На голф в Шотландия с 4 раунда - Rozzi Travel

 

На голф в Шотландия с 4 раунда

 
Програма
Допълнителни екскурзии
Самолет Пътуване със Самолет
6 дни / 5 нощувки
Глазгоу
 
Цена от:
2163 €
 
1-ви ден
Пристигане на летище Глазгоу. На летището ще Ви чака микробус, който ще Ви откара до Вашия хотел - Maritime Hotel. Хотелът се намира на самото игрище Royal Troon Golf Course, до 18-та дупка. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2- ри ден:
Закуска. Игра на чемпионшипското игрище Royal Troon Golf Course.На това игрище се намират най-късата и най-дългата дупка от Open Championship golf. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Игра на Dundonald Links Golf Course, обявено за едно от най-добрите нови голф игрища в света. Свободно време. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Игра на Old Prestwick Golf Course - рожденото място на Бритиш Оупън, който се провежда вече 156 години. Посещение на замъка Culzean Castle с включен транспорт и входна такса. Замъкът Кълзин е един от най-привлекателните туристически обекти в Шотландия. Освен с красотата и историята си замъкът е известен и с легендите за седем призрака, които го обитават, използван е за филмов декор, а през 1987 година се появява и върху банкнота от пет лири.Свободно време. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Игра на Western Gailes Golf Course. Игрището заема висока позиция в различни световни класации на най-добрите голф корсове. Често е използвано за финалната квалификация на Опън-а на Royal Troon и Turnberry и е било осем пъти домакин на Scottish Amateur Championships и на Curtis Cup. Свободно време. Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. Трансфер до летището в Глазгоу.

ЗАБЕЛЕЖКА:
  • Програмата е примерна по отношение на поредността на игра на игрищата и съответно посещението на замъка. Окончателната програма ще бъде уточнена при определяне на конкретните дати.

Периоди през 2018
При 2 души, на човек в двойна стая
При 4 души, на човек в двойна стая
При 8-12 души, на човек в двойна стая
Май - октомври
2552 евро
2285 евро
2163 евро

  • Обменен курс 1 евро = 1.95583 лева
  • За единично настаняване се доплаща 399 евро

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Самолетен билет с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и голф чанта до 23 кг
  • 5 нощувки в Marine Hotel 4*
  • 5 закуски
  • 4 грийн фийта (18 дупки) на посочените в програмата игрища
  • Трансферите летище - хотел - летище
  • Трансферите хотел - голф игрище - хотел
  • Посещение на замъка Culzean Castle с включени входна такса и транспорт.
  • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Храненията и напитките, които не са упоменати в програмата
  • Допълнителни услуги
  • Застраховка отмяна на пътуването
  • Лични разходи

Цените са в евро на човек настанен в двойна стая.
Обменен курс 1 евро = 1,95583 лева .

ЗАБЕЛЕЖКИ:

Цената се препотвърждава в момента на резервация в зависимост от наличните свободни места в промоционалните класи на ползваните авиокомпании

Продължителността на програмата подлежи на промяна съобразно желанията на туристите, при съответната промяна на цената

ИГРИЩА:
Royal Troon Golf Course
Royal Troon голф клуб е основан през 1878 година от няколко ентусиасти, след среща в местната кръчма. В началото игрището е имало само 5 дупки, а днес е известно като едно от най-добрите чемпионшипски голф игрища в света. През 1978 година, на сто годишния си юбилей , игрището беше удостоено с кралския патронаж и се превърна в единственото игрище във Великобритания, което е получило титлата „кралско” през дългото управление на кралица Елизабет II. The Old Course днес е истинско сериозно изпитание за играчите. То е домакин на The Open Championship . На това игрище се намират най-късата и най-дългата дупка от Open Championship golf. Пар тройката 8-ма дупка, известна под името „пощенската марка” и е с дължина само 123 ярда ( 112 м ). Пар петицата 6-та дупка впечатлява със своите 601 ярда ( 550 м ). Royal Troon е традиционно линкс голф игрище. То е с дължина 7 150 ярда. Бункерите са навсякъде и много от тях не се виждат от тии боксовете. Рафът е дълбок и излизането от него е много трудна задача. Северозападният вятър усложнява още повече играта. С една дума място, където всеки голфър може да провери нивото си.
Old Prestwick Golf Course
Игрището е с пар 71, 6544 ярда. Тук е рожденото място на Бритиш Оупън, който се е състоял за първи път през 1860 година. По онова време игрището е имало само 12 дупки, а първата награда е бил кожен колан от червена мароканска кожа със сребърна закопчалка. Prestwick е линкс игрище, на което обраслите с трева дюни създават затруднения, ако не се попадне на феъруеите. Като се добавят blind shots от част от тий боксовете и трудните малки грийнове ставя ясно защо Prestwick е предизвикателно игрище.
Western Gailes Golf Course
Това е класическо линкс игрище с прекрасни гледки към морето. Вълнистите феъруи, пясъчните дюни, бункерите, добре скритите грийнове в комбинация с неотменният морски бриз правят играта на Western Gailes Golf Course незабравимо преживяване. Игрището заема висока позиция в различни световни класации на най-добрите голф корсове. Често е използвано за финалната квалификация на Опън-а на Royal Troon и Turnberry и е било осем пъти домакин на Scottish Amateur Championships и на Curtis Cup.
Dundonald Links Golf Course
Игрището е с пар 72, 7300 ярда. Това класическо първокласно линкс игрище е с дизайн създаден от Kyle Phillips. Оценява се като равностойно на Kingsbarns и е обявено за едно от най-добрите нови голф игрища в света. Първоначално е било известно под името Southern Gailes. Целта на Kyle Phillips е била да създаде чемпионшипско игрище, което да се играе и усеща като старо, реновирано игрище и резултатът показва, че тази цел е постигната.

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ MARINE 4*:
  • Намира се: в непосредствена близост до Royal Troon Golf Course и по точно до 18-та дупка.
Стаи: Просторните му стаи са с прекрасен изглед към морето и островната група Firth of Clyde.
Хотел: Хотелът разполага с ресторант в който може да се опитат ястия от риба и морски дарове, както и ястия от традиционната и модерната кухня. Чайната на хотела се казва просто Afternoon Tea и в нея се спазват традицията на следобедния английски чай. В хотела има и бар отворен от 8.30 до 24 ч. Разполага също с Health & Fithess Club с плувен басейн и СПА басейн, сауна, джакузи, фитнес и терен за скуош.

CULZEAN CASTLE

Замъкът Кълзин е един от най-привлекателните туристически обекти в Шотландия. Освен с красотата и историята си замъкът е известен и с легендите за седем призрака, които го обитават, използван е за филмов декор, а през 1987 година се появява и върху банкнота от пет лири.
В течение на много векове благородническата фамилия Кенеди притежавала крайбрежните земи около Айър. През 14-ти век над скалите била построена каменна кула, която служела за наблюдение на залива и отбрана от вражески нападения. През следващите епохи тази необходимост отпаднала. Аристократите искали да покажат своето богатство и величие. През 17-ти век започнало външно и вътрешно преустройство и изграждане на нови сгради. Появили се много тераси и причудливи тераси, които и до днес впечатляват с красотата си. През 18-ти век десетият граф Кенеди поканил знаменития архитект Роберт Адам да осъществи пълната промяна на замъка, която продължила 15 години. Към четириъгълните кули била добавена нова кръгла кула, изцяло заета от голям елегантен салон с бляскаво обзавеждане. Витата стълба, красивата галерия с колони са част от величествения й интериор. Роберт Адам успешно съчетал външния войнствен вид на замъка с италиански мотиви в интериора, които му придават елегантност, грация и неповторима красота.
През 1945 година, за да избегнат високите данъци, наследниците от рода Кенеди предали собствеността на Националния Фонд на Шотландия с условието апартаментите на горния етаж да се запазят за генерал Дуайт Айзенхауер. Така Шотландия изразила благодарността си на върховния главнокомандващ на съюзническите войски в Европа по време на Втората световна война. Айзенхауер е посетил четири пъти замъка Кълзин, включително и като президент на САЩ.
На тайните на замъка е посветена една от сериите на известния филм за паранормални явления “Most Haunted”. Според легендите Кълзин е обитаван от 7 привидения. През 1973 година айрширският замък се е появил във филма “The Wicker Man” с участието на Кристофър Ли. Тайнственият и могъщ лорд Самърайл живеел именно в Кълзин Касъл.
И на края, но не на последно място замъкът Кълзин е известен с градините си, разположени на площ от 600 акра.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Депозит 50% от стойността на пакета

Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Лична карта или задграничен паспорт

За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.


Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи възможността за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване".