Нова Година 2014 - Rozzi Travel

 

НОВА ГОДИНА В РИМ 2017 - ПРОМОЦИЯ ПОСЛЕДНИ МЕСТА

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Самолет Пътуване със Самолет
4 дни / 3 нощувки
София - Рим - София
 
Цена от:
Последни места
395 €
 
Супер ласт минит цени!

Допълнителни нови хотели по програмата

"Всички пътища водят към Рим“. Ще добавим в духа на нашата епоха - не само по суша, но и по въздух. Те ще ви отведат във Вечния град, за да посрещнете там новата 2017 година. Защо в Рим? Заради неповторимата атмосфера на този град, неговата архитектура, история, монументи и църкви, прекрасните му площади, невероятната италианска кухня и умението да се празнува. Можете да посрещнете новата 2017 година на открито, заедно с хилядите римляни и туристите от цял свят. Римляните обичат празниците и умеят да се забавляват на празника на Свети Силвестър, който е в новогодишната нощ. Фойерверките, музиката, танците и пенливото вино са неотменна част от него. Тази година основните центрове на новогодишния празник ще са Виа дей Фори Империали ( Via dei Fori Imperialiна 15-20 минути пеша от Термини) и Чирко Масимо (Circo Massimo на трийсетина минути пеша от Термини). На тях ще има концерти на открито. Като истински римляни вземете бутилка пенливо вино (spumante) и се отдайте на празника. Поговорката казва в „Рим като римляните“. Разходете се до късно през нощта, за да видите новогодишните фойерверки и празничните шествия с факли. Яжте леща и свинско, за да си осигурите богатство и благоденствие през новата година, облечете си червено бельо за късмет и се пазете от изхвърлените през прозорците счупени порцеланови съдове, също част от традициите.

Програма:

1-ВИ ДЕН - 30 декември
  • 13.50 ч. - отпътуване от Терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания "Wizz air" за Рим. 14.55 ч. - кацане на летище Фиумичино в Рим.
  • Трансфер до избрания хотел.
  • Среща с местния екскурзовод, пешеходна обиколка на Рим на български език /около 3 часа/, включваща основните символи на Вечния град: Арката на Константин, Колизеума – запазил спомена за една величествена империя, Форумите на Август, Цезар и Траян, хълма Капитолий със статуята на Марк Аврелий, църквата Св. Георги, Устата на Истината, Храмовете на Херкулес и Портуниус, най-големия стадион Чирко Масимо, Авентинския хълм и Малтийския Орден, Авентинския хълм, площад Венеция, Колоната на Траян, замъка на Ангела, църквата „Св. Петър“ и др.
  • Свободно време.
  • Нощувка

2-РИ ДЕН -31 декември
  • Закуска в хотела.
  • Свободно време или по желание (с доплащане) пешеходна обиколка с лицензиран местен екскурзовод на български Античен Рим. Ще видите най- емблематичните места и монументи свързани с историята на Рим - площад Венеция с двореца и паметника на Виктор Емануил II- обединителя на Италия, Колизеума, Римския Форум (отвън).
  • Свободно време и подготовка за посрещане на Новата 2017 година или по желание посещение на базиликата Свети Петър и музеите на Ватикана Разглеждане на изключителната колекция от произведения на Джото, Ботичели, Лука Синьорели, Рафаело и Сикстинската капела със знаменитото Сътворение на Микеланджело, разглеждане на Базиликата Св.Петър.
  • По желание: Новогодишна вечеря. Ресторантите и менютата можете да видите по-долу.
  • Нощувка.

3-ТИ ДЕН -1 януари
  • Честита Нова Година!
  • Закуска в хотела.
  • Свободно време да се насладите на спокойствие на Вечния град, да посетите неговите барокиви площади, да се качите на красивите хълмове, които са един от символите на Рим. Хълмът Авентин е свързан с легендите за Херкулес, Ромул и Рем. Тук се намира и най-известната ключалка в света. През нея може да видите кътче от градините на вилата на Великия Магистър на Малтийския орден. Палантин - императорският хълм, рожденото място на Октавиан Август. Капитолий, Есквин, Виминал, Квиринал, Целий. Мекото време в Рим прави приятни разходките дори през зимата.

  • Нощувка

4-ТИ ДЕН-2 януари
  • Закуска в хотела.
  • Свободно време за самостоятелно разглеждане на Рим и шопинг.
  • В 12,00 ч освобождаване на хотела и трансфер до летище Фиумичино.
  • Отпътуване в 15,30 ч за София с полет на авиокомпания "Wizz air".
  • Кацане в София в 18,30 ч.



