пристигане на кея и обратно към хотела. Вечеря в ресторант в близост до хотела. Нощувка в Картахена.

11 ДЕН / КАРТАХЕНА / закуска и вечеря
Закуска. Сутринта ви предлагаме да се върнете към историята, като се разходите по улиците, където всяка има свое име и пази интересни анекдоти. Картахена страда от нападенията на пиратите и е първият испански бастион в Америка. Най-именитият е Франсис Дрейк! Като се огледате, във всеки ъгъл ще видите паметник, историческа сграда или къща, стара църква, стени, улично изкуство, хора, които свирят или танцуват, и още изненади... Посещение на кварталите Санто Доминго, Сан Диего и църквата Сан Педро Клавер, площад де ла Адуана, Torre del reloj и дворецът на Инквизицията. (Входът за двореца не е включен в цената). Свободно време. Вечеря. Нощувка в Картахена.

12 ДЕН / КАРТАХЕНА – ПАНАМА – СОФИЯ
Закуска. Трансфер за полет до София през Панама.

13 ДЕН / София.
Пристигане в София.

Дата на тръгване Дата на връщане Цена
17.01.2024 29.01.2024 4590.00 € / 8977 лв.
15.03.2024 27.03.2024 4590.00 € / 8977 лв.

Цената включва:
Самолетен билет София - Панама – София с турски авиолинии
Самолетен билет Панама – Богота
Самолетен билет Богота - Армения
Самолетен билет Перейра – Картахена
Самолетен билет Картахена – Панама
Летищни такси
Всички трансфери по програмата
3 нощувки в Панама Сити в хотел 4*
3 нощувки в Богота в хотел Bioxury 4*
2 нощувки в района на кафето в хотел Mocawa Resort 3*+
3 нощувки в Картахена в хотел Santa Catalina 3*+
11 закуски
4 обяда
8 вечери
Туристическа програма в Панама Сити
Шлюзовете Мирафлорес на Панамския канал
Посещение на остров Табога
Туристическа програма в Богота
Туристическа програма в Гуатавита
Туристическа програма в Сипакира с посещение на Солната Катедрала
Какаов тур в региона на кафето
Посещение на плантация за кафе
Посещение на долината Кокора – восъчните палми
Посещение на Саленто
Посещение на Канделария
Посещение на фондация Ботеро
Разходка с джип Willys
▪ Дегустация на кафе
▪ Игра Tejo
Коктейл в историческия център
Еднодневна обиколка на Лос Росариос
Посещение на историческия център на Картахена
Минерална вода по време на хранене.
1 бутилка вода по време на дългите автобусни трансфери.
Описаните дейности и входните такси за обектите, посетени в програмата.
Местни екскурзоводи по програмата
Водач - преводач от България
Чекиран багаж 23 кг и 7 кг ръчен багаж
1 комплект за посрещане, включващ: чанта, брошура "Осмисли пътуването си", карта на страната, картичка, 1 адаптер / за двойки и 1 комплект на човек за пътуващи сами

Цената не включва:
Дейности, които не са описани като включени
Настаняване в единична стая – 847 EUR
Изхранване, което не е описано като включено
Бакшиши за водачите
Медицинска застраховка с покритие 15000 евро - до 70 години - 30 лева
Медицинска застраховка с покритие 15000 евро - над 70 години - 60 лева
Круиз по залез слънце в Панама Бая: 70 евро /на човек

Допълнителна информация:
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА ИЛИ ПОДОБНИ :
ПАНАМА СИТИ -CENTRAL HOTEL PANAMA****
BOGOTA : BIOXURY (https://fr.bioxury.com/)
COFFEE REGION / LA TEBAIDA : MOCAWA (https://www.hotelmocawaresort.com)
CARTAGENA : BASTION (https://www.santacatalinahotel.com.co/)

Необходими документи:
Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от дата на приключване на екскурзията

Начин на плащане:
Депозит: 2000 евро в брой в офис на ТА „Оданс Травел" или по банков път
доплащане: 45 дни преди датата на заминаване

Анулации и нустойки:
  • при повече от 90 дни преди датата на заминаване - няма
  • от 90 до 45 дни преди заминаване се удържа внесеният депозит
  • от 45 до 0 дни преди заминаване – 100 % от стойността на екскурзията

Допълнителна информация:
Програмата се провежда съобразно часовете на полетите
Обслужването от местните екскурзоводи е на английски/испански език, с превод на български
език от екскурзовода – преводач на групата.
Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15 човека.
Срок за уведомление при недостигнат брой туристи: 30 дни преди датата на пътуване.