Екскурзия в Лисабон - 20-24 септември - Rozzi Travel

 

Екскурзия в Лисабон - 20-24 септември

 
Програма
Самолет Пътуване със Самолет
5 дни / 4 нощувки
София-Лисабон-София
 
Цена от:
824 €
 
Резервирай дата:
 



Програма на екскурзията:


20 септември - четвъртък.


Отпътуване за Лисабон в 20:50. Кацане на летище Лисабон в 23:00. Посрещане от представител на туроператора и групов трансфер до хотел VIP Arts 4* с перфектна локация в модерната част на Лисабон. Настаняване. Нощувка.

21 септември - петък.
Закуска. Панорамна обиколка на удивителния Лисабон с местен екскурзовод на български език. Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Разглеждане на историческия център на града, запазил автентичен облик: булевард Независимост, площада на Реставраторите,площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площада на Търговията. Преминаване под Моста 25 април към квартал Белен и площад Алфонсо Албакърке. Тук се намира впечатляващия манастир Жеронимуш и известната кула Белен от 16 век. Разглеждане на Паметника на Първооткривателите/отвън/ и дворецът Белен /отвън/.Връщане до квартал Алфама, най-старият квартал на града. Свободно време. Нощувка. По желание: вечеря с шоу фадо. По време на вечерята с национални португалски ястия и напитки се редуват представления на тъжни романси и пламенни португалски танци. Продължителност: 20:30-23:00. Цена 65 евро на турист, деца до 12 г. 35 евро. Цената включва: трансфер хотел - ресторант - хотел, вечеря с напитки и представление от професионални музиканти.


22 септември - събота.
Закуска. Свободен ден.Нощувка.

Екскурзии по желание: Целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език в Синтра с Двореца Кинта де Регалейра - нос Кабо де Рока - Ещорил - Кашкаиш. Цена при минимум 15 туристи - 70 евро на турист, деца до 12 г - 35 евро на турист. Входът за Двореца Кинта де Регалейра не е включен в цената на екскурзията. Продължителност на екскурзията: 8:00-18:00ч. В цената са включени слушалки по време на екскурзията. Старинният мавритански град Синтра още през Средните векове се превръща в лятна резиденция на португалските крале. Той е една безценна перла на Португалия, разположена сред прохладната зеленина на евкалипти, вековни кедрови и палмови дървета. Разглеждане на тайнственото имение Кинта де Регалейра. Негов собственик през 19 век става милионерът Антониу Монтейру, който построява причудлив дворец с извити стълби и тайни входове, с невероятни „райски” градини. В уникалните градини на двореца могат да се видят балкони, панорамни тераси, беседки, водопади, скулптури и малки езерца. Разходка в Синтра, където хармонията на архитектурата се среща с колорита на местните занаяти. Свободно време за покупка на сувенири и дегустация на местните сладкиши. Продължаване по живописен планински път до най-западната точка на Европейския континент - нос Кабо Рока. Програмата продължава в известните курорти Кашкаиш и Ещорил, където почиват известни личности от цял свят. Свободно време в Кашкаиш. Връщане в Лисабон.


23 септември - неделя.
Закуска. Свободен ден. Нощувка.

Екскурзии по желание: Целодневна екскурзия в Порто - втората столица на Португалия с местен екскурзовод на руски език и включен обяд. Цена при минимум 2 туристи - 110 евро на турист, деца до 12 г.- 55 евро на турист. Продължителност на екскурзията: 8:30-20:00ч. По време на програмата в Порто ще видите: гарата Сао Бенту с прекрасни декоративни плочки, най-високата кула на града - камбанарията на църквата Клеригуш, Катедралния събор Се, площад Инфант Енрикеш с паметника на Хенри Мореплавателя, крайбрежния булевард Доуру, църквата Св.Франциск с позлатения олтар /вход 5 евро на човек/. По желание: круиз по р. Доуру „6-те моста” - заплаща се на място /15 евро на турист/. По желание: дегустация на знаменития портвайн в избите Grahams, където ще научите историята на тази напитка, процесите на нейното производство и ще може да дегустирате - заплаща се на място - 6 евро на човек. Връщане в Лисабон. Нощувка.

24 септември - понеделник.
Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00. Оставяне на багажа в стая за съхранение на багаж. Свободен ден. 20:30 ч - трансфер до летище.Излитане на София в 23:15 ч.

25 септември - вторник. Кацане на летище София в 05:10 ч.

Информация за хотела : 4* - VIP Arts

В модерния квартал на Лисабон, в Парка на Нациите, известен със своята интересна архитектура, модерен парк с водни каскади, с най-високата кула в Лисабон и най-дългия мост в Европа - Васко де Гама. Хотелът е на 3 минути от метростанция Oriente - станцията с най-модерната визия в Лисабон. В непосредствена близост до хотела е Океанариума на Лисабон с 8000 обитатели от 4 океана и Шопинг центъра Васко де Гама със 170 магазина, 30 ресторанта и чудесни панорамни тераси към река Тежу.
В хотела: 8 конферентни зали, бар, ресторант, 24 часа рецепция, рент а кар, безплатен безжичен интернет в целия хотел.

В стандартните стаи: звукоизолация, климатик, сешоар, сейф, сателитна телевизия.


Цени за дата 20.09.2018 в евро на помещение:

Двойна стая -стандарт (2 възрастни) със закуска 1278 евро
Двойна стая -стандарт (2 възрастни + 1 дете (0-12 г) със закуска 1739 евро
Единична стая стандарт (1 възрастен) със закуска 824 евро

Обменен курс - 1 евро = 1.95583 лв.

Цената включва :

  • самолетен билет на а/к България Еър София - Лисабон - София летищни такси и включен голям багаж до 23 кг и салонен багаж до 10 кг

  • 4 нощувки със закуски в хотел VIP Arts 4*

  • групов трансфер летище - хотел - летище с местен представител

  • панорамна екскурзия в Лисабон с местен екскурзовод на български език

  • представител на туроператора по време на пътуването

  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

  • градска такса от 1 евро на турист на нощувка - заплаща се задължително на място от всеки турист на рецепцията на хотела

  • екскурзии по желание, които се заявяват при записване от България.

  • входни такси за Двореца Кинта де Регалейра - 6 евро, за деца до 17 г и туристи над 65 г. - вход 4 евро.

Внимание: екскурзиите по желание са свързани с предварителни резервации и организации, затова се заявяват още при записване и сключване на договора за организираното пътуване,

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 13 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи и условия за записване:

Валидна лична карта или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа, с който ще се пътува при сключване на договор.

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването – му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.