Цени:
Допълнителни нови хотели по програмата
ХОТЕЛ
Цена на човек в двойна/тройна стая
Hotel Tre Stelle 3*
772 лв
Champagne Garden 4*
840 лв
Giglio dell Opera 3*
950 лв
Hotel Luce 4*
Stop sales
Des Artists 3*
Stop sales
Hotel Gioberti 4*
Stop sales
Hotel The Building 4*
Stop sales
Hotel Gioberti Art 4*
Stop sales

Забележка: SUPER LAST MINUTE цените са за ограничен места и са валидни до изчерпването им

Обменен курс 1 евро = 1,95583 лв

Цената включва:
  • Самолетен билет София - Рим - София на авиокомпания "Wizz Air" с включен малък ръчен салонен багаж с размери 42/32/25 см
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 3 нощувки със закуски в избрания хотел в центъра на Рим
  • Пешеходна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
  • Екскурзоводско обслужване на български. Водач от България по време на екскурзията при минимум 15 човека и обслужване на български на място при по-малка група.



Цената не включва
  • Туристическа такса, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел от 4 до 6 EUR на турист на ден, в зависимост от категорията на хотела
  • Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език Античен Рим 29 лв.
  • Слушалки по време на пешеходната обиколка Античен Рим (2 EUR на турист).
  • Новогодишна вечеря - цена 185 лв или 195 лв според избрания ресторант
  • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
  • Застраховка "Отмяна на пътуване
  • Голям салонен багаж с размери до 56/45/25 см - 35 лв/ посока, чекиран багаж 23 кг - 60 лв/ посока или чекиран багаж 32 кг - 80 лв/ посока

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: депозит от 450 лв, доплащане 14 дни преди отпътуване.
Анулации:
При анулация от деня, следващ записването до 14 дни преди отпътуване се удържа депозита.
При анулация от 14 до 7 дни преди отпътуване се удържа неустойка от 80 % от пакетната цена.
След този срок суми не се възстановяват.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
  • Пешеходна обиколка на Античен Рим” с лицензиран местен екскурзовод на български език. Екскурзията най- емблематичните места свързани с историята на Рим - площад Венеция с двореца и паметника на Виктор Емануил II - обединителя на Италия, Колизеума, Римския Форум (отвън).
  • Цена 29 лв за възрастен, 20 лв за деца до 11 год. при минимум 10 туристи и 2 евро за слушалки

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България.

Полезна информация:
Входни такси за базиликата "Св. Петър" (1,5 EUR) и купола на катедралата "Св. Петър" (5 EUR)
  • Градски транспорт в Рим (1,5 EUR - еднопосочен билет, 7 EUR карта за 24 часа)

HOTEL LUCE 4*

Основното преимущество на хотелът е неговото централно разположение. Намира се само на 450 м от Националния музей и в непосредствена близост до гара Термини и спирката на метрото Термини. Хотел Луче е прекрасна изходна точка за разглеждане на забележителностите на италианската столица. Голямо негово предимство е, че основните римски забележителности са на пешеходно разстояние от хотела: Базиликата Санта Мария Маджоре и Операта (на около 10 минути), Колизеума ( на около 20 минути пеша), прочутият Фонтан ди Треви (на 20 -25 минути пеша), площад Испания с прочутите Испански стълби ( на около 25 минути пеша), Римският форум ( на 25 – 30 минути пеша), Пантеонът (на около 30 минути пеша), площад Венеция с паметника на Виктор Емануил II (на около 30 минути пеша). Централното му разположение е от ключово значение за празничните дни, защото осигуряват пълна независимост от транспорт и възможност да се почувства новогодишната атмосфера на Вечния град, без да се мисли за времето.
Хотелът се намира в типична римска сграда. Стаите му са обзаведени в традиционен стил. Разполагат с индивидуален контрол на климатика, LCD телевизор, сейф. Баните са стандартни, с душ кабина. WiFi има в общите части. Сервира се континентална закуска.

