Нова Година и Коледа

 

Коледни базари в Брюксел, Гент и Брюж/ Белгия - самолетна екскурзия

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Хотели
Самолет Пътуване със Самолет
4 дни / 3 нощувки
София-Брюксел-София
 
Цена от:
396 €
 
Дати на отпътуване : 2/12/2017, 9/12/2017, 16/12/2017

Промоционална цена от 396 евро за записвания до 30/11/2017.

На 9/12/2017 водач от България, ъпгрейднати трансфери и отстъпка от цената на еднодневната екскурзия до Гент и Брюж


Посетете Белгия в най-приказния период на годината – в навечерието на Коледа и усетете магията на празника, когато градовете обличат красиви премени, витрините заблестяват още по-силно, улиците са изпълнени с празнично оживление, а във въздуха витае очакването на празника, на подаръци и на нещо хубаво, което ще се случи. Големият площад в Брюксел в продължение на целия месец декември е в центъра на празника. 240 малки дървени къщички са разположен на повече от 2 киловетра, между Големия площад и площада Сент Катрин. можете да си купите различни вкусотии и да отнесете като спомен предмети на изкуството и занаятите. Приказните Гент и Брюж стават още по-приказни. Потопете се в празничната атмосфера, опитайте прочутите белгийски гофрети, изпийте чаша горещ шоколад или тъмна бира, похапнете от неповторимия белгийски шоколад, купете нещо за спомен от празничните базари и най-важното, отнесете спомена за празнична Белгия.

Програма :

Ден 1: София – Брюксел

Заминаване от Терминал 1 с полет на Wizz Air до Шарлероа. Трансфер до Брюксел (Gare du Midi).
Брюксел е столицата на Белгия и столицата на Европа. Главните му забележителности са красивата сграда на Борсата, прочутият Голям площад (la Grande Place) , който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство с изящната готическа сграда на Кметството и ансамбъла от барокови къщи, символа на Брюксел „Пикаещото момченце“ (Manneken – Pis), Халите Сен Гери, прочутите брюкселски калкани, украсени с рисунки на най-емблематичните комикс герои, Галерията на кралицата, Кралския дворец, типичните за Брюксел естамине (estaminets), в които можете да опитате една от 2735-те белгийски бири. Най-добрият начин да се разгледа Брюксел е с туристическите автобуси Hop on Hop off, които имат многобройни спирки до различните забележителности. Можете да се качвате и слизате когато и където пожелаете в рамките на периода, за който имате билет (в пакета е включен 24-часов билет).

Коледният пазар в Брюксел се организира на Големия площад (la Grand-Place de Bruxelles), около Борсата (la Bourse), на площад Света Катерина (Sainte-Catherine) на площада Place de la Monnaie и на Рибния пазар (Vismet). От 25 ноември 2017 до 1 януари 2018 се издигат над 250 дървени къщички. В тях можете да намерите разнообразни идеи за подаръци и неустоими предложения на местната гастрономия. Големият площад се осветява целия като гигантско коледно дърво. На него се издига и голямата коледна елха на Брюксел и огромно виенско колело с височина 55 метра. Гледката, която се разкрива от него, спира дъха. Коледният базар на Брюксел работи до 22 ч.
По време на Коледния базар в Брюксел тече и програмата „Зимни удоволствия“ (“Plaisirs d’hiver“), която се състои от многобройни паралелни прояви като концерти, изпълнения на улични артисти, процесии и паради и голяма ледена пързалка с площ 740 м2 на площада Place de la Monnaie. Нощувка.

Ден 2: Брюксел – Гент – Брюж – Брюксел

Още един ден за разходки, разглеждане на Брюксел и шопинг или за еднодневна екскурзия да Гент и Брюж и техните коледни базари (допълнителна, по желание ).
Гент е град във Фландрия, разположен на около един час път северно от Брюксел. Обиколката на Гент включва всички исторически сгради, с които Гент е известен: Катедралата Свети Бавон, истински шедьовър на готиката, понастоящем седалище на епархията на Гент (отвън, в неделя катедралата е затворена). В нея се пазят различни скулптури и картини, сред които блести прочутата "Поклонение на Божия Агнец" на братята Ван Ейк; площада Сейнт-Баафплейн с 91-метровата градска кула Белфорт (включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство); импозантна катедрала Синт-Никласкерк (Църквата на Св. Николай); укрепения замък на Графовете на Фландрия.
Коледният пазар на Гент е разположен в подножието на кулата Белфорт. 50-тината къщички са изградени в съответствие с еко изискванията на стандарта FSC. На коледния пазар на Гент ще можете да намерите идеи за празничните подаръци. И трябва да забравите за диетите, защото не може да не се изкушите от гофрети, палачинки и всякакви коледни вкусотии.
Брюж носи славата на най-красивия град в цяла Белгия. Красивите фламандски къщи многобройните канали, белите лебеди и незменните бира, пържени картофи и шоколад се превръщат в една комбинация, на която никой не може да устои. Това обяснява милионите туристи (според различни данни са от 3 до 4 милиона годишно), които посещават Брюж. Центърът на града е включен в списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Обиколката на Брюж включва Любовното езеро (Minnewater) с лебедите, Бегинажите (Beginage), църквата Нотр Дам (Onze-Lieve- Vrouwekerk) със статуята на Микеланджело (по желание), Големия площад (Markt) с 83-метровата кула с часовника и камбанарията с 47 камбани (Befroi de Bruges), , Катедралата на Светата Кръв.
Коледният базар на Брюж се организира от 19 ноември 2017 до 3 януари 2018 година в самия център на града, на Големия площад и на улица Симон Стевен. На Големия площад (Markt) се разполагат дървени къщички, в които се продават коледни стоки, подаръци, изработени от местните занаятчии. На много места се предлагат топъл шоколад, греяно вино и джин. Ако искате да си купите коледна украса или дрехи, то трябва да посетите другата част на базара, която е на улица Симон Стевен (Simon Stevin).
Връщане в Брюксел. Нощувка.


Ден 3: Брюксел

Това е денят, през който всеки може да се отдаде на предпочитаните си занимания. Можете да отделите още време за Коледния базар на Брюксел или да посетите другия символ на белгийската столица – Атомиом и намиращата се непосредствено до него Мини Европа. Или да посетите музеите на Брюксел: Музея Магрит (Musée Magritte) за сюреалистично изкуство, Центъра на комиксите (Le Centre belge de la bande dessinée) с неговите няколко хиляди квадратни метра площ, посветени на комиксите, Кралския музей за изящни изкуства (Musée royal des beaux-arts). Можете да се отдадете на шопинг. Но каквото и да правите, не може да не отделите време да опитате от 600 вида бира, да я придружите с типичните за Белгия пържени картофи, да опитате вкусните гофрети и, разбира се, да се изкушите от белгийския шоколад. Нощувка.


Ден 4: Брюксел – Шарлероа – София

Напускане на хотела. Трансфер от Gare du Midi летище Шарлероа за полет към София.


Пакетни цени:
• 396 евро/ човек в двойна стая в хотел Floris Ustel 3* или подобен за ранни записвания до 30 ноември 2017. 436 евро/ човек в двойна стая след 30 ноември 2017.

• 488 евро/ човек в двойна стая в хотел NH Du Grand Sablon 4* или подобен за ранни записвания до 30 ноември 2017. 528 евро/ човек в двойна стая след 30 ноември 2017.

Пакетните цени включват:
• Самолетен билет с включени летищни такси
• Голям салонен багаж
• Трансферите от/до летището Шарлероа до Брюксел/ Gare du Midi (за 9/12 трансфер от/до хотела)
• 3 нощувки със закуски в избрания хотел
  • Обиколка на Брюксел с туристически автобус Hop on Hop off с аудиогайд на 9 езика - 24-часов билет
  • за 9/12 водач от България
• Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро

Пакетните цени не включват:
• Чекиран багаж до 20 кг (68 лв/ 75 лв на багаж на посока)
• Доплащане за трансфера до хотела от /до летището Шарлероа - 30 евро/човек (не важи за 9/12, когато е включено в цената)
• Хранения и напитки, които не са упоменати като включени в цената
• Входните такси (освен, ако не е изрично посочено, че са включени в цената)
• Еднодневна екскурзия до Гент и Брюж около 9 и половина часа – 48 евро/човек/ 36 евро за дата 9/12/2017 )
• Допълнителни услуги
• Лични разходи


ЗАБЕЛЕЖКA:

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.


Минимален брой участници за осъществяване на програмата - 20 туристи.

Срок за уведомление за ненабран минимален брой участници:- 14 дни преди датата на отпътуване.


Условия за записване:

Депозит 50% от стойността на пакета

Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване


Необходими документи:

Лична карта

За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.


Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи възможността за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване".


  • Полетна информация
2/12, 9/12 и 16/12 - София 5,45 ч - Шарлероа/Брюксел 7,40 ч
5/12, 12/12 и 19/12 - Шарлероа/Брюксел 8,15 ч - София 11, 55 ч

Всички времена са местни

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Еднодневна екскурзия до Гент и Брюж – градове от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО
Начален час – 8,30 ч. Продължителност 10 - 11 часа, цена 46 евро (90 лв). Провежда се на английски. Тръгване от хотела или от сборен пункт в близост до него. След около едночасово пътуване се пристига в Гент. Посещение на историческия център - катедралата "Свети Бааф" , където се намира дом на световноизвестната късно-средновековна живопис "Поклонение пред мистичния агнец" на братята Ван Ейк (по желание, входната такса не е включена в цената). По време на обиколката на града ще видите всички исторически сгради, с които градът е станал известен: Камбанарията (включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство), църквата "Св. Никола" и укрепения замък Гравенстеен. Следва пътуване през Фландрия, ниската равнинна част на Белгия. Град Брюж е известен като „Северната Венеция“, заради множеството канали, които го пресичат. Запознаването с града започва с Езерото на любовта Minnewater и бегинажите Beguinage. Пешеходната обиколка продължава с Църквата на Дева Мария със статуята на Мадона от Микеланджело, Пазарният площад с Камбанарията и Централния площад и с Базиликата на Светата кръв. По желание обиколка с лодка по каналите (допълнително). Връщане в Брюксел.

Шоколадов тур на Брюксел с дегустации
Провежда се на английски, а за френски и испански по запитване. Начален час - 14 ч. Продължителност 2 часа, цена 31 евро (61 лв). Тур в центъра на Брюксел на най-добрите магазини за шоколад. Запознаване с историята на шоколада и развитието на това кулинарно изкуство в Брюксел. Дегустация на изделията на най-добрите белгийски производители на шоколад.

Полудневна екскурзия до Антверпен
Начален час 12,45 ч тръгване от хотела (необходимо е да сте на рецепцията в 12,30 ч). Провежда се на английски. Антверпен е вторият по големина град в Белгия и второто по големина пристанище в Европа. Той е и родният град на Рубенс. Антверпен е запазил архитектурата на отминали епохи. Ще посетите старата крепост, откъдето ще започне пешеходната обиколка. Тя включва Големия площад (Grande Place, Grote Markt) с Кметството, Къщите на Гилдиите и статуята на Брабо, катедралата Нотр-Дам (Cathédrale Notre-Dame d’Anvers , Onze-Lieve-Vrouwekathedraal), която е най-голямата катедрала в Бенелюкс. Тя е забележителна и с 4 шедьовра на майстора на фламандския барок Рубенс (входът в катедралата е включен в цената на екскурзията); Следва посещение на бароковата църква Каролус Боромеус, издигната през 17 в. от йезуитите и декорирана от Рубенс. Свободно време за разглеждане на града, след което автобусът ще ви отведе до пристанището. Там се намира новият MAS музей (съкращение от Museum aan de Stroom – Музей на реката), който привлича с необичайната си архитектура и с над 6 000 произведения на изкуството, които могат да се видят там. Ще се насладите на прекрасната панорамна гледка, която се разкрива от 9-ия етаж. Следва посещение на Диамантния павилион, за да разберете защо Антверпен е световен диамантен център. Завръщане в Брюксел. Цена 37 евро/ човек (73 лв).

Бирен тур
Начало в 18,45 ч. В продължение на 4 часа ще се запознаете с огромното многообразие на над 2 000 вида белгийски бири и ще опитате 8 от тях, придружени със снаксове. Турът започва в 18,45 и продължава до 23 часа. Ако изберете да го направите в празничната вечер ще можете директно след това да се включите в новогодишното празненство на открито. Цена 90 евро/човек (176 лв).

Шоколадов тур и 45-минутно ателие за ръчно производство на бонбони
Начало в 8,45 ч и край в 13 ч. След посещение на шоколадовите бутици на най-известните белгийски марки и дегустации (Wittamer, Neuhaus, Godiva, Pierre Ledent и Chocopolis) ще вземете участие в 45-минутното шоколадово ателие, в което ще научите как да правите ръчно изработени бонбони и шоколадови великденски яйца. Цена 70 евро/човек (136 лв).

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България.