Ски и планина във Франция

 

На ски в Ризул, Франция- икономичен вариант

 
Програма
Хотели
Собствен транспорт Пътуване със Собствен транспорт
8 дни / 7 нощувки
Ризул
 
Цена от:
7 нощувки със ски пас
348 €
 
Резервирай дата:
 

Ски пакети 7 нощувки и 6-дневен ски пас за ски зоната Форе Бланш .

Ранни записвания сезон 2023 - 2024

Курортът Ризул (Risoul) се намира само на 49 км от италианската граница, на 1500 м. надморска височина, а някои писти достигат до 2500 м., в непосредствена близост до италианската граница. Ризул е част от ски зоната Ла Форе Бланш (La Forêt Blanche) с общо 118 различни писти (180 км), които се ползват с един ски пас, тоест включително и пистите на съседния курорт Вар (Vars). Капацитетът на 55-те лифта е 57 000 човека/ час. Посещението със ски/ сноуборд на Вар дава усещане за невероятно ски приключение - с котва, лифт или кабинка чувството е неповторимо. Важно е да се знае, че е хубаво да се тръгва от Вар към Ризул с лифтовете най-късно до 15 ч.
Ризул е прочут със своите слънчеви писти и с възможността да се карат ски и сноуборд чак до края на месец април. През втората половина на април изживяването е незабравимо, защото буквално може да се кара по къс ръкав, а снежната покривка е в чудесно състояние. И освен това цените са неустоими.
За начинаещите скиори/сноубордисти ски зоната Ла Форе Бланш (La Forêt Blanche) предлага ски /сноуборд уроци.Скиорите/ сноубордистите които карат на средно ниво имат възможността да се насладят на метрите пухкав сняг по някоя от сините и зелените писти. *За експертите скиори има 10 черни писти, 8 от които над Вар. Също така извън пистите има много улеи и пътеки покрити с пухкав сняг.
Ризул е любимо място освен на скиори, така и на сноубордисти. Тук се намира един от най-добрите сноуборд паркове в Европа. Поради тази причина около половината от посетителите на курорта са любители на сноуборда.
Кафенетата и другите заведения на самите писти предлагат мноогобройни освежителни и здравословни напитки, както и френски деликатеси. Големината на курорта дава възможност за безпроблемно придвижване до апартаментите, пистите или центъра на селцето.
Вечерта може да се разпуснете в центъра на Ризул, където има барове, ресторанти, жива музика и танци.

  • Таблиците с цените са на бутон "Хотели"
  • Посочената цена е най-ниската за сезона.

Информация за курорта в цифри:
Надморска височина В метри
На най-високата точка 2571
На най-ниската точка 1850
На местоположението на курорта 1850
Денивелация 721

Ски зоната Ла Форе Бланш (La Foret Blanche)
Писти 118-180 км
Зелени 21
Сини 45
Червени 42
Черни 10
  • 83% от пистите са над 2 000 м.
  • Общ брой лифтове: 55 . Максимално чакане до 5 минути. Капацитет 57 000 човека/ час.