HOTEL THE BUILDING 4*
https://www.thebuildinghotelrome.com/

The Building е един от малкото нови хотели в централната част на Рим. Намира се в района на Термини и в близост до метро станцията Castro Pretorio, в непосредствена близост до запазени части от Стената на Аврелиан (270—275 г.). The Building отваря врати за гостите си през пролетта на 2016 година. Хотелът се помещава в историческа сграда, от която са запазени оригиналните декорации. Те са съчетани с модерната иновативна атмосфера, по начин по който успяват да го направят само италианците. В стаите и на цялата територия на хотела има безплатен WiFi. Обзавеждането на стаите е елегантно и модерно. Стаите са с мокет, имат плоскоекранен телевизор със сателитни канали и услугата Pay-per-view, сейф с размерите на лаптоп. Баните са вана или душ, имат сешоар.
Голямо преимущество на хотелът е близостта му до историческия център и всички забележителности на Рим. Това е изключително важно в празничната нощ, когато е възможността за придвижване пеша е голямо предимство.
До основните забележителности на Вечния град може да се стигне пеша от хотела: до прочутия Фонтан ди Треви (за 25 минути пеша), до площад Испания с прочутите Испански стълби ( за около 25 – 30 минути пеша до Колизеума (за около 30 минути пеша), до Римския форум и Капитолийския хълм ( за 35 – 40 минути пеша), до Пантеона (за около 35 минути пеша), до площад Венеция с паметника на Виктор Емануил II (за около 35 минути пеша).

HOTEL GIOBERTI 4*
www.hotelgioberti.it

The Gioberti е традиционен четиризвезден хотел, разположен в историческия център на Рим, само на 150 м от Термини и метро станция Termini. Това улеснява много достъпа от хотела до всички части на Вечния град. Повечето от римските забележителности са на пешеходно разстояние от The Gioberti : Базиликата Санта Мария Маджоре (Santa Maria Maggiore) е на 2 минути пеша, Площад Република (Piazza della Repubblica) и прочутите Бани на император Диоклециан (Baths of Diocletian), сега музей, са само на 8 минути пеша, Колизеума (Coliseum) е на около 20 минути пеша, Испанските стълби (Spanish Steps) и Фонтанът ди Треви (Trevi Fountain) са на 25 минути пеша, Римският форум (Forum Romanum) и Капитолийският хълм (Capitol Hill) са на около 30 минути пеша. До Ватикана (Vatican City) се стига удобно с метро, или ако искате да се разходите до там ще ви е необходимо около час.
Хотел Джоберти се помещава в сграда от 19-ти век. Стаите на хотела са обзаведени в традиционен стил, в топли цветове. Те са климатизирани . Баните са с душ кабина или вана, имат сешоар. Сутрин в елегантната зала за закуски се сервира континентална закуска.

GIOBERTI ART HOTEL 4*
www.giobertiarthotel.it

The Gioberti Art Hotel е модерен четиризвезден хотел, разположен в историческия център на Рим, само на 120 м от Термини и метро станция Termini, в сграда от 19 век. Местоположението му улеснява много достъпа от хотела до всички части на Вечния град. Повечето от римските забележителности са на пешеходно разстояние от The Gioberti : Базиликата Санта Мария Маджоре (Santa Maria Maggiore) е на 2 минути пеша, Площад Република (Piazza della Repubblica) и прочутите Бани на император Диоклециан (Baths of Diocletian), сега музей, са само на 8 минути пеша, Колизеума (Coliseum) е на около 20 минути пеша, Испанските стълби (Spanish Steps) и Фонтанът ди Треви (Trevi Fountain) са на 25 минути пеша, Римският форум (Forum Romanum) и Капитолийският хълм (Capitol Hill) са на около 30 минути пеша. До Ватикана (Vatican City) се стига удобно с метро, или ако искате да се разходите до там ще ви е необходимо около час.
Джоберти Арт Хотел се помещава в сграда от 19-ти век, но обстановката му е модерна. Стаите на хотела са обзаведени в съвременен стил, в живи цветове. Те са климатизирани, с телевизор с плосък екран . Баните са с душ кабина, имат сешоар. Има безплатен WiFi в целия хотел. Сутрин се сервира закуска на блок маса.

