ЛУКС СКИ и ГОЛФ

 

Голф почивка в Португалия в Пеня Лонга хотел & голф резорт - Португалия

 
Програма
Самолет Пътуване със Самолет
 
Цена от:
По запитване
 

 
Направете запитване за интересуващите ви дати и ще получите  офертата ни за пакетна цена с включени самолетни билети, трансфери от/до летището в Лисабон, желания от вас брой грийн фии.
 
Penha Longa Hotel and Golf Resort – неочаквано добра комбинация от история и съвременност, природа и лукс, естественост и аростократизъм, спокойствие и светски блясък. 
 
Penha Longa Hotel and Golf Resort 5* се намира в района на Синтра (Sintra) и е в непосредствена близост до Кашкаиш (Cascais) и Ещорил (Estoril). Пеня Лонга (в превод – дългата скала) винаги е била място за избрани. Още от 14-ти век, когато тук е построен манастира, той се е превърнал в любимо място за уединение на португалските кралски и дори и чуждестранни сановници.
 
Penha Longa Hotel and Golf 5* разполага със 194 стаи, 5 ресторанта, наскоро реновирана спа зона с площ 1500 м2, част от световноизвестния бранд Six Senses, както и многобройни съоръжения на открито и закрито, фитнес, открит и закрит басейни, открити тенис кортове, скуош, детска зона, магазин за бижута, магазин за подаръци, възможност за наемане на лимузини, бизнес център. В рамките на комплекса има и конна база.
 
Какво може да се прави в Пеня Лонга?
 
Разбира се да се играе голф на двете игрища. Да се язди. Да се играе тенис. Да се прекарат незабравими часове в Six Senses SPA. През лятото да се ходи на плаж в Ещорил и Кашкаиш, които са само на 10-тина километра. Пеня Лонга е удобна изходна точка за посещение на историческия град Синтра (Sintra) с Националния парк Синтра, замъка Кастело дош Маурош (Castelo dos Mauros), Паласио да Пена (Palácio da Pena), Капуцинския манастир (Convento dos Capuchos), Паласио Насионал де Синтра (Palácio Nacional de Sintra) и Паласио де Монсерате (Palácio de Monserrate). Най-западната точка на европейския континент Кабо да Рока (Cabo da Roca) е само на 20-тина километра от Pegha Longa. След като стъпите на най-западната точка на Европа ще получите и сертификат. Лисабон е само на 30 километра. Разходка с емблематичния жълт или червен трамвай из историческия център, тесните улички, красивата архитектура, вечерите  с фадо, аквариума,  интересните музеи -  всичко това може да се посети от Пеня Лонга. Оставете нещо и за последния ден, когато ще прекарате ноща в Лисабон. Ещорил и Кашкаиш са на десетина километра – великолепието на океана, вкусно приготвената риба и морски дарове, красотата на тази луксозна част от португалското крайбрежие, заслужават да се отдели време и за тях.
 
Голф комплексът Penha Longa разполага с 2 игрища: Atlantic Golf course и Monastery golf course.  
 
Atlantic Golf course е сред 30-те най-добри голф игрища в континентална Европа. То е направено по дизайн на Robert Trent Jones jr. Atlantic Golf course е с 18 дупки, пар 72, чемпиъншип игрище, 6290 м. Както всички негови игрища и то е   много предизвикателно и  красиво. Силно пресеченият релеф е умело използван, а историческите паметници са  неразделна част от игрището. Поради наклоните, по които  се движат играчите, най-добрият избор е електрическо троли, защото с механичното  се изискват доста физически усилия. Разбира се съществува и вариантът с бъги.  На това игрище са провеждани много състезания, между които и Portugal Open.  През декември 2004 в комплекса е проведена среща на IAGTO /международната асоциация на голф туроператорите/. Изискуемият хендикап за мъже е 28, а за жени 36. 
 
Игрището Monastery е с 9 дупки, пар 35, 2588 м. Разположен около историческия център на курорта Синтра и е перфектно допълнение към Atlantic Golf course. То не е за подценяване. Последната му  9-та (18-та) дупка е със строк индекс 1. Изискуемият хендикап за мъже е 28, а за жени 36.