Екскурзии в Мароко

 

Мистерията на Пустинята в Южно Мароко - с директен чартърен полет

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Самолет Пътуване със Самолет
8 дни / 7 нощувки
София – Агадир – Тарудант – Уарзазат – Тинрир – Ерфуд – Загора – Уарзазат – Маракеш – Агадир
 
Цена от:
670 €
 
Дата на отпътуване :
09.10.2018 г.


Ден 1: София – Агадир
Отпътуване от летище София (Терминал 1) с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air". Пристигане на летището в Агадир и посрещане от местната агенция. Трансфер до хотел "Argana" 4* (или подобен) в Агадир. Настаняване, свободно време, вечеря и нощувка.

Ден 2: Агадир – Тарудант – Уарзазат ~375 km
Закуска. Туристическа програма в Агадир - един от най-популярните курортни градове в Мароко. Агадир се отличава с интересна архитектура, приятен тропичен климат (с над 300 слънчеви дни в годината), безкрайни пясъчни плажове (с дължина от около 12 км и широчина до 120 м), екзотична околност и толерантно население. Града предлага на посетителите си изобилие от магазини, бутици, ресторанти и нощни клубове. Посещение на: първото рибарско пристанище на Мароко, старият град с мистериозен произход – Касбах, старите квартали на Агадир и известният пазар "Ел-Хад". Това е една чудесна възможност за всеки да опознае града или да опита от известното арганово масло, което се произвежда единствено и само тук. Търговската улица на Агадир е място, където може да се намери разнообразие от тъкани, декоративни предмети, кафтани, кожа, медни предмети, дърво, ръчно изработени марокански предмети, постели, пердета, плодове и зеленчуци. Следобяд отпътуване за Уарзазат през Тарудант - град, в чиято основа стои съвкупност от укрепления, украсени с квадратни кули от XVI век. Тарудант е известен със своите красивите пейзажи и търговска улица, изпълнена с голямо разнообразие от подправки и билки, с множество търговци на накити и антики. Продължението по пътя е през Талуин към знаменитата Касбу Аит Бенханду - обявено от ЮНЕСКО за част от световното архитектурно наследство и един от ярките примери за мароканска архитектура. Състои се от близо шест казби, а самото село представлява един лабиринт. Тази берберска крепост е разположена сред бадемови дървета и е толкова живописна, че често служи за филмова площадка. Възмжност за посещение на най-голямото филмово студио в света "Atlas Studio (срещу допълнително заплащане, около 10 евро на човек). Пристигане в Уарзазат, настаняване в хотел "Ouarzazate Raid Salam" 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Ден 3: Уарзазат – Тинрир – Ерфуд ~320 km
Закуска. Туристическа програма в Уарзазат, наречен още "Вратата на пустинята". Градът е пресечна точка на африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. Градът се намира на 1150 метра надморска височина в Атласките планини. Районът е известен още и със своите килими "Ouazguita" с геометричен дизайн на червено-оранжеви шарки на черен фон. Отпътуване за Ерфуд. Преминаване през Тинрир и известния каньон Тодра. Тинрир е малък град, който в миналото е бил важен стратегически пункт, възвисяващ се нaд палмов оазис с удивителна красота. На 15 км от Тинрир се открива една от най-зрелищните гледки в Мароко - издълбаният от две реки каньон Тодра, чията широчина на места се стеснява до 10 м, а отвесните стени достигат до 160 м височина от всяка страна. Две гигантски скали от розов гранит се допират една до друга на 300 м височина, като долу оставят място за малка река и тясна пътечка за туристите. Продължението по пътя е по долината на река Дадес покрай Калаа М'Гуна с нейните розови плантации. Туристическа програма в Ерфуд, намиращ се в близост до границата на Мароко с Алжир. Обзорна обиколка на града. В миналото Ерфуд е служел на френските колониални войски като добре укрепен пост. Настаняване в хотел "Erfoud Palm's Club" 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Ден 4: Ерфуд
Закуска. Възможност за полудневна или целодневна екскурзия в дюните на Мерзуга (срещу допълнително заплащане). Екскурзията се провежда с джипове по пътя на рали "Париж-Дакар" до пясъчните дюни на Мерзуга, Шеби, където ще имате възможност да яздите камили (срещу заплащане) и да наблюдавате уникелния залез в пустинята. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 5: Ерфуд – Загора ~285 km
Закуска. Отпътуване за Загора, преминаване през селището Тазаррин Алниф Некоб. Загора е считан за вход на пустинята Сахара от запад. Пустинята е близо и нейните ярки цветове и светлосенки се отразяват върху сградите. Града се намира в подножието на планината Загора, в живописната долина на река Драа. От тук започва "Пътят на златото" до Тимбокту. Световно известния знак на изхода на града гласи "52 дни до Тимбукту" (7 седмици и половина), указващ обичайното време на пътуване с керван през Сахара до пазарите на слонова кост, злато, сол, роби, екзотични животни и кожи на Тимбукту в Мали - колкото време е отнело и на армията на Джудар паша. Пристигане и настаняване в хотел "Zagora Raid Salam" 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Ден 6: Загора – Уарзазат – Маракеш ~365 km
Закуска. Отпътуване за Маракеш. Кратка спирка на планинския хребет Н'Тишка за снимки на фона на живописните пейзажи към Високите Атласи. След пристигане в Маракеш - настаняване в хотел "Gomassine" 4* или "Tichka" 4* (или подобни). Вечеря и нощувка.