HOTEL DES ARTISTES 3*
www.hoteldesartistes.com

Des Artistes е семеен хотел, разположен в централната част на Рим, в района на Термини и в близост до метро станцията Castro Pretorio.
Голямо преимущество е близостта му до историческия център и всички забележителности на Рим. Това е изключително важно в празничната нощ, когато е възможността за придвижване пеша е от особено значение.
До основните забележителности на Вечния град може да се стигне пеша от хотела: до прочутия Фонтан ди Треви (за около 30 минути пеша), до площад Испания с прочутите Испански стълби ( за около 30 минути пеша до Колизеума (за около 30 минути пеша), до Римския форум и Капитолийския хълм ( за 35 – 40 минути пеша), до Пантеона (за около 35 минути пеша), до площад Венеция с паметника на Виктор Емануил II (за около 35 минути пеша).
Des Artistes е реновиран скоро. Независимо, че не е високо категориен хотел в стаите му има оригинални картини от началото на 20-ти век. Те допринасят, заедно с красивия интериорен текстил и махагоновите мебели, за артистичната атмосфера на стаите. Баните са с душ кабина. На покрива има тераса с много цветя. В слънчевите дни на нея може да се закусва. Закуската е на блок маса.


НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТ L´Attico Bistrot
(в близост до Колизеума)
Четиристепенно новогодишното меню с включени напитки - цена 185 лева

Предястие
Хапки на Шефа
или
Хрупкави канапета от хилядолистно тесто с риба-меч, със сотирани зеленчуци и хайвер от есетрови риби
или
Карпачо от манатарки с хрупкави картофи

Първо ястие
Пакери (тип канелони) на фурна, пълнени с трюфели и рикота с бяло рагу от пуйка с подправки
или
Ризото със скариди, топчета от прясно сирене, шам-фъстък и портокалов мус

Второ ястие
Руландина от бекон с картофи и пай от броколи

Десерт
Шоколадов сладкиш с топъл шоколад в него, сервиран с ментов сладолед

Напитки:
Prosecco Fiol D.O.C. – Veneto Rosazzo bianco D.O.C.G. Le Vigne di Zamò – Friuli Venezia Giulia Moscato D’Asti “ Vignaioli di Santo Stefano” – минерално вода – кафе

Офертата за новогодишната вечеря е валидна до изчерпване на местата. При резервация се заплаща цялата сума.

НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ В Hosteria Grappolo d’Oro

195 лв/човек с включени напитки

Предястия
Говеждо тартар с черни трюфели
Нахут и терин от треска
Суфле от артишок с чипс от пекорино и прясна мента

Първо ястие
Бульон с домашно приготвена паста
Палачинки, пълнени с манатарки, сирена Toma d’Alpeggio и рикота

Второ ястие /основно и гарнитура
Говеждо, задушено във вино барбареско
Артишок по романски и прясна цикория с дресинг от чесън и аншоа

Десерт
Крем забайоне с диви ягоди
Фъстъчено парфе с шира и карамелизирани фъстъци

Традиционно ястие в полунощ за късмет и просперитет - леща със специална свинска наденица

Винена селекция
Пенливо Шардоне и Совиньон Castello Banfi – Falanghina Guido Marsella
Червено вино Montalcino Banfi – Барбареско « Produttori di Barbaresco » 2012

Офертата за новогодишната вечеря е валидна до изчерпване на местата. При резервация се заплаща цялата сума.

НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТ La Romantica
(в района на Порта Маджоре)
Цени: четиристепенно меню, с включени вода и вино по време на вечерята – 185 лв , детско меню 74 лв

Програма на новогодишната нощ:
20,30 ч – сервира се вечерята
23,59 ч - новогодишно броене
00,00 ч – новогодишен тост
00,30 ч – начало на дискотеката в “Royal Art Cafè” до Колизеума (безплатен вход за клиентите на Lа Romantica с включено 1 питие)

Предястие
Шпикован терин (пастет) с манатарки върху сирене фондю

Първо ястие
Ризото с шафран и крем от кестени.
Фетучини с агнешко конфи и артишок по римски

Второ ястие
Свинско филе във винен сос Шираз, пресни картофи и салата

Десерт
Тарталети от хилядолистно тесто с плънка от прясно сирене, с кестенов мед и лимон
В полунощ
Леща и котекино (свинска наденица за полунощ) – традиционно ястие за богатство през новата година

Вина & напитки
Червени вина: Castelli Romani Villafranca, Chianti
Кафе
Тост в полунощ

ДЕТСКО МЕНЮ

Предястие
Микс от брускети

Първо ястие
Паста с домати

Второ ястие
Котлет по милански с пържени картофи

Десерт
Сладкиш тип мъфин

Офертата за новогодишната вечеря е валидна до изчерпване на местата. При резервация се заплаща цялата сума.



Полезни връзки:
Нова година в Рим 2014 |