Ден 7: Маракеш
Закуска. Целодневна туристическа програма на Маракеш, наричан "Перлата на юга". Градът e основан през XI век и е втората имперска столица - удивителена ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, цветни пазари и интересни улички. Алморавидите, които се установили на територията на днешен Маракеш, оставят след себе си невероятни дворци и градини. Посещение на: гробниците на Са‘адин; градините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали и територия с около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир; джамията Кутубия - най-голямата джамия в Мароко; двореца Бахия. Следобяд – разходка по търговската улица със занаятчийски дюкянчета и очарователни алеи. Посещение на площад „Ел Фна“, където никога не е скучно – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Посещение на Градината на Мажорел (по желание - входна такса срещу доплащане от 7 евро на човек). Историята на градината започва през далечната 1920 г., в разгара на колониалната епоха. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината и има за цел да й вдъхне нов живот - и успява. Жак Мажорел създава един малък оазис сред тежката мараня на пустинята - построява басейн, засажда кокосови палми, бананови дървета, бугенвилии. Днес художникът е позабравен от историята, но градината - не. И това е благодарение на Ив Сен Лоран - дизайнер от света на висшата мода. Той поема стопанисването на градината през 1980 г., обогатява я и не позволява тя да потъне в забрава. По-късно в градината е построен и малък музей, посветен на ислямското изкуство. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 8: Маракеш – Агадир ~250 km
Закуска. Трансфер до летището в Агадир за директен чартърен полет до София, изпълняван от авиокомпания "BH Air".

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня включено в цената
Двойна стая с отделни легла включено в цената
Допълнително легло в двойна стая (-€20)
Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 11,99 г. (-€50)
Единична стая +€100

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Целодневна екскурзия до дюните на Мерзуга €75
Полудневна екскурзия до дюните на Мерзуга €45

ЦЕНА-09.10.2018 г.- €670

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Самолетен билет София-Агадир-София с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air"
  • Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 7 кг. с размери 60х40х30 см
  • Трансфер летище-хотел-летище
  • 1 нощувка в Агадир в хотел 4* със закуска и вечеря
  • 1 нощувка в Уарзазат в хотел 4* със закуска и вечеря
  • 2 нощувки в Ерфуд в хотел 4* със закуска и вечеря
  • 1 нощувка в Загора в хотел 4* със закуска и вечеря
  • 2 нощувки в Маракеш в хотел 4* със закуска и вечеря
  • Общинска такса - 1,76 евро на турист на ден
  • Посещение и обиколка на Агадир, Тарудант, Уарзазат, Тинрир, Ерфуд, Загора и Маракеш
  • Всички трансфери, обиколки и посещения, описани по програмата с лицензиран екскурзовод и превод на български език
  • Застраховка "Злополука с медицински разноски при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Уника Живот" АД
  • Представител на туроператора с български език по време на целия престой

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Допълнителните екскурзии; услуги, които са с допълнително заплащане; разходите от личен характер
  • Целодневна екскурзия до дюните на Мерзуга
  • Полудневна екскурзия до дюните на Мерзуга
  • Входна такса за Градината на Мажорел (7 евро/човек - заплаща се на място)
  • Обяди и напитки по време на храненията
  • Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 15 евро на турист за целия престой - заплащат се на място
  • Застраховка "Отмяна на пътуване"
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица между 65 г. и 75 г. - 5 евро
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица между 75 г. и 80 г. - 12 евро
  • Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава)

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  • Условия за плащане: при резервация - 50% от основната цена; доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.
  • Условия за анулация: до 61 дни преди датата на отпътуване - без неустойка; от 60 до 30 дни - 50% от основната цена; от 29 до 16 дни - 70% от общата цена на пътуването; под 15 дни - цялата дължима сума.
  • Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
  • Всички екскурзии се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език.
  • Полетно разписание: (очаква се)
  • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 30 дни преди отпътуване